Acil özeti lazım

Osman Aydın' Alıntı:
[quote="Veysel Kaya":fsohpn5g]9. sınıfta edebiyat hocamız ödev vermişti bu kitabı ama okumamıştım kusura bakma

Niya hocanı dinlemiyosun kardeş. :p :)[/quote:fsohpn5g]

ya zaten soruları öğrenciler soruyordu anlaştık herkes anlaşmalı birbirine sordu

Bir söz vardır; Oku Allah'ın adıyla Oku !!

Orda bile oku diyor mesaj aslında, oku ya oku okumaktan kimseye zarar gelmez be kardeşim. Hocan diyorsa okuyacaksın, hocan delidir, işini yapamıyordur vs...vs... ama o adam oku diyorsa en azından bizlerden hayat tecrübesi vardır, o bilgi hazinesi kitapta bir şeyler görmüştür eğer ki oku diyorsa. Osman kardeş, git hocanla konuş istediğin bir kitabı okumak istediğini söyle. Bu tür yollara başvurmamanı isterim...

Eğer bu işi yapamayacaksan hocanla konuş (Kesinlikle bundan hiç çekinme) . Bende senin gibi kitap okumaktan sıkılırdım ve bunu ilgili hocama söylerdim . O da bana kolaylık sağlardı .

Dediklerimin tersi olursa malesef okuyup özetlemen gerekecek . Allah yardımcın olsun çok da sıkıcıdır kitap okumak

Emin Doğanca' Alıntı:
Eğer bu işi yapamayacaksan hocanla konuş (Kesinlikle bundan hiç çekinme) . Bende senin gibi kitap okumaktan sıkılırdım ve bunu ilgili hocama söylerdim . O da bana kolaylık sağlardı .

Dediklerimin tersi olursa malesef okuyup özetlemen gerekecek . Allah yardımcın olsun çok da sıkıcıdır kitap okumak

Abi yapma allah askına nesi sıkıcı:) Bak ama sıkılmaman için hafif bi müzik tak kulagına oksasın sadece bir de cikolata al yanına fıstıklı 4-5 saat durmadan gidiyorsun:)

Tolga Kaplan' Alıntı:
Emin Doğanca":1bitv90u]Eğer bu işi yapamayacaksan hocanla konuş (Kesinlikle bundan hiç çekinme) . Bende senin gibi kitap okumaktan sıkılırdım ve bunu ilgili hocama söylerdim . O da bana kolaylık sağlardı . [url="http://gsbasket.org/forum/posting.php?mode=quote&f=57&p=237794' Alıntı:
posting.php?mode=quote&f=57&p=237794[/url]

Abi yapma allah askına nesi sıkıcı:) Bak ama sıkılmaman için hafif bi müzik tak kulagına oksasın sadece bir de cikolata al yanına fıstıklı 4-5 saat durmadan gidiyorsun:)[/quote:1bitv90u]
Yanlış anlama Tolga , sıkıcı demem hiç kitap okumadığım anlamına gelmez . Bende suratımı asarak 1 yığın kitap okudum . Bazen okuduğumu çok iyi anladığım , bazende az anladığım zamanlar oldu ama yinede kafama birşey girdi . Yani demek istediğim anladığın şey az ama öz olsun yeterki hayatın için yararlı olsun .

Senin dediğin yöntemi yapınca ne anlarım ki ben kitap okumaktan ? :p

Osman Aydın' Alıntı:
[quote="Burak Ceyhan":ianldke1]Bir söz vardır; Oku Allah'ın adıyla Oku !!

Orda bile oku diyor mesaj aslında, oku ya oku okumaktan kimseye zarar gelmez be kardeşim. Hocan diyorsa okuyacaksın, hocan delidir, işini yapamıyordur vs...vs... ama o adam oku diyorsa en azından bizlerden hayat tecrübesi vardır, o bilgi hazinesi kitapta bir şeyler görmüştür eğer ki oku diyorsa. Osman kardeş, git hocanla konuş istediğin bir kitabı okumak istediğini söyle. Bu tür yollara başvurmamanı isterim...

