8. Uluslararası Banvit-TÜBAD Basketbol Turnuvası

özetle; dün futbolda sneijder-selçuk-muslera yokken nasılsak baskette de arroyo, domercant, jawai, sinan yokken öyleydik. iki takımımız da iyi oynadı ama olmayınca olmadı.

Bizim eksik olmamız bir yana bu yılki oyun planımızı şut ve fast break sayılarından oluşacak gibi duruyor.

En azından şimdilik gözlemlediğimiz sistem bunun üzerine ki tam kadro olduğumuzda da değişmez gibi duruyor.

Turnuvadaki 2. Maçımız bugün saat 15.00 da Khimki'yle.

Bugünkü maçta takımı beğendim, özellikle Jamont ve Furkan iyi oynadı. Bu sezon için şimdiden heyecan bastı... Bir de Domercant´ı görseydik. (Euroleauge maçları da şifreli olacak herhalde bakalım nasıl izleyeceğiz.)

Nikolov.. Bu cevheri işlemek boynumuzun borcu. Kalitesi tartışılmaz. Bir şekilde çözüm bulunup oynatılmalı ki tecrübe kazansın. Oynatılmayacaksa bile kiralanması şart.

Çok ciddi eksiklere rağmen efesi mağlup ettik. Erceg bu takıma çok katkı verecek gibi duruyor. Macvan da hırslı idi bugün durumu ne olacak acaba? Mutlu demir neden alındı acaba hazırlık maçlarında takımın 5 numarası jawai de oynamıyorken ne zaman oynayacak ki! Gökşenin gordon marko ve sinan gibi müthiş 4 dış savunmacımız var. Arroyo, Ender, Cenk, Domercant, Erceg gibi şutörler. Bu sene Furkan basketbolunu üst seviyeye çekerse euroligde de başarı sağlarız.

Habire hazırlık maçı yapıyoruzda çok eksik var takımda.GSTV de efes maçının sonuna yetiştim.

Acaba efes bukadarmı.Bukadarsa biz Fenere EL.e bakalım ozaman.Lig biraz hafif antreman verecek gibi duruyor.

Hakikaten bu sene takımımz çok güçlü.Asıl takımımız tam kadro sahaya bir çıksa diyecem de ama zaten sahada olmayan oyuncuları ezbere biliyoruz.

Bu kadroyla neler yapacağımızı tahmin dahi etmek istemiyorum.Neden?Çünkü benim gözüme kestirdiğim yer çok yukarıda.

Neyse fazla dillendirmeyeyim.Ama çok mükemmel bir sezon bizi bekliyor gibi.

Yeni sezon için futboldan çok daha fazla basketbol için heyecanlıyım:))))))

Öyle bir takım yaratıldı ki.. gerçekten tarifi çok zor.. 1 oyuncusu 5 dakika da 3 faul almış, 8 kişilik takımla Efes'i yenmiş. 26 maç mağlup olmamış, yeni sezon hazırlıklarına devam ederken, kadronun yarısı hala katılmamışken hala bu kadar üst seviye oynamak ne derece "winner" bir takım olduğumuzu gerçekten ortaya koyuyor.. Banvit her ne kadar iyi bir takım kursa da,bizi geçmeleri çok zor.. Göremediğimiz, bir tek Fener kaldı..

Şu haldeki takıma bir de Arroyo, Sinan, Ender, Domercant, Marko, Jawai'nin katılacağını düşününce...Gerçekten ne yaptığımız bilerek ve canla başla oynuyoruz, helal olsun Ergin Ataman'ın eserine.

Selamlar foruma ilk mesajım ,uzun süredir takip halinde oldugum bu aileye katılmakdan son derece mutluyum.

Takım inanılmaz suanki hazırlık maçlarında eksikleri saydıkca neşem artıyor,Arroyo,Ender,Sinan,Marko,Jawai bu 5 kişi ile dört kısa tek uzunla iddalı takım oluyorsun zaten :)

Benim asıl düşündüren bir kaç soru var kafamda:
*Domercant&Jawai&Göksenin sakatlıklarının etkisi uzun dönemde bize nasıl yansıyacağı

*Son topa kadar olan sloganımızı, savaşcı ruhumuzu yerlere atlamaya cekinmeyen yürekli aslanların ,bu ruh halinden TBL`i hafife alıp uzaklaşmalarından korkuyorum.

* Fenerbahceyi görmedik ama kafam rahat herzaman şunu savunan bir insan oldum.Takımında hepsi cok iyi oyuncu elit oyuncu olursa bir süre sonra ego savaşları başlıyor, yine kafamın rahat olmasındaki diger konu ise Obradoviçe saygım sonsuz ama saha içinde cok fazla takdir hakkı olmayan bir ülkeye geldi.Pana`da hem saha için hem saha dışı lobisi cok yüksek`di bunu göz ardı etmeyelim.

Bu sene EL`de Son 8 vede Tbl`de Final oynarsak sonuclarına bakmaksızın Basarıdır Gözümde saygılar.

As takımın nerdeyse yarısı eksikken çok iyi mücadele ettik. Banvit maçında son topu soksak, turnuvayı şampiyon bitirirdik. Bu takım tam kadro haline gelince izlemesi çok zevkli olacak. İnşallah bu sezon geçen yılki aksilikleri yaşamayız.

Eksiklerimiz Ender, Sinan, Engin, Domercant, Jawai, Manu, Arroyo ligde şampiyonluğa oynar. Bu kadar eksiğe rağmen çok iyi bir turnuva geçirdik. Bu sene Fenerbahçe Ülker ve bizim aramızda ciddi bir rekabet olacak gibi. Banvit çok iyi bir takım olmuş ama nereye kadar gidecek göreceğiz. Efes ise ciddi soru işareti, hiç iyi görünmediler.