ABVL 1.Ligi 6.Hafta

Maçı 3-0 aldık.

Gerçekten bugün takım çok iyiydi. Özellikle Aslı , Nati ve Calderon 3'lüsü çok iyi servis attılar. Bayan takımımızın en büyük sorunu manşetti. BJK maçında çok iyi manşet aldık ve bu hücumda bize akıcılık getirdi. Lo Bianco ortada Nilay'ı iyi kullandı.

Funda bu maç inanılmazdı. Sadece 1 manşet hatası yaptı (yanlış hatırlamıyorsam).

Tebrikler takıma. Umarım bu çizgiyi bozmadan devam ederler.

Maç üzerine söylenecek fazla bir şey yok. Lo Bianco ve Rorsir Calderon takımın %80 i durumundalar. Yalnız bugün Funda muhteşemdi. Özellikle defansta. Öyle toplar çıkardı ki söyleyecek söz yok. Bazıları O'na çarptıda mı çıktı yoksa gerçekten Funda o topları refleks ile mi çıkardı hala karar verebilmiş değilim. Yalnız manşet istatistikleri bir libero için hala daha düşük.

Öte yandan orta oyuncularımız her türlü rakiplerimize göre çok zayıf. Şöyle Eda gibi, Bahar gibi, Poljak gibi gelen pasa kodumu oturtacak bir orta oyuncumuz yok. Gökçen, Nilay okşayarak buruyorlar topa. Halbuki orta oyuncu dediğin petrol çıkarmalı. Blok istatistiklerimiz de önemli rakiplerimize göre oldukça düşük seviyede.

Bir parantez de seyirciye açmak gerekir. Uzun zamandır ilk defa bir Galatasaray maçında bu kadar çok Galatasaray'lı taraftar gördüm. Oldukça iyi bir gelişme bu. İnşallah bundan sonra bu sayı giderek artar.

Son olarak Calderon konusunda bir iki şey söylemek istiyorum. Diğer platformlarda bazı Galatasaray'lı arkadaşlar ille de Neslihan diye tutturmaya devam ediyorlar. Bu arkadaşlar voleybolu bilerek mi böyle söylüyorlar yoksa sırf Neslihan isminden dolayı mı böyle söylüyorlar bilemiyorum. Bu oyuncuların ikisi de çapraz. İkisi de manşet alamayan oyuncular. Dolayısıyla ikisini de bir takımda hem de aynı anda sahada tutmak çok zor. Tutsak bile ikisinden de verim almak çok zor.

Rosir ve Neslihan aynı takımda ise o takımın liberosu Funda değil Gizem veya Gülden olacak. Fakat bu yetmez. O takımın diğer smaçörü Logan Tom, Saori Kimura, Gözde Kırdar veya Costagrande gibi manşeti en iyilerden olan bir smaçör olacak. Hatta bu da yetmez. Orta oyunculardan en az biri manşet alabilecek. Türkiye'de manşet alabilen iki orta oyuncu var. Biri Eda diğeri Büşra.

Velhasıl kelam o iş olmaz. Neslihan gelecek ise Calderon gidecek demektir. Ya da Neslihan gelmeyecek demektir. Bu kadar basit. Benim tercihim; Her ne kadar Calderon'un daha etkili bir çapraz olduğunu düşünsem de yerli olması nedeni ile Neslihan'ı tercih ederim. Böylece açılan yabancı kontenjanını Yeon Keong Kim etkisi yaratabilecek çok çok iyi bir smaçörden yana kullanabiliriz. Böylece çok daha komple bir takım olabiliriz. Yalnız önümüzdeki yıl her ne pahasına olursa olsun Bahar Toksoy Vakıfbank'tan koparılmalıdır!