O oku Allah ın adıyla oku dediğniz söz Kuran dan bir ayet.İkra süresinin ilk ayeti.Orda gidip roman okuyun demiyor,Kuran için söyleniyor o ayet-i kerime.Yine de görüşlerin için çok sağol.
:p[/quote:ianldke1]

Kusra bakılmasın da bağnazlığın ta kendisidir bu... Orada oku derken Kur-an mı kastediliyor sadece sence abi,kitap okumak bile değil ilim tahsili kastediliyor. Kur-an'da inen ilk ayetin oku olması(bilimsel çalışmalar yap) da dinimizin ne kadar fazla bilime önem verdiğinin kanıtı iken böyle demen çok talihsiz olmuş,çok... İnsanlar da sanırım yahudilerin hepsini yakalım demekle ve böyle iletilerle İslam' dan soğuyor.
Neyse...

Osman Aydın' Alıntı:
Alperen kardeş haklısın ilimler için denildiğini biliyorum ama roman için denilmediğinide biliyorum. :p
dar anlamdan bakarsan tabiki roman anlamı çıkmaz ama romanlar bomboş yazılar değildir.Oradan da öğreneceğin birçok şey vardır.Sana bir roman boş gelebilir başkası o roman birçok şey öğrenebilir.Sen romanlara çamur atma daha fazla en iyisi...

Osman Aydın' Alıntı:
Alperen kardeş haklısın ilimler için denildiğini biliyorum ama roman için denilmediğinide biliyorum. :p

Yani ne denir buna bilmem ki... Edebi eserlerin hayatımıza olan etkisi ile ilgili bir tartışmaya girmek üzereyim sanırım,yok yok;bu kadar boş bir mesele ile ilgili olarak konuşmayacağım.

Tolga Kaplan' Alıntı:
Alperen biraz daha iyi secilmiş kelimelerle imzamı atarım yazına.

Haklısın abi,ciddi bir sinirle yazılmış bir yazı idi o yazı ve de o an için bakınca yumuşak bile olmuş,yani o sinir anı için söylüyorum normal bir zaman için değil. Beni kızdıran da Filistin'deki o insanların ölmesinin ana nedenininbu zihniyet olması,yani onlar kadar hatta daha da fazla yahudilerin hepsi şöyledir böyledir,orada oku derken roman oku demiyor sana vs. demek batı karşısında bizi küçültüyor. Anlatılmasına rağmen de hala karşılık verilmesi bilemiyorum nasıl bir anlayışın gereği...

Batılaşmanın neresi aldığına bağlı.Doğu medeniyetleri batının fersah fersah önündeyken acaba neden şuanda tam tersi? Neden terörist dendiği an akla eli keleşli araplar geliyor?
Batıyı örnek alıncaya kadar mükemmeldik sonradan böyle olduk zaten...

Suat Abi seni severim,bilirsin... Ama yapma böyle,benim yazımda batılılaşalım diye bir anlam nasıl çıkıyor anlayamadım. Ben sadece batının Müslümanlar teröristtir demesinin sebebi bu zihniyettir dedim,daha açık söyleyeyim.

Ayrıca batılılaşmanın kötü birşey olduğunu iddia edemem,batının ilmini tekniğini alalım,herşeyini değil. Klişe bir tabir oldu belki ama böyle bu meseledeki görüşüm,onlar gibi çocuğu hayvanlar gibi 18 yaşına kadar yetiştirip sonra sokağa bırakmayı ne ben isterim ne de hiç bir kimse. Ama onların ilmine tekniğine de karşı çıkmak çok yanlış. Bunun yanında mesele bu değildi nasıl gelindi buraya en baştan,son mesajımdan buraya nasıl gelindi bunların hepsi kafamı karıştırıyor. Neyse,tekrar neyse...

Eren Aydın' Alıntı:
Batılaşmanın neresi aldığına bağlı.Doğu medeniyetleri batının fersah fersah önündeyken acaba neden şuanda tam tersi? Neden terörist dendiği an akla eli keleşli araplar geliyor?
Batıyı örnek alıncaya kadar mükemmeldik sonradan böyle olduk zaten...

Biz niye bu tür meselelerde hep aynı şeyi düşünüyoruz abi? :)