7DAYS Eurocup 8. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 91-80 Unicaja Malaga

16 sayı geriden geldiğimiz maçta, 15 sayı öne geçtik. Harika bir üçüncü çeyrek. Yiğit ve Ege özellikle çok katkı verdiler.
 
3.periyottta 33-8 lik seri ile farkı 20 ye taşıdık.
Bütün sayılarını serbest atıştan attılar.
Acaip bir periyottu.
 
Bu maçı kaybedersek basketbolda ritim ne demek diye düşündüğümde aklıma sürekli gelecek bir maç olur (fark 9'a indi).
 
Yani her zamanki gibi maç içi mental kopukluklar, istikrarsız bir emek ve ribaund sorunu ortaya çıktı. Bir anlamda İstanbul'daki Trento maçını tersten oynadık. Orada harika başlayıp kötü bitirmiştik, burada felaket başlayıp sonunu iyi getirdik. Üçüncü çeyrekteki muazzam savunma performansının üstüne son çeyreğin ilk 5 dakikasında geçiş hücumunda Wacyznski'den sol forvette yediğimiz kopya 3 üçlük bile kafa olarak ne kadar istikrarsız bir takım olduğumuzun göstergesi. Bunun yüzünden deplasmanda oynadığımız çok maçta öne dahi geçsek hep rakipleri maça ortak ediyoruz, biraz baştan kopunca da farka teslim oluyoruz. Büyük ihtimal bu maçı İspanya'da oynamış olsak oradan maçın sonunu da getiremez mağlup olurduk, çünkü bugünkü ilk çeyrek sonrası karakteri koyabilecek kadar olgun ve çalışkan bir takım değiliz. 2 yıldır kuşkusuz çok iyi bir iç saha takımı olduk ama büyük takım olmanın ne yazık ki yakınından bile geçemedik. Moore takımda ribaund çekmeyi bilen tek uzun olmasından dolayı bile ciddi süreler almalı. Ege de tek istikrarlı çember savunucumuz olarak daha sık kullanılmalı. Basketbol parkesinin herhangi bir yerinde Yiğit'in Göksenin'inin yapabildiği herhangi bir şeyi yapamama imkanı yok. Yiğit artık ilk 5'e adapte edilip Göksenin kenardan gelmeli. Tai bence Jones'a göre 2 gömlek daha yetenekli oyuncu ama Jones kadar yeteneksiz ama hiç yoktan çabalı oyuncuyu bile her zaman onun yeteneklerinin üstünde tercih ederim. Takım iç sahada bu tarz karakter koymayı hep yapabildiği için çok şaşırmadım. Asıl düşünülmesi gereken deplasmanda niye bu kadarını bile yapmaktan imtina ettiğimiz. Bu takım her maçında bugün son 25 dakikada koyduğu karakteri koymadığı sürece en üstlere rakip olamaz. Ve artık bu seviyenin oyuncuları olarak bir zahmet deplasmanda da bu basketbol kavgasını vermek durumundalar, her maçı Sinan Erdem'de oynamıyoruz.

Maça dair tek sevindiğim şey Harrison'ın nihayet aramıza dönmesi oldu. Bu takımın benim tam güvenimi kazanması için 2-3 üst düzey takım ve zorlu deplasmanda da bugün 2. yarıda gösterdiği karakteri yeniden göstermesini bekleyeceğim. Bunun için de Ormanspor maçından sonra oynayacağımız üst düzey 3 maç bizim için iyi bir test olacaktır, inşallah beni yine hayal kırıklığına uğratmazlar. Tebrikler Aslanlar.
 
.@EuroCup'ta muhteşem geri dönüşümüz! 🔥✋🏼✊🏼

Maç sonucu | Galatasaray Doğa Sigorta 91 - 80 Unicaja Malaga

🏀 Skor dağılımımız: Whittington 18, Harrison 16, Jones 13, Webster 11, Ege 10, Yiğit 8, Moore 6, Auguste 5, Can 2, Göksenin 2

Tebrikler #YenilmezArmada!
 
3. Çeyrek sonucu 20 sayılık farkı yakalamış bir takım son çeyreğe nasıl başlamaması gerekirin dersini gördük bugün, aslında bu ders bilmem kaç oldu ama biz Trento maçından sonrada bunu çözmek için bir basketbol doğrusuna başvurmuş değiliz.

Momentumu alıp rakibin gardını düşürdükten sonra set oyununa geçip oyunu tutmayı tercih etmiyoruz bireysel yeteneklerin üstüne gidip rakibi iştahlandırıyoruz, üstelik ribaund alamiyoruz ve savunmaya yerleşemiyoruz, rakibede hızlı hücum şansı veriyoruz ve abartmıyorum biz bu duruma her maç yakalanıyoruz ama maalesef koç buna bir çözüm bulamadı henüz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İşte günlerdir bahsettiğimiz reaksiyon galibiyeti bu. Bir de ilk yarıyı böyle bitirdikten sonra alınan bu galibiyet gerçekten önemliydi. Yiğit ve Ege’nin özellikle ilk yarı biterken ki yaktıkları fitil galibiyette önemli rol oynadı. Takıma ve koça tebrikler.
 
Galip gelmek güzel. Ama böyle bir maç sonunda kazanmak mükemmel. Takımın psikolojik olarak da böyle bir ayağa kalkışa böyle bir baş kaldırıya ihtiyacı vardı. İlaç oldu kısacası.
 

Üst