ABVL 12. Hafta | Galatasaray 1 - 3 Fenerbahçe Universal

Neriman gelsin körelmiş umutlar tekrardan canlanmaya başlasın. Taraftar basketbolda gösterdi ki mücadele eden başarıyı isteyenlerin her zaman yanında. Şimdi sıra voleybol da

Kadın basketbol takımına yoğunlaştığımız bu günlerde diğer branşımız kadın voleybol takımımızı ihmal ettiğimi farkettim. Ancak bir kaç mesaj okuduktan sonra buradaki sıkıntıların da diğer şubeden pek bir farkının olmadığını görüyorum.

Dile getirilen ortak sıkıntı: " yerli oyuncular"

Şaşırmadığımı belirtmek isterim, Leo elbette bir vitrindir, Calderon keza öyle. Burada bizimle olmaları önemli bir olaydır ama nereye kadar?

Ve her zaman söylediğim gibi, ALTYAPIdan aldığınız katkı ne kadar güçlüyse yabancılarınızın gücü de o denli efektif olur ve bir anlam ifade eder. Yoksa taşıma suyla değirmen döner mi?

Kadın basketbol takımına yoğunlaştığımız bu günlerde diğer branşımız kadın voleybol takımımızı ihmal ettiğimi farkettim. Ancak bir kaç mesaj okuduktan sonra buradaki sıkıntıların da diğer şubeden pek bir farkının olmadığını görüyorum.

Dile getirilen ortak sıkıntı: " yerli oyuncular"

Şaşırmadığımı belirtmek isterim, Leo elbette bir vitrindir, Calderon keza öyle. Burada bizimle olmaları önemli bir olaydır ama nereye kadar?

Ve her zaman söylediğim gibi, ALTYAPIdan aldığınız katkı ne kadar güçlüyse yabancılarınızın gücü de o denli efektif olur ve bir anlam ifade eder. Yoksa taşıma suyla değirmen döner mi?

Voleybol da daha dengeli. En azından alttan üstte ki oyuncuların kalitesine ulaşıcak bir çok oyuncu yetişiyor. Bizim takımımızda da Gamze, Ecem Alıcı, Dilara gibi gençler var. Alt yapı kategorilerin de nasıl durumdayız onu bende bilmiyorum.

Mesajdan kastım sezon başında Orkun Darnel'in bizzat kendisi Güldeniz için tüm ısrarlarımıza rağmen bize gelmedi yapılanmamıza inanmadı demedi mi (hatta daha kırıcı şeylerin yaşandığını söyledi)? İşte mesajdan kastım artık kimse bayan voleybolda Galatasaray ilgisiz ya da sıradan diyemeyecek. Tam tersi Fenerbahçeyi göz ününe alıp Glatasaray ile birlikte büyümeyi tecih edecek (diye düşünüyorum).

Eğer Neriman konusunda ismimiz geçiyorsa bu bile takımda ki büyük isimlerin etkisi diye düşünüyorum. Geçen sene de sıramız aynıydı ama o takıma Neriman gelmezdi şimdi bu sene ve gelecek sene yapılacak oluşuma inanıp gelebilir (Gelecekte; İnanıyorum).

Ahmet sadece istemek olmuyor maalesef:( Saydığın bir çok isime teklif yaptığımızı ya da ilgilendiğimizi düşünüyorum ama açık olmak gerekirse kimse gelmek istemedi:(

Güldeniz meselesini fazla abartıyoruz bence. İnsanların karakterleri farklıdır. Lo Bianco'nun inanıp Güldeniz'in ya da Seda'nın inanmaması biraz da onların kişiliğiyle ilgilidir. Ayrıca şunu da göz önünde bulunduralım, milli takımın hatta Şampiyonlar Ligi şampiyonunun oyuncularını istiyorsunuz. Takımı 1 veriyorken 2 vereceksiniz ki orayı bırakıp gelsin.

Neriman konusunda ise ismimizin geçmesi değil, almamız beni mutlu eder.

Güldeniz meselesini fazla abartıyoruz bence. İnsanların karakterleri farklıdır. Lo Bianco'nun inanıp Güldeniz'in ya da Seda'nın inanmaması biraz da onların kişiliğiyle ilgilidir. Ayrıca şunu da göz önünde bulunduralım, milli takımın hatta Şampiyonlar Ligi şampiyonunun oyuncularını istiyorsunuz. Takımı 1 veriyorken 2 vereceksiniz ki orayı bırakıp gelsin.

Neriman konusunda ise ismimizin geçmesi değil, almamız beni mutlu eder.

Evet kişikleri ile ilgilidir katılıyorum ama bir söz vardır ya ''yaptıklarım yapacaklarımın teminatırdır'' diye. Herhangi bir oyuncu dönüp baktığında büyük hedefler için ideal bir takım değildik. Şimdi de öyle olduğumuzu iddaa etmiyorum ama bu yönde atılımlarımız olduğu gerçeğini göz ardı da edemeyiz. Yani Bu oyuncular bir nevi referans olacaklar gözüyle bakıyorum.