A Milli Erkek Basketbol Takımı

Devşirildikten bir yıl sonra yerine başka bir oyuncu devşirildiği için ben gelmek isteyeceğini sanmıyorum Wilbekin'in. Larkin elemelerde 1 maç oynadı diye hep Türk olarak oynayacak. Bence resmi maçlarda oynayana kadar da Türk statüsünde olmamalı. Ben sakat olduğunu bile zannetmiyorum açıkçası Olimpiyatlara gitsek iyileşir gelirdi.

Elemeler ne zamandan beri resmi maç statüsünden çıkarıldı? Kaldı ki 1 maçtan fazla oynadı. Sakatlığını bahane etme şansı da yok ayrıca. Sakatlığını milli takım yetkilileri açıkladı. Ancak, LARKIN son anda oynamak istemiyorum deyip de krizi çözmek için yetkililer tarafından bu şekilde bir mazeret uydurulduğunu düşünüyorsan o başka ama hiç sanmıyorum.
 
Elemeler ne zamandan beri resmi maç statüsünden çıkarıldı? Kaldı ki 1 maçtan fazla oynadı. Sakatlığını bahane etme şansı da yok ayrıca. Sakatlığını milli takım yetkilileri açıkladı. Ancak, LARKIN son anda oynamak istemiyorum deyip de krizi çözmek için yetkililer tarafından bu şekilde bir mazeret uydurulduğunu düşünüyorsan o başka ama hiç sanmıyorum.

Valla Doncic 100 maç oynadı her maçta 35-40 dakika sahada nerdeyse nefes almadan geldi milli takıma. Ben kendini riske etmemek için oynamadığını düşünüyorum aday kadroya da 2. devşirmeyi çağırmayınca oyuncu da ekleyemiyorsun. Olan devşirme yapmak için ödenen paralara ve olimpiyat oyunlarına oldu maalesef.
 
Valla Doncic 100 maç oynadı her maçta 35-40 dakika sahada nerdeyse nefes almadan geldi milli takıma. Ben kendini riske etmemek için oynamadığını düşünüyorum aday kadroya da 2. devşirmeyi çağırmayınca oyuncu da ekleyemiyorsun. Olan devşirme yapmak için ödenen paralara ve olimpiyat oyunlarına oldu maalesef.

Ben de onu diyorum ya Wilbekin de çağrılmalıydı ya da ben yedek olmam diyorsa da bu hesap edilip başka bir oyuncu devşirmeliydi. Büyük fırsatı kaçırdık. En kolay şehirde en iyi yoldan gelip olimpiyata gitme şansımız vardı. Orada bulunacağımız A Grubunda ABD, Fransa ve fark atmamız zor İran olduğundan muhtemelen en kötü 3 .olup elenirdik averaj yüzünden ama olsun olimpiyata katılmak bile yeterdi. Çok acı tecrübe oldu ama şu devşirme işini daha iyi planlamaya başlarlar önümüzdeki 3 yıl için umarım. Ayrıca DONCIC geldi evet ama ona bakarsan JOKIC de affını istedi mesela. İyi örnekler üzerinden baksak bile bu adam devşirme, DONCIC ise üretim olarak çok olmasa da "yerli ve milli". Devşirmemizin Slovenya gibi hayati önemde olmayıp sadece yan parça olacak kıvama gelmemiz lazım. Mevcut kadroda Alperen'in gelişimi ve Sertaç'ı düşünürsek uzunlar daha iyi konuma gelecektir. Furkan da üstüne koymaya devam ediyor. Bence zirveleri çok da uzakta olmayan bir milli takım mevcut. LARKIN de takıma verimli şekilde monte edildiğinde iş yapabiliriz.
 
