7DAYS Eurocup 2. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 92-79 EWE Baskets Oldenburg

Galatasaray Doğa Sigorta, 7DAYS EuroCup D Grubu ikinci maçında Almanya temsilcisi EWE Baskets Oldenburg ile karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan mücadele 9 Ekim Çarşamba günü saat 19.30’da başlayacak. Karşılaşma S Sport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Galatasaray Doğa Sigorta ve EWE Baskets Oldenburg ilk kez resmi bir müsabakada karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, 7DAYS EuroCup D Grubunda oynadığı ilk mücadelede Dolomiti Energia Trento’ya konuk oldu. Deplasmanda oynadığı mücadeleden 64-70’lik galibiyet ile ayrıldık. Rakibimiz EWE Baskets Oldenbur ise, 7DAYS EuroCup D Grubunda oynadığı ilk karşılaşmada Asseco Arka Gdynia’yı konuk etti. Sahadan 74 – 78’lik mağlubiyet ile ayrıldı.

Saat 19:30'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak maç, S Sport 2 ekranlarından yayınlanacak.
 
İlk periyotta 13-24 yenik durumdayız.
Hücum da zerre organizasyon yok.
Her şey çok açık ve net.
Jones ile olmaz bu iş.
Bir an önce kontratından çıkıp organizatör bir guard bulmalıyız...
 
Geçen yıl ortasında hücumda çeşitlilik olsun diye top yönlendiricisi yaptığımız Aaron Harrison'ın yeni sezonun ilk ayında biraz Yiğit'le birlikte takımın güvenilir tek pasörü olması şubeye harcanan emek ve mesaiyi açıklıyor zaten. Mahalbasic tarzı en son 2000'lerin ortasında verim veren pivotun çemberimizin ırzına geçmesine yine bir şey demiyorum zira bu tarz uzunları tek tutabilecek Arapovic'i sakatlığa kurban etmemiz bu yoksunluğu açıklıyor. Ama 2 yıldır bu kadar kolay top kaybı, geçiş hücumlarında amatörlüklerin nedeni tamamen top yönlendirici eksikliği. Bir gün bir takım Harrison'ın sadece skorerliğini değil pas kanallarını da kapatmayı düşünürse devrede 30 sayıyı zor bulabilecek bir takım haline geliriz heralde.
 
Guardımız 2 pozisyon üst üste doğru işler yapınca farkı 12'ye çıkardık. Basketbol o kadar karmaşık bir oyun değil, sadece biz her yönden en zorunu oynamaya çalışıyoruz.
 
Dün Nanterre 14 sayıdan 2'ye kadar düşürmüştü farkı.Bizde şimdi son çeyreğe 15 sayı önde giriyoruz.Umarım sıkıntı yaşamayız.
 

Üst