ABVL | 3.Hafta İller Bankası 0 - Galatasaray 3

Ahh zamanında sağlam bir smaçör ile sağlam bir orta alsaydık şimdi onuda konuşuyor olurduk.:(
ah Bahar vah Bahar.:(

9-2 öndeyiz ve çok rahatız.
En azından 4.lük garanti. Pazartesi günü Fenerbahçe karşısında seyrettiğimiz Vakıfbank'ı bence geçebiliriz. Biraz daha iyi manşet alarak ve biraz daha fazla ortaları kullanarak bunu başarabiliriz. Şampiyonluk derseniz o şimdilik tatlı bir hayal.

Bu sene Vakıfbank'ı geçebilirsek ve CL vizesi alabilirsek işte o zaman Vakıfbank'tan Bahar ve Gizem'i koprabiliriz. Hatta Nilay Özdemir'i de! Bu üç transferi yapıp Lo Bianco'ya teşekkür edip çok kaliteli hem manşeti hem hücumu iyi iş bitirici bir smaçör bulabilirsek (Saori Kimura veya Jacqueline gibi) seneye bizim devrimiz başlar bence. :D

Edit: Her ne pahasına olursa olsun Calderon ile tekrar anlaşılmalı. Calderon'u bir tek Neslihan gelirse gözden çıkarabilirim. Zira Neslihan'ın gelmesi demek ikinci yabancı hakkımı ortadan yana kullanmak demektir. Ya da diğer smaçörü de yabancılardan seçebiliriz.

Bayanlar voleybol birinci liginde bu kadar seyirci onunde mac oynanmasi normalmi.Mahalle maclarinda daha fazla taraftar oluyor.Voleybol federasyonunun seyirci konusunda acil bir takim calismalar yapmasi lazim.Yabanci kisitlamasi gibi konularda kafa yoracaklarina bu salonlari nasil doldururumun pesinde kosmalari lazim.

Bianco ile 2 yıllık anlaştık bence kalsın gözden çıkarmayalım.Nilay Özdemir'i hedef pasör olarak görmedim,bence yetersiz,öylede kalacak.Tabi bence.Calderon'u asla bırakmamalıyız oraya katılıyorum.

Bu arada Seray ne çakıyor be.:D

Yok yok bizde,kiralama işi yok.Opsiyonlu bir sözleşmesi var.Bİz istersek 2 yıl bizde yani.Sonra yine imzalayabiliriz.

Seray ALTAY şov yapmış resmen. %85 hücum ile oynayıp 13 topun 11 tanesini öldürmüş. 4 tane de blok tutmuş. Manşeti ise idare eder! %60 pozitif e %30 executive manşet almış. Rosir Calderon ise şaşırttı biraz. 21 hücumda sadece 9 top öldürebilmiş. 3 kez hata yapmış, bir kez bloğa takılmış 8 topu ise defanstan çıkmış. %43 ile hücum edip 3 de blok tutmuş. Rosir için bu hücum değerleri iyi değil bence. Takımlar diğerlerini bırakıp ekstra O'na mı önlem alıyorlar ne? Ortalarımız ise hücumda fena değillerken blokta yine dökülmüşler. Manşette genel oranımız %64 e %36 olarak gerçekleşmiş. Hala çok kötüyüz manşette.

İllerbankası %76 ya %61 manşet almasına rağmen bir Rosir Calderon'a sahip olmadıklarından hücum edememişler. Özellikle Ezgi Dağdelenler %76 pozitif, %71 mükemmel manşet ile devleşmiş resmen... Bir önceki maçta da %84 e %66 manşet getirmişti bu kız. Takipte olalım.

Calderon kotu degildi bence.Calderondan gostere gostere oynadigimiz icin o sonuclar.Seray daha rahat vurdu.Mansette dokulduk ama blok iyi tuttuk bence bugun.

Bayanlar voleybol birinci liginde bu kadar seyirci onunde mac oynanmasi normalmi.Mahalle maclarinda daha fazla taraftar oluyor.Voleybol federasyonunun seyirci konusunda acil bir takim calismalar yapmasi lazim.Yabanci kisitlamasi gibi konularda kafa yoracaklarina bu salonlari nasil doldururumun pesinde kosmalari lazim.