Olimpiyat elemeleri nispeten sürpriz sonuçlara sahne oldu. 1.torbadan kuraya giren Sırbistan, Litvanya ve Yunanistan finalde kaybederken, Rusya gruptan bile çıkamadı. Elendikleri takımlar ev sahipleri miydi? O da hayır. Ev sahibi olmak bu elemlerde büyük avantaj gibi duruyor ama seribaşı olmasının yanı sıra ev sahibi de olan Sırbistan, İtalya'ya; Litvanya da Slovenya'ya kaybetti. Bulunduğu elemede en büyük favori gibi gözüken Hırvatistan önce grupta Brezilya'ya 30'luk oldu, sonra da yarı finalde önde götürdüğü maçta maç sonunu uzun süre sayı atamadan geçirince Almanya'ya kaybetti. Bu sefer NBA yıldızlarının önemli bir bölümünü getirdiği için Victoria'nın en iddialısı olan evsahibi Kanada ise yarı finalde Çekya'ya karşı dramatik bir şekilde maçı uzatmaya götürse de turu geçemedi. Kanada'nın bu oyuncuların yanına PANGOS'a da ihtiyacı var. O olsaydı çok daha verimli olurlardı.

Elemelerden gelen 4 avrupa takımıyla birlikte 6 takıma yükseldi Avrupa temsilcisi. Bu kalite anlamında iyi olsa da gelen takımlardan Çekya ve SCHRODER oynamazsa Almanya kalite yükseltecek klasmanda değiller. Onların yerine Litvanya, sevmesem de son gümüş madalyalı Sırbistan ve Hırvatistan'dan ikisi gelse daha iyi olurdu. Avrupa dışından da bu klasmandan Brezilya, Almanya'ya göre çok daha iyi konumda ama finali onlara kaybettiler. Litvanya'nın Slovenya'ya, Sırbistan'ın İtalya'ya toslaması kura şanssızlığı. Kim elense yazık olacaktı bu anlamda. Kanada da üst klasmanda ama sürprize uğrayabilecek birbiriyle oynamaya çok alışkın olmayan bir takımdı. Bu açıdan bakınca Split ve Victoria Olimpiyatlara katılım için çok daha uygun elemelerdi ve biz Victoria şansını kullanamadık. Davet dışında tarihimizde hiç gidemediğimiz için bunun hayalini bile kuramıyoruz ki kaçan fırsata karşı farkındalık bile hissettirmediler.Eskiden elemeler çok daha sınırlı sayıda takımla ve Avrupa Şampiyonasındaki dereceye göre olduğu için çeyrek final bile göremeyen takımımız işçin hep uzak kalmıştı. Yeni sistemde katılım Dünya Şampiyonasından geçiyor ve çok daha kolay. İyi bir kura çektiğin takdirde ya da ev sahipliğini almak için saldırdığımızda bu şansımız olabilir ama umursandığını sanmıyorum. Nasılsa itiraz eden yok. Avrupa Şampiyonalarını geçmişte aldığımızda bile Olimpiyat oyunları öncesi olmasına dikkat etmemiştik. Her ne kadar bu sefer hiçbir evsahibinin yüzü gülmese de bu spesifik bir durum. Ev sahibi olmaya çalışmamız lazım direkt katılımın hayal olduğunu düşünürsek 2024'te.
 
NTV'de şu an Büyük Britanya maçımız yayınlanıyor. Sinan Erdem'e hafta sonu zengin sosyete grup, story atmalık aktivite için gelirse olacağı bu işte. Adamlar maçın 1.dakikasından itibaren hayvan gibi tepkiler veriyorlar. Hatta topu alıp saha dışına fırlatan da oldu ama salonda ıslığı geçtim, kuş cıvıldaması bile çıkmıyor. Hadi bizim bir halttan anlamayan 'seyirci'leri geçtim; bu hakemler ne halt yemeye o parkede ? Kaç kere teknik faullük tepkileri es geçtiler.
 
Devamında toparladık ve 20'ye kadar yatırdık Britanya'yı. İyi oldu zevzeklere. Her smaçtan sonra bağıra bağıra tahrik ediyorlardı. Kaan Kural'ı da yeniden yerel kanalda yorumcu olarak görmek süperdi.
 
Orhun Ene Larkin'i son 2 dakika kenarda oturtarak adeta maçı elleriyle verdi Yunanistan'a. Hangi kafayla yaptı bunu anlamak güç. Resmen hediye ettik yazık!
 
