A Milli Erkek Basketbol Takımı

Valla Bosna'nın 3 oyuncuyla Fransa'yı yendiği ortamda bizim 21 sayıdan döndüğümüz maçı kazanmamız gerekirdi,moral kazanma açısından.

Kazansaydık bile gerek Letonya gerek Sırbistan'a karşı 20 sayı geriye düşmek üzerinde durulması gereken bir konu.
 
Valla Bosna'nın 3 oyuncuyla Fransa'yı yendiği ortamda bizim 21 sayıdan döndüğümüz maçı kazanmamız gerekirdi,moral kazanma açısından.

Kazansaydık bile gerek Letonya gerek Sırbistan'a karşı 20 sayı geriye düşmek üzerinde durulması gereken bir konu.

Larkin ve Alperen beklenen etkiyi veremedi. Aynı zamanda çok bariz lider oyuncu eksikliğimiz var. Çeyrek final bile başarı olur noktasındayım...
 
2001 yılında Okur'lu Hidayet'li kadro Porto Riko karşısında varlık gösterememişti. Harun'lu İbrahim 'li ve Efesli diğer oyunculardan oluşan 90 larin milli takımı da ekol olsa da Litvanya'dan sürekli fark yerdi. Ülker sonunda 3 yabancı hakkını da Litvanyali alarak seviye atlamayı düşündü tabi ki de olmadı. Kaldı ki Ataman gibi nispeten oyuncuları rahat ve kendi iniyasitifine bırakan bir koçla daha zor. Yabancı hocayla da bu değişmedi değişmiyor. Oturup bu işe kafa yorup uygulamaya geçmedikçe ekol taktik beceri ve disiplin oturmaz. Büyük oyunculardan iyi koç iyi yönetici olacak diye bir şey yok hatta tersine biraz, yetenekli oyuncu doğal ve/veya içgüdüsel yetenegi sayesinde neyi neden yaptığı üzerine düşünmez pek, düşünmesine gerek kalmadan kolaylıkla yaptığı için belki. Takım olarak derli toplu oynamayı da çoğu takım sporunda pek beceremiyoruz
 
Son düzenleme:
Millilere çok güvenmiyorum, ama ilk tur maçları nispeten güçsüz takımlarla. Bence de 4/5 olabilir. Hatta İspanya'yı bile yenebiliriz belki, çok güçlü bir kadroyla gelmediler. Ama çaprazımızdan, Almanya, Fransa, Slovenya, Litvanya gibi takımlar gelecek sanırım. Onlarla başetmek zor olacak.

İşte bu yüzden ilk 2 de olmalıyız. Yoksa çaprazdan gelecek takımlar işimizi çok zorlaştıracaktır.
 
Millilere çok güvenmiyorum, ama ilk tur maçları nispeten güçsüz takımlarla. Bence de 4/5 olabilir. Hatta İspanya'yı bile yenebiliriz belki, çok güçlü bir kadroyla gelmediler. Ama çaprazımızdan, Almanya, Fransa, Slovenya, Litvanya gibi takımlar gelecek sanırım. Onlarla başetmek zor olacak.
2-4 galibiyet alırız diye düşünüyorum.
 
Böyle bir çapraz grup mu olur ya. Ben çaprazdan eleyebilceğimiz bir takım olduğunu düşünmüyorum, normalde Almanya derdim de onlarda evsahibi galiba o yüzden sıkıntı. İspanya ise tabii ki Avrupa 'nın en büyük basketbol ekolü ama gerçekten çok yetersiz bir kadro ile geldiler. Nba' de ne diye bulunduklarını anlamadığım hernangomez ler ve 40 lık Rudy dışında kadrolarında adam tanımıyorum nerdeyse. Bu gruptan 5/5 ile çıkılmazsa başarısızlık.
 
Son 3 maçta Alperen ve Sertaç aynı anda sahadayken hücumda ciddi spacing problemi yaşıyoruz. Ercan Osmani ise spacing açısından faydalı olsa da savunma tarafında ayakları çok yavaş kalıyor. Özellikle ayakları yavaş olduğu için yardım savunmasında aksıyor Ercan. Nedenini anlayamadım fakat resmi maçlar ile birlikte Sadık bir anda ana rotasyondan kesildi. Açıkçası Sadık veya Yiğitcan’ın rotasyona geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde ne Alperen’den ne de Sertaç’tan tam anlamıyla verim alabiliyoruz.
 
