ABVL 4.Hafta | Galatasaray 3 - Ereğli Belediye 1

Ereğli ilk iki maçını rahat kazandı. Dikkat edilmesi gereken bir ekip. Ancak ben bu maçı da kayıpsız geçeceğimizi düşünüyorum.

Açıkçası VTT ve Eczacıbaşı takımlarından artık çekinmiyorum.

Eczacıbaşı'nın smaçörleri evlere şenlik. Dün gördük hallerini. Mirka ve Usic manşet tarafında zayıflar, Esra ise hücum tarafında. Servisleri Mirka/Usic'e atıp Neslihan'ı sürekli takip edersek Eczacıbaşı'yı yenebiliriz. Pasörleri de iç açıcı değil. Poljak gibi bir cevheri işleyemiyorlar. Dünkü maç gösterdi ki bu sene ki FBU, Gamova'lı FBA'dan daha iyi bir takım. Daha takıma dünyanın en iyi 4 numaralarından ve kesinlikle dünyanın en iyi orta oyuncularından biri katılacak.

Vakıfbank ise bence Eczacıbaşı takımında daha zorlu bir takım. Çünkü öncelikle çok yüksek bir takım. Bahar-Nikolic ve Glinka üçlüsü önde olduğunda blok tehditleri çok fazla. Top o duvardan geçse bile bu sefer Vakıfbank'ın en önemli özelliği ile karşılaşıyoruz. Muazzam defans! Gizem başlı başına bir bela zaten bu konuda. Bir de Gözde ve Özge kardeşlerinde savunması iyi olunca çok inatçı bir takım oluyorlar topu yere düşürmemek konusunda. Eczacıbaşı maçlarında bu sorun yok. Çünkü bloğu geçtiğiniz ana top büyük bir ihtimalle ölüyor. Ne Gülden bir Gizem kadar iyi savunmacı ne de Esra ve diğer smaçörler Gözde ve Özge kadar iyi savunmacı.

Bu sene bizim için bir fırsat CL konusunda ve ben gittikçe umutlanmaya başladım takımımızdan!

Vakıfbank'ın Fener maçı ölçü değil diyeceğim de Baku maçında da kötülermiş baya, Fener maçında yorgunlardı o maç normal skor. Kadro olarak çok iyi bir kadroya sahip Vakıfbank, Nikolic'in eski günlerde de yaşadığı manşet problemi şu an etkiliyor onları baya.

Vakifbankta Gizem faktoru cok onemli.Acik ara en iyi libero su an.Bir sekilde takima kazandirmaliyiz.Gizem mumkunse kavga etsin bir seyler yapsin ara transferde katilsin bize.

Vakıfbank'ın Fener maçı ölçü değil diyeceğim de Baku maçında da kötülermiş baya, Fener maçında yorgunlardı o maç normal skor. Kadro olarak çok iyi bir kadroya sahip Vakıfbank, Nikolic'in eski günlerde de yaşadığı manşet problemi şu an etkiliyor onları baya.

Vakıfbank'ın problemi yorgunluktan ziyade hücum opsiyonlarının azalması ve Nikolic'in manşetteki kötülüğü. Geçen sezon takımda Poljak vard ve Nikolic mükemmel manşet alıyordu. Bu sezon ise Poljak yok. Nikolic ise mansette aksamaya başladı tekrar. Dolayısıyla Vakıfbank'ın sadece iki etkili hücum oprsiyonu kaldı. Nikolic ve Glinka. Nikolic'e etkili servis attığımızda O'nu hücumdan düşürebiliriz. Özge'nin tek şansı Glinka ve Bahar kalıyor bu durumda. Bahar çok da istikrarlı bir oyuncu olmadığında Glinka'yı durdurabilirsek Vakıfbank'ı yenmememiz için hiç bir neden göremiyorum.

Elbetteki bizimde geliştirmemiz gereken zaaflarımız var. En başta manşet. Seray'ın manşeti zayıf göründü bana. Selime idare ediyor işte. Takımdaki en iyi manşetçi malesef Deniz. O'da hücumda hiç yok. Koç'un özellikle Selime ve Seray'a ciddi manşet çalıştırması gerekiyor. Tabbi diğer kanayan yaramız ortalarımız. Lo Bianco sayesinde hücumda biraz kıpırdadılar ama blokta hala yoklar. Nesic'in bu konuya da el atması gerekiyor. Manşetlerimizi %30 yukarı çekebilirsek Vakıfbank'ı da Eczacıbaşı'yı da bu sene alt edebiliriz.

16-10 2. teknik molaya önde giriyoruz.Bizim kızlar çok konsantre sayı alınca öyle bir bağırıyorlar ki baya ses çıkıyor.Karşı taraf alınca hiç çıkmıyor zaten skorda baya fark attık.3-1 alırız inşallah :)