Bu benim görüşüm,herkesin görüşüne saygım var.

1-Orhun Ene Milli takım hocası değil.
2-Buğrahan Milli takım oyuncusu değil.

Bunları tamamen bizim milli takımımızı ele alarak yazdım.Yoksa kulüp seviyesi olarak Buğrahan Türkiye'de her takımda oynayabilir.Ama Euroleague'de neden ciddi süreler alamıyor asıl mesele orası.

Orhun Ene yine iyi kurulmuş bir kulüp takımında hocalık yapabilir ama milli takımda takıma eksi yazıyor sürekli.

Savunma yapacağımız zaman Larkin'i oyuna almamak yani herhalde 40 yıl düşünsek aklımıza gelmez,müthiş bir hamle(ironi)

Kaldı ki adam savunmada bizimkilerle beraber takımı her zaman ateşlemişken,o yokken son çeyrek farkı 15 den çektiğimiz halde 2 dk içinde 10 sayı geri düştüğümüz halde,son bölümde üst üste 3 hücumdada Larkin'siz oynamak büyük kumar oldu.

Ve biz 3 hücumdanda topu çembere atamadan dönüp,Samet'e çalınan çok basit faulle kaybettik.Samet kendini uzak tutabilirdi 3 saniye kalmışken ama Samet'e değil tamamen Orhun Ene'ye yazar bu maç

Takım 2 kez dönmüşken inanılmaz mücadele etmişken takımın ve maçın önüne geçti.

Orhun Ene ile olmadı,olmuyor ve olmayacak.Olmaz.Olamaz.

Not : Bu arada Fenerbahçeli Melih'i karakter olarak çok seven yoktur normal fakat milli takım forması altındaki formda Melih gerçekten izlemesi bir başka oluyor.Yani çocukların direnişine,emeğine yazık oldu,vallahi billahi yazık oldu.Melih ne zor şutlar soktu.Yazık değil mi ya ?

Edit : Adminlere teşekkür ederim.Milli takım diye aratınca bulamamıştım konuyu.
 
Biz Larkin'in çok kötü maç çıkardığı,çok kötü ruh halinde olduğu maçlar gördük.Öyle bir gününde olsa anlayacağım.Adam rakip savunmayı üzerine çekiyor,rahat faul alabiliyor,savunmayı üzerine çekip boş oyuncuyu buluyor,ikili oyun oynayabiliyor,pota altına ışık hızıyla top atabiliyor.Bu adam formdayken oyun zekasının yanına kimse yaklaşamaz.Savunmadada sırıtmıyor.Çok iyi savunma katkısı verdi oyundayken.

Yani böyle bir oyuncun var,2 pozisyon almamışsın,son pozisyonda neden almıyorsun ? Bunun açıklaması yok.

Bu takım 15 sayıdan dönerkende,son çeyrek 10 sayıdan dönerkende savunmada gösterdiği sertlik ve akabinde bulduğu sayılarla döndü.Kazansaydık bile Orhun Ene'ye kızmaya geliyordum.
 
Orhun Ene ne yapmak istedi Larkin'i maç sonu oturtarak? Yunanistan koçu bir hamle yapsa ancak bu kadar olurdu.
Taktik yaptı sözde savunmada, Larkin'in Savunması zayıf diye yahu madem bunu yapacaksın alsana hücumda kaç kere durdu oyun. Vallahi yazık ediyorsun bu büyük ülkeye, takımına kaç yıldır antrenörlük yapıyorsun hiç.mi coachluğunu geliştiremedin. Ama sende suç yok Orhun efendi seni oraya getirende ayrı bir basketbol taktik katilidir, senden milli takım hocası olabileceğini bekledi.
 
Larkin'in kenarda olduğu bir bölümde oyun kurmakta çok zorlanıyorken eğer sakatlık sorunu yoksa Can Korkmaz neden milli takıma alınmadı ? İlk maçta sertlik göstermemiz gereken yerlerde,Oğuz Savaş'ta faul problemine girmişken yine diyorum sakatlık sorunu yoksa Sadık Emir neden oyuna girmedi ?