Bu Dubljevic'in şutunun iyi olduğunu sağır sultan bile biliyor da siz neyinize güvenip bu adamı sürekli boş bırakıyorsunuz yayın gerisinde ?
 
Sertac Sanli mi, Sadik Kabaca mi...Sarasa izletin Sadigi, Sertaci kadro disi birakir,Ispanyadan kovar. Umarim Sertac Sanli bir gun bize gelmez.Boyle les oyuncu olmaz olsun. Omer Faruk Yurtseven olsaydi Sertacin esamesi okunmazdi. Furkan ve Larkin gercekten muthis isimler. Sehmus ise nasil fb de oynuyor hayret otesi. Melih yine kotunun iyisi.
 
Tufan onu savunma için söyledi yanlış hatırlamıyorsam. Savunma kısmında ayakları yavaş, kullanalım diye söyledi.
6 senedir NBA'de takılan arkadaşlar onca yıl ne yapmışlar anlamıyorum. Şut desen şutör değil , pas desen pasör değil. Melih bile sadece şutuyla yıllarca forma buldu Fener'de ve milli takımda. Hiçbir şeyi yapamasa bile üçlük kaçırmıyor adam. Bizim arkadaşların neyi iyi yaptığı da belli değil. Anca geçiş hücumunda rakibi hazırlıksız yakalamışken potaya drive ediyorlar. Başka aklıma gelen bir özellikleri yok.
Pivotlar desen ayaklarımız çok ağır. Sertaç bu düzende baya kayboluyor anladım da Alperen pota altında o pozisyonları nasıl harcıyor anlamadım. Hareketleri zaten slow motion olduğundan ayrı mesele.
Sadık gelişmekte olan bir oyuncu ama gelişmiş bir oyuncu değil. Bu seviyeler için ben de şahsen ''henüz'' yeterli görmüyorum. Koç da zannediyorum öyle düşünüyor. Özellikle bu tip yakın geçen maçlarda kumara girmiyor Ergin Ataman'ı biliyoruz.
En büyük eksiğimiz top yönlendiricimizin olmaması. Larkin dışında hiçbir oyun yönlendirici yok. Ki o da o alanda tam olarak yetkin bir oyuncu değil.
Son pozisyonda rakip pota altından topu sokarken neden Melih, Şehmuz gibi kısalara döndük, ribaunt alamayız diyordum ki dediğim çıktı maalesef. Neyse ki ikinci şans hücumunda rakip hücum faul yaptı. Geçmiş olsun da diyebilirdik, ucuz kurtulduk.
Her şeye rağmen kazanarak başlamak sevindirici. Umarım devam eden maçlarda toparlarız diyeceğim ama takım kimyası da çok enteresan. Pek değişen bir durum olacağını zannetmiyorum; hele de bir günde.
 
En çok da Furkan'ın son attığı şuta takıldım. Geçmiş olsun maç gitti diyecektim ki şans yanımızda oldu. Rakip karşında sağlam kalmışken, ekarte edememişken onu; süre de varken öyle dengesiz bir şutun gereği var mıydı diye düşünüyorum. Zaten vakit var. Organize de olabilirsin. Neden yani neden ?
 
“Felaket bir basketbol. Şans eseri kazandık. Uzunlarımızın performansı felaket. Bu şekilde maç kazanamayız. Hakem son anda lehimize kritik bir hücum faul çaldı. Çalmayabilirdi. Maçı hak etmedik. Türk halkından bu oyun için özür diliyorum. Uzunlarımızın gösterdiği performans da benim adıma utanç verici, felaket.” - Ergin Ataman

Geçen gün de yazdım. Koç da muhtemelen bu kadronun bu kadar leş oynayacağını tahmin etmiyordu. Zaten hangimiz bu isimlerin böyle oynayacağını tahmin edebilirdik ki.
 

Üst