A Milli Kadın Basketbol Takımı

Molaya gidiyoruz,dönüşte pota altımızdan topu oyuna sokuyoruz.Sevgi'ye hemen önde ikili sıkıştırma geliyor.Feride Akalan bunu gördüğü halde çoktan koşmaya başladığı için Sevgi pası attığında ayağına çarpıyor ve topun kontrolüde kaybolunca aksiyonun sonunda Slovakya topu oluyor.

SevgiIkili.jpg
 
İlk yarıda yaptığımız son hücum.Alperi topla birlikte pota altını dolaşıyor,köşede savunmacısı olan Sevgi'ye atıyor,Sevgi tekrardan Alperi'ye atıyor.

3 saniye hücum süresi kalmışken Alperi fake atıp içeri giriyor ve 24 saniye süresi sona eriyor,top kaybı oluyor.

Kusura bakmasın ama bazı oyuncularımız kulüplerinde oynadıkları gibi oynamıyorlar milli takımda.

24 saniye.jpg
 
Yani Ekrem hocayı bilmesek , bu nasıl koç diyeceğiz.
McCowanı hiç etkili kullanmıyoruz.
Sanki şütör takımımızda bolca şut deniyoruz , en son saydığımda ve duyduğumda 7/0 3 lük idi.
Şevval bu hali ile nasıl milli takımda , ne savunmada var ne hucumda.

Tek iyi yaptığımız topla potaya yaptığımız drive lar.
 
Net Ekrem Memnun' yazar. Sadece izliyor. Son derece yanlış oynuyoruz. Çok şaşkın durumdayım. Kadro zaten rezalet...Macaristan maçı gibi şapkadan tavşan çıkmazsa geçmiş olsun..!
 
Ekrem hocanin vasat seviciligi tuttu yine yapacak birsey yok. Melisin yerine tercih ettigi sevval ve meltemin 3 macta toplam kac sayi, asist ve ribaundu var acaba?

Tilbe sakat olmasina ragmen ilaydaya sans vermiyorsan neden kadroya dahil ediyorsun? En azindan zeynep sevvali yada elif istanbulluoglunu al en azindan diger uzunlarimiza gore ayaklari cabuk.
Ceyhun hocayi bile mumla aratti rezalet gercekten
 
Çok basit bir soru sormak istiyorum.12 kişilik turnuva kadronda İlayda Güner neden var ? Neden oynamıyor demiyorum,neden var ? 1 kez oyuna girdi ribaundu aldı önünde alan varken adım dahi atmadı ve hızlı hücuma koşan Sevgi'ye topu o kadar tembel attı ki,top kaybıyla anında sayıyı yedik potamızda.

Zaman zaman Mccowan'ın yokluğunda turnuvada Esra'nın + yazdığı anlar oldu mu oldu ama senin 12 kişilik kadronda ciddi dakikalar verebileceğin,kağıt üstünde katkı alabileceğin oyuncular olmalı.Esra-İlayda olmamalı.

Mesela ben bugün Sinem Ataş'ı aradım.Çukurova'da zaman zaman Euroleague maçlarında oyuna girmiş iyi kötü katkılarda bulunmuş,şutlar sokmuş oyuncu.Mccowan'a sıkıştırma geldiğinde Tilbe sakatlanmasaydı dışarıdan şut sokacak 2 tane oyuncun olur.

Şevval bugün 0 sayıda kaldı,önceki maç 11 de 3 attı Meltem bugün 0 top kullandı 0 sayıda.Önceki maç 8 dakika oynadı 1 basketi var.

Sakatlıkları yoksa en başta Melis Gülcan,oyun planına göre yedek uzun olarak Melek Uzunoğlu,yine oyun planına göre Sinem Ataş tercih edilebilirdi bu isimler yerine.

Olması gereken oyuncular değişebilir,tartışılabilir fakat olmaması gereken çok net oyuncular var.
 
Ülkede A milli kadın basketbol takımı fiilen 2016 Rio da ki çeyrek finalde cruz'un son saniye attığı sayı ile resmi olarak ise 2017 de Çekya da ki çeyrek finalde yunan maçından ki 29 sayılık hezimet ile tarihe gömülmüştür...
Rezalet kadro federasyon ve hocanın yapacak hiç bir şeyi yok, artık ülkede yerli kadın basketbolcu yetişmesi çok zor, belki sosyal medya falan yasaklanırsa olabilir basketbol sahada oynanıyor.
 
Son düzenleme:
Olcay'ın lider olarak oynadığı Esra'nın ilk12 de olduğu bi kadronun turnuvayı başarılı olarak bitireceğini sanan varsa hayatta çok üzülür zaten hiçbir beklentimin olmadığı bi turnuvaydı Slovakya gibi bi ülke tarafından tokat manyağı olduk geçmiş olsun bide Alperinin nasıl oynaması gerektiğini gösteren Marina hocanın büyüklüğüne saygılar
 
Kadın basketbol ligi senelerdir şike yapan bir şahsın elinde oyuncak oldu. Federasyondaki bazı isimler de buna çanak tutuyor. Ligi az çok takip eden herkes neler döndüğünü de biliyor üstelik. Oyuncular da bu kafaya girmeye başladı. Paramı kazanırım gerisine karışmam havasındalar. Biraz güzel olanlar ise zengin koca peşinde koşuyor. Türk kadın basketbolu kimsenin umrunda değil yani.

Ekrem Memnun bugüne kadar adamcılık yapmazdı ama bu turnuva önce seçimlerde tahmin ediyorum ki Nilay Yiğit'in telkinlerine yenik düştü ve hatalı seçimler yaptı. Bir kere ne olursa olsun Işıl Alben bu turnuvaya götürülüp onore edilmeliydi ki sahadaki muadillerinden de daha iyi oynardı.

Bu kafa devam ederse ve önlem alınmayıp maçların sonuçları masa başında tayin edilmeye devam edilirse bunlar daha iyi günlerimizdir. Kadın voleybol üçüncü spor olmasına rağmen kadın basketboldan fersah fersah önde. Çok yazık ediliyor ama durum bu.

Saygılar.
 

Üst