7DAYS Eurocup G Grubu 3.Hafta | Unics Kazan 94-69 Galatasaray Doğa Sigorta

22.01.2020 Çarşamba
Basket-Hall Kazan
19:30

Eurocup ilk maçında deplasmanda Monaco'yu yenen sonrasında iç sahada hiç beklenmedik şekilde Rytas'a yenilen takımımız, Kazan deplasmanında. Kazan bu turnuvanın iddialı ekiplerinden ama kadro kalitelerinin hakkını bir türlü tam veremeyen takımlardan. Onlar da ilk maçta deplasmanda Rytas'ı yenmiş olsalar da kendi sahalarında Monaco'ya yenildiler. Kadrolarında eski oyuncularımız Errick Mccollum ve Alex Tyus'ın yanı sıra Kostas Kaimakoglou, Raymar Morgan, Jamar Smith, Jordan Theodore gibi oyuncular ilk bakınca göze çarpıyor. Rusya deplasmanları uzaklığıyla ön plana çıkıyor ve genelde zorlu deplasmanlar olmuştur. Bizde ise Yiğit ve Whittington'ın olmayışı ise kara kara düşünmemize sebep oluyor. İşimiz çok ama çok zor. Galip gelmek Monaco deplasmanından bile daha büyük iş olur. Yenilsek averaja bağlı olarak telafisi var. Ama ne olursa olsun Galatasaray'ın çıktığı her maçta umut vardır. Takımımıza başarılar.
 
Unics Kazan kadrosuna kıyasla Avrupa'da en kötü basketbolu oynayan takım. Akıskanlığı olmayan, birebirler için alan olusturamayan bir takım. Oyunu kontrol etmek çok önemliyken sakatlar sebebiyle rotasyonumuz daraldı. Serilere izin vermezsek oyunun içinde kalabileceğimizi umuyorum fakat oyunun elimizden kayıp gitmesi de hayli olası. Basarılar takıma.
 
Antreman fotoğrafında bile toplam 10 oyuncu var. Tek umudum Can'ın Rytas Vilnius maçındaki berbat oyununu affetirmek için oynaması. Onun dışında kalan yerli oyuncuların hiçbirine güvenim yok.
 
Maça çok kötü başladık doğal olarak. Şu anda 13 sayı fark var. İlk çeyrek. Sanki farklı bir yenilgi geliyor gibi malesef.
 
Greg Whittington+Yiğit Arslan+Lazeric Jones daha en az bir 5-6 hafta daha yoklar. Onların yerine transfer yapılmazsa eğer, Eurocup'ta daha fazla hayal kurmanın bir anlamı yok. Bizi yine böyle farklı mağlup ederler. Hem Monaco, hem Rytas, hem de Kazan bizden daha iyi durumda şu anda. Tabi eğer transfer yapma hakkımız varsa.
 

Üst