A Milli Futbol Takımı

21. yüzyılda salondaki Sırbistan-Türkiye maçları o kadar tek taraflı oldu, sonuçlar Dünya üzerindeki tüm spor izleyicileri tarafından öylesine içsel bir tutarlılık dahilinde anlaşılabildi; özümsenebildi ki sonucunda Sırbistan futbolda dahi istenmiyor Eyüp Bey. :) Yoksa son Dünya Kupası'nda yediler, içtiler; günü gün ederek turnuvadan ayrıldılar. Bu bölüm muhakkak. :)
Son Dünya Kupası ve öncesinde özel olarak ne yaptılar bilmem ama her kupada kadroya bakıp bu takım iş yapar diyen bir güruha tavsiyem, biraz yakın tarihe baksınlar. Adamların Sırbistan&Karadağ olduktan sonra da Sırbistan olduktan sonra da finallerde gruptan çıktıkları yok ve Euro'ya katılımları yok. O yüzden bu kurada tüm torbalar içierisinde en çok isteyeceğim takım Sırbistan'dır.
 
Bence Çekya ve İsviçre Banko :) Avrupa Şampiyonalarında nasıl oluyorsa bir şekilde kendilerini buluyoruz gittiğimizde. İlk torbadan da Avrupa Şampiyonaları Tecrübemizle Portekiz veya İspanya olur gibi.

İngiltere/Fransa - Türkiye - Hırvatistan/Hollanda - İtalya gibi bir grubumuz olabilir Allah Korusun. Lider gittik diye sevinirken patates olmak istemeyiz :)

Gönlümden geçeni yazarsam, İngiltere-Türkiye-Slovenya-Yunanistan (Elemeleri geçemezse Sırbistan)

Ev sahibi olacağımız turnuva da inşallah madalya ile geri döneriz.
Bence bu kura olaylarında bir iş var. Nasıl hep aynı takımları çekiyoruz biz. Daha önce katıldığımız şampiyonlar da kiminle oynarsak onlar geliyor farklı takımlar ile bir türlü eşleşemiyoruz. Neyse en azından son torbadan gönlümden geçen Yunanistan ile eşleşebiliriz elemeleri geçerlerse.
Portekiz - Türkiye - Çekya - C Yolu (Yunanistan, Gürcistan, Kazakistan, Luxemburg) grubumuz
 
Potansiyel Türkiye-Yunanistan eşleşmesi CL grubundan çıktığımız takdirde yaza dek keyifle beklenir. Bununla birlikte 4. torba için bu tarz bir eşleşme, favori çıkılacak yoğun bir maç saha içi üzerinden bakılırsa bence tercih sebebi olmaz.
 

2.olursak muhtemelen Fransa.
3.olursak muhtemelen İngiltere ile oynayacağız.
Buda bir üst turda elenmemiz demek. Bu ne yapıp edip grubu lider bitirmek lazım.

İşte tam da bu nedenle çok kötü kura çektik. Herkes grupta kimlerle eşleşeceğimize odaklanırken ben kimler olursa olsun C ve F grubuna çıkmayalım diyordum. Çünkü A,B,D ve E grubu 2.leri birbirleriyle eşleşirken C ve F grubu 2.leri grup liderleriyle oynayacak. Bu da grup lideri olamadığın en favori senaryoda yolunun kapanması demek. Üstelik bu gruplardaki olası liderler turnuvanın en büyük 2 favorisi. C grubunun 2.si A grubu lideriyle yani Almanya grubunun lideriyle oynayacak o yüzden o bile daha güzel. Grubumuzda İngiltere ya da Fransa olsun çok önemli değil liderlik için favori olamadıktan sonra. Onların ardında 2.olup bir üst turda dişimize göre rakip bulmak daha önemliydi. Şimdi ya Portekiz'e üstünlük sağlamamız gerekiyor ya da Fransa'yı son 16da yenmemiz gerekiyor.

3.olursak kesin olarak İngiltere grubuyla eşleşmiyoruz bu arada kim yaptıysa o haberi kafası basmamış. Hiçbir grup 3.sünün rakip grubu mantıken belli olamaz zaten. Önce en iyi 4 üçüncüden birini çıkarması lazım o grup. Bizim gruptan en iyi 3. çıkmazsa İngiltere grubunun lideri bay mı geçecek turu 😅 O yüzden diğer ihtimalin İspanya'nın yer aldığı grubun lideri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Peki bu gruplarda 2.olana haksızlık değil mi diyebilirsiniz. Onun da dengesi grup lider olduğun senaryoda yarı finale kadar hiçbir grup lideriyle oynamaman. Son 16 turunda grup 3.süyle oynadıktan sonra çeyrek finalde D ve E grubunun ikincilerinin galibiyle oynuyorsun. Kağıt üstünde yolun açılıyor ama o yolda da olası bir Hollanda eşleşmesi var. Yine de Portekiz ile olan çekişmemizin sonucu turnuvadaki kaderimizi belirleyecek gözüküyor. Elbette turnuvada bolca sürpriz olur ve şimdiki olası turnuva ağacı bambaşka şekilde oluşabilir ancak yine de en olası ihtimallere göre kötü kura çektik. Amaç sadece gruptan çıkmaksa harika kura ama hedef bu olmamalı. Olası bir Yunanistan ilk maçını da istemem ayrıca turnuvanın ilk maçında gereksiz bir rekabet üzerinden gerilime gerek yok.

Turnuva ağacına bakınca Fransa ve İngiltere'nin grup lideri olma durumunda yarı finallerine gelirlerse birbirleriyle eşleşecekleri gözüküyor. İkisinden biri bu yüzden grup liderliğini bırakırsa şaşırmam. Ama olmazsa tablonun üst kısmında final için favori İspanya.
 

Üst