7DAYS Eurocup 2. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 92-79 EWE Baskets Oldenburg

Maci kesik kesik izledim. Amacim L. Jones neden bu kadar dillendiriliyor cok mu kotu oynuyorun cevabini bulmakti. Fazla savruk ve guven vermeyen bir hali var, umarim daha iyi olur.

Zach - Harrison cok tatlilar :) Bu ikiliye karisani dovucem :) Ben Moore ve Greg Whittington fena bulmadim. Goksenin bildiginiz gibi basket isabetliyse iyi degilse kotu :)

Ege elinden geleni yapmaya calisan bir goruntu verdi. Yigit Arslana ya fazla sorumluluk verilmis Hoca tarafindan ya da kendini gostermeye cabaliyor.

Tebrikler Ertugrul Hocam.
 
Son çeyrekteki ilkokul seviyesindeki savunma hatalarımıza rağmen Yiğit-Harrison'ın hazırlayıcılığı, Auguste'un bitiriciliği sayesinde maçı kazanmayı bildik. Drijencic'in savunma hatalarından gelen üçlükler girerken Mahalbasic'i kenarda oturtup soğutması da maçın sonu boş üçlükler vermemeye başlayınca ekmeğimize yağ sürdü. Ben Moore Whittington'dan daha potansiyelli olabilir ama hala bu seviyeler için çok toy. Yiğit Arslan bu kadar oyun kurma problemi olan takım için muazzam ekleme olmuş. Son periyot sadece Harrison'ın eline kalsak 6 sayıya inen maçı kaybedebilirdik ama Yiğit sayesinde 2-3 pozisyonda ekstra opsiyonu yaratıp sonuca gittik. Topun iyi dönüp çok az zorlama hücum oynamamız da iyi gelişme, bu sayede Göksenin bile sadece 2. yarıda 3 üçlük isabeti buldu. Takımı tebrik ediyorum. Bakalım haftaya Malaga deplasmanında bu oyun içi istikrarsızlığımızla ne kadar maçın içinde kalacağız.
 
Harrison efsane oynadı. 8 asist mükemmel bir istatistik.
İlk çeyrek haricinden gayet güzel bir maç oldu.
Skor dağılımımızda çok hoşuma gitti. 5 oyuncumuz çift haneli sayı ile oynarken 2 oyuncumuz 9 attı.
Tebrikler...
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımızın, 7DAYS EuroCup ikinci hafta maçında EWE Baskets Oldenburg’u 92-79 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Zach Auguste açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:

“Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçın öncesinde oyuncularıma rakibin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatıyordum. Eğer maçın içerisinde kendi tempomuzu dikte edemez ve tempoyu rakibimize verirsek maçı kazanmak için çok büyük bir şansları olduğunu söyledim. Muhtemelen beni çok iyi dinlememiş olacaklar ki ilk çeyrekte ne kendi stratejimizi sahaya yansıtabildik ne de kendi oyunumuzu oynayabildik. Özellikle ikinci ve üçüncü çeyrekte tempomuzu arttırdık. Sahayı koşma fırsatı bulduk ve böylelikle stratejimizi daha rahat uygulayabildik. Yine de çok fazla basit hata yaptığımız söyleyebilirim. Geçen seneden beri bir arada olan bir takım için özellikle çeyrek sonlarında yaptığımız hatalar kabul edilebilir değil. Bu yüzden daha iyi bir basketbol oynamamız gerekiyor. Hücum olarak baktığınız zaman bugün 92 sayı üretmiş olabilir ama bunun çok da bir anlamı yok. Çünkü attığımız basketlerin büyük kısmı organizasyon dışı geldi. Yetenek size maç kazandırabilir ama asla size şampiyonluk ya da büyük maçları kazandırmaz. Bu yüzden yeteneğimizin yanına basketbol zekasını da koymamız gerekiyor. Tabii ki bu galibiyetten dolayı çok mutluyum. Bizim için çok önemli bir maçtı. Önümüzdeki Salı günü Malaga deplasmanına gideceğiz. Bizim için zor bir maç olacak, kültüre sahip bir takımlar. Bu yüzden takımımın nasıl bir reaksiyon vereceğini merakla bekliyorum.

Ege, çok basit oynadığı sürece çok değerli bir oyuncu. Bunu çözdüğü gün çok iyi performans ortaya koyuyor. Ege’nin bugünkü performansından ziyade genel olarak ortaya koyduğu oyundan memnunum. Takımın kimyası için önemli bir oyuncu. Herkes sayı atmayan oyuncuyu çok eleştirir ama o oyuncular bazen çok değerli oyuncular olabiliyor. Bugün biz biraz daha akıllı olsak Ege 15 dakika civarı sahada kalabilirdi. Ben genel olarak Ege ve Ayberk’in performansından memnunum.

Aaron ve Zach özellikle ikinci periyotta önemli iş yaptılar ama esas Yiğit bugün takımın görünmeyen çok işini yaptı hem savunmada hem de hücumda. Bizim takım geçen sene de böyleydi, bir enerji takımıyız. Bu sene yarı saha hücumuna biraz daha kafa yormamız ve geliştirmemiz lazım. Sadece ikinci periyotta değil üçüncü periyotta da bu enerji sahneye çıktı ama biraz daha akıl ortaya koymamız gerekiyor. Zaman zaman benim arzu etmediğim bir basketbol ortaya koyuyoruz. Gerçekçi olmamız gerekirse bu basketbolu biraz geliştirmemiz lazım.”

Zach Auguste ise şunları söyledi:

“Maça biraz yavaş başladık ama sonradan konsantrasyonumuzu toplayıp mücadelenin kalanında oyunu domine ettik. Taraftarımızın önünde kazandığımız için mutluyuz. Yakaladığımız ivmeyi önümüzdeki hafta oynayacağımız Malaga maçında devam ettirmek istiyoruz.”
 
Evet zaman zaman oyundan kopup basit hatalar yapıyoruz ama genel olarak ben oynadığımız oyundan keyif alıyorum, mücadelemizden de memnunum. Takımda bu sene roller daha net belirlenmiş ve takım kimyası her geçen gün oturacak gibi duruyor. Jones savruk bir oyuncu olsa da zaman zaman patlayıcılığından yararlanabiliriz ki hoca da süresini çok iyi ayarlıyor son 2 maçta. Belki Jones yerine daha derli toplu bir oyun kurucu ile 4-5 oynayabilen savunmacı bir uzun ile çok can yakan bir takım oluruz. Tai'nin nasıl döneceği ve ne vereceği çok önemli.
 

Üst