Ligimizde son dönemde formda olan Onuralp'den neden katkı alınamadı ?

Sakatlıktan çıktıktan sonra ne kadar formsuz olursa olsun Kartal Özmızrak varken ve savunma için zaten Doğuş ve Erten gibi kısalar varken Kenan Sipahi-Buğrahan milli takım için hücumda uzun vadede potansiyel vaat eden isimler midir ? Yeri gelir iyi maçlar çıkarabilirler,milli takım sonuçta mutlu olurum ama garip tercihler yapılıyor anlam veremiyorum.

Eğer Sadık oynatılmayacaksa Berkan Durmaz neden kadroda değil ?
 
1-İlk yarı son 45 saniye kala Larkin'in turnikesi ile farkı 2'ye çektik.Ardından savunma yapacağımız için takımın başında koç olan kişi Larkin'i kenara almak istedi,faul sorunu vardı eyvallah.Fakat yerine Buğrahan'ı aldı.Buğrahan hücumda Allah var iyi maç çıkarıyor ama savunma hamlesi Buğrahan olmaz,üçlüğüde yedik zaten.
Hemen ardından Larkin faul alıp 2de2 attı ve Larkin yerine Doğuş'u soktu.

Be adam bu ne tutarsızlık ? Senin elinde Doğuş varsa,Erten varsa savunma istiyorsan onları alırsın.Doğuş topuda kaptı zaten.Saçmalama artık ya.

2-Bizim fantastik sayılara ihtiyacımız yok.Sadığın Papagiannis'i poster yaptığı pozisyon mükemmeldi ama sonrasında adamlar deliye döndü.Hızlı hücumda Papagiannis gelip bomboş sayıyı bırakıyor.Yine bomboş Papagiannis orta mesafe sokuyor.Biraz dikkat ya.
Melih'i desen kullanamıyoruz,pozisyon hazırlayamıyoruz,Metecan desen çok iyi başlamıştı kenarda unuttu,koç kimi ne zaman ve ne kadar oynatacağını bilmiyor.En büyük sorunumuzda bu zaten.
 
10 sayı geriye düştük ve dakikalardır hem hücumda 0 üretkenlikteyiz,hemde savunmada kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar bizle.

Sayın koçumuz molaya gitmek için 10 sayı geriye düşmemizi bekledi.

Bu alınan mola skor koçluğu tamamen.Dakikalardır takımın savunmada sürekli ama sürekli adam kaçırıp duruyor.Savunma kaynaklı sayıya ihtiyacın var ama parkede savunma yapacak oyuncun yok.
 
16 sayı geride tamamladık 3.çeyreği.Takımın başında koç yok ki.Yok.

Hücumda tıkanan takım üst üste Okben'in üçlük denemelerine kalıyorsa ne konuşalım ? Hadi konuşalım havadan sudan !

Hücumda sayımız yok Oğuz Savaş'ı geç alıyor,Doğuş ve Erten'i almamak için ısrar ediyor,savunmada bizimle dalga geçe geçe pas yapıyorlar boşu bulup cezayı kesiyorlar.Defalarca aynı şeyi izledik.
 
Çocukların emeğine yazık,hiçbirine kızmıyorum.Ama Orhun Ene'ye ve onu milli takım koçu yapanlara bir Türk olarak hakkım helal değil.

Son çeyrek bizimkiler 5 dkda 14-0 seri yapmış,arkamızda 13.000 seyirci var takımla savunma yapmaya hazır.Sürekli aynı oyunculardan savunmada ekstra efor sarfetmesini bekliyorsun.Nereye kadar ?

Doğuş'u son çeyrek 51-61 iken oyuna aldın 18 sn hiçbir şey üretemediler,6 sn kala panik yapıp topu çembere atamadan döndüler.Devam etsene.

Melih'e 2 maçtır yazık oluyor cidden.Adamın kaçan şutları mecbur kaldığından 2 kişinin üzerinden zıplayarak sokmaya çalıştığı şutlar.
 

Üst