Ben pasörün yabancı olmasından yana değilim. Hani 3 yabancı hakkımız olsa tamam ama 2 yabancı hakkının birini dünyanın en iyisi de olsa bir pasöre harcamak bence yanlıştır. Bunu yapabilmen için en iyi yerli liberoya ve en iyi yerli orta oyunculara sahip olman gerek. Çünkü zirveye oynayabilmen için smaçörlerin zirvedeki smaçörlerden olacak arkadaş. Hiç başka yolu yok. Türkiye'de manşet anlamında çok çok iyi smaçörler var. Gözde olsun Esra olsun. Ancak bu iki oyuncununda hücum gücü çok zayıf. Eğer Eczacıbaşı bu sene şampiyon olamazsa bunun yegane nedeni Fenerbahçe'nin smaçörleri olacaktır. Özellikle Kim ve Tom. Sokolova şu hali ile bile Usic'den 2-3 gömlek iyi bir oyuncudur.

O yüzden bana göre Voleybolda smaçörlerin kadar güçlüsündür. Dolayısıyla ısrarla Saori Kimura ve Jacqueline'yi takımda görmek istiyorum.

Calderon kotu degildi bence.Calderondan gostere gostere oynadigimiz icin o sonuclar.Seray daha rahat vurdu.Mansette dokulduk ama blok iyi tuttuk bence bugun.

Blokta döküldük derken ben orta oyuncuları kastetmiştim. Yoksa bir maçta 12 blok gayet iyi bir blok sayısıdır. Ancak normal olarak bu blokların çoğunun orta oyuncular tarafından yapılması beklenir ya. O bakımdan söyledim.

Bu arada Beşiktaş Maiko Kano transferini resmi sitesinden duyurmuş. Umarım bu da Kim gibi çıkmaz. Yoksa Beşiktaş'da ciddi ciddi rakip olacak. Eczacıbaşı'yı Kano'suz bu kadar zorladılarsa onlarla da işimiz var demektir.

Evet haklisiniz orta oyuncular blok tutamamis.Bizim voleybol subesinin bir hedef dahilinde pasor transferi yaptigini dusunmuyorum zaten.Dunyanin en iyi pasorunu getirdik demek icin getirdikleri acik.Eger bir hedef koymus olsalardi federasyona yabanci serbestisi konusunda baski yaparlardi.Bizim en az 4 yabanciyla oynamamiz lazim bu ligde iddiali hale gelebilmemiz icin.

Beşiktaş problem olmaz nasıl olsa paralarını ödeyemezler takım dağılır.:D

Şaka maka bende Pasör takıntılı bir insanım,pasör için budur deyip rahatça oturamıyorsam,yatırımı biraz gereksiz buluyorum.

Bianco+ortalama bir yerli smaçör>Çok iyi bir yabancı smaçör+Nİlay ve eşit kalibredeki pasörler.

Böyle bir anlayışım var,anlatabilmişimdir umarım.Tabi farklı düşünmemiz normal.:D

seray ile selime müthiş oynadı özellikle seray gökçen'i de ilk defa bu topa sert vururken gördüm çok şaşırdım lo bianco sen nelere kadirsin:) calderon ise bence vasat oynadı tabi kendi standartlarına göre:)

Orta oyuncularımız iyi blokör değiller ne yazık ki. Bilmiyorum Nesic'le bu biraz değişir mi. Ancak; smaçörlerin bloğa katkılarını es geçmemek lazım. Nesic de özellikle bunun üstünde çalışıyor gibi. Örneğin Seray'ın, kısmen kısa boyu olmasına rağmen bugün iyi bloklar yapması, bu işin biraz da çalışmayla olacağını gösteriyor. Dolayısıyla Nilay ve Gökçen'in blokta biraz daha güçlenebileceklerini düşünüyorum. En zayıf halkamız manşet. Hücumda güçlü, savunmada zayıf bir takımız. Savunmanın oturması ayrı, ama manşetteki sorunu çözebilecek miyiz? Bunu zaman gösterecek.

Herşeyin ötesinde takımın acayip sempatik olduğunu söylemek gerek. Hepsinin yüzü gülüyor. Belli ki Lo Bianco da Calderon da keyif alıyor. Seray ve Selime hırslı. sayı kazanınca kendilerine güvenleri artıyor. Nilay'ın ve Gökçen'in de hırsı yüzlerinden okunuyor. Bir de kenarda Aslı diye bir kız var. Komik mimikleri var.

Bence bu takım izlenmeyi hak ediyor. Büyük maçlardaki durumu bilemem ama bugünkü bazı hareketler all-star maçlarının keyfindeydi.