AEVL 4.hafta Galatasaray-Halkbank

Özkan Hayırlı'yı geçemiyoruz. Halkbank çok iyi savunma yapıyor.
Servis atamıyoruz. Savunma yapmıyoruz. Hidalgo'yu biraz daha fazla kullanmalıyız.

2.08 lik Erhan'ın sürekli bloğa takılması beni deli ediyor. Ya bloğa takılıyor ya dışarı atıyor. Ferhat'i neden kullanmıyoruz anlamıyorum.

3-0 kaybettik
berbat bir oyun ortaya koyduk
bu senede voleybol bizim için formalite olacak gibi
şimdi arkadaşlar yabancılar gelmedi ,önemli olan play off diye başlayacak yine
bu zihniyet öldürecek beni :(

Evet yabancılar gelmedi ve önemli olan play-off. Ama ortada bir gerçek var ki bu takım yabancıları gelse de bu oyunla yarı finalden öteye geçemez. Önce Işık Hoca'nın, sonra Ahmet, Kemal gibi milli oyuncuların kendini toparlaması lazım. Takımda bir Ulaş, bir Hidalgo (o da sadece hücumda), bir de Erhan. Gerisi ortada yok.

Evet yabancılar gelmedi ve önemli olan play-off. Ama ortada bir gerçek var ki bu takım yabancıları gelse de bu oyunla yarı finalden öteye geçemez. Önce Işık Hoca'nın, sonra Ahmet, Kemal gibi milli oyuncuların kendini toparlaması lazım. Takımda bir Ulaş, bir Hidalgo (o da sadece hücumda), bir de Erhan. Gerisi ortada yok.

Erhan mı? Şaka mı bu! Takımın en kötüsü Erhan. O boy ile topları okşamasından nefret ediyorum. Doğru dürüst blok tuttuğu da yok. Biraz Özkan Hayırlı'ya Emre Batur'a baksında topa nasıl vurulur? Servis nasıl atılır öğrensin. Kzı gibi servis atıyor. Hani teknik atsa gam yemeyeceğim! Ben Kemal'i beğeniyorum. Tek eksiği mentalite. Fundamentalini geliştirdiğinde çok iyi bir oyuncu olma potansiyeli var. Ulaş'ta son iki yıldır bir düşüş var. Eski hırsınız kaybetmiş gibi duruyor. Arslan ve Hüseyin Koç çok daha iyi durumdalar şu anda.

Gelecek iki yabancı neyi düzeltecek? Açıkçası bilmiyorum. Zira zaten birisi kenarda bekleyecek. Muhtemelen Cisnero ve Hidalgo sahada olacaklar. Kemal yine çapraz olarak devam edecek. Hücum gücümüz bir level atlayacak. Ancak savunma ve orta hücum varsyasyonlarımızda bir değişiklik olmayacak. Bugün aslında Celitans'ı iyi durdurduk ama Özkan'a yenildik. tek başına 5 blok tutup 8 hücum sayısı aldı. Yedi bitirdi bizi ortadan. Bir de Hidalgo serviste yokları oynayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Ben bu takımdan halen daha ümitliyim ama şampiyonluk deseniz o biraz zor. Fenerbahçe'de Ivan veya Marshall'dan biri sakatlık yaşamadığı sürece kimseye birakmazlar şampiyonluğu. İkisi de özel oyuncular. Ne kadar özel olduklarını Macerata karşısında bir daha gösterdiler. Ve ligde başka hiç bir takımda özel oyuncu yok malesef. Agamez ve Celitans dahil. Bir de gittikçe büyüyen Arslan var ellerinde. Bu sene maç kaybetmeden şampiyon olurlarsa hiç şaşırmam.

Bir de bizde bence koç eksikliği var. Işık Menküer ile bu iş yürümez. Böyle kenarda oyuncular ile oyunu yaşayan bir koç gerek bize. Guidetti gibi, Castellani gibi.

şimdi arkadaşlar yabancılar gelmedi ,önemli olan play off diye başlayacak yine
bu zihniyet öldürecek beni :(

Öldürsün bu zihniyet seni ne diyeyim ki? Ligi takip ettiysen kimin rahatça şampiyon olduğunu da bilirsin.

2 sezon önce de ölü gibiydi ligde Fb sonra finale çktı, finaldeki rakibi de 4.olan İbb'ydi sanırım neyse bu sporu karıştırın diğer sporlarla siz. Önemli olan doğru zamanda form tutmak, çıkar bakaym Fenerden Marshall'ı nolacak o gidince?bizde de şu an özellikle Bell'in yokluğu önemli diyoruz ama anlamak istemiyorsunuz. Pinerua'yı izleyemediğim için bilemeyecem onu ama 2+1 kuralı varken 3.yabancının da önemli olduğuna inanıyorum.

Öldürsün bu zihniyet seni ne diyeyim ki? Ligi takip ettiysen kimin rahatça şampiyon olduğunu da bilirsin.

2 sezon önce de ölü gibiydi ligde Fb sonra finale çktı, finaldeki rakibi de 4.olan İbb'ydi sanırım neyse bu sporu karıştırın diğer sporlarla siz. Önemli olan doğru zamanda form tutmak, çıkar bakaym Fenerden Marshall'ı nolacak o gidince?bizde de şu an özellikle Bell'in yokluğu önemli diyoruz ama anlamak istemiyorsunuz. Pinerua'yı izleyemediğim için bilemeyecem onu ama 2+1 kuralı varken 3.yabancının da önemli olduğuna inanıyorum.

Marshall değil de Ivan'ı çıkartmak gerek Fener'in içini boşaltmak için. Ligde zaten önemli maçlar hariç Marshall ile değil Coskovic ile oynuyorlar. Gerçi Ivan'da Marshall'da fark yaratan oyuncular. Ancak ikisi de 32 yaşında. Lig sonuna doğru fiziken düşebilirler. Hatta belki de bir tanesi sakatlanabilir.

Lig sıralamasının çok da önemli olmadığı, önemli olanın play-off performansı olduğu konusunda size katılıyorum. Fakat bir şeye dikkat etmek gerek; Sıralamayı FB ile finalden önce karşılaşmayacak şekilde ayarlarsak hiç fena olmaz. :)

Ivan çıkarsa fener biter zaten:) Marshall'ı örnek vermemin sebebi Bell'in etkisi ile onun etkisini yakın görmemdi, önceden de söyledim Ivan sadece ligin değil dünyanın en iyisi pozisyonunda. Tek başına geçen sene Ruslar'ı yendiği maç, bu sene de aynısını yaptı Ruslar onun voleybolu bıraktığı gün bayram yaparlar artık adamlar şampiyon olamıyor uzun senelerdir, en iyi kadroları da şu zamanlarda olmasına rağmen karşılarına bu adam çıkıyor.

3.bitirmek idealdir 2 yenilgi ile de hemen koptuk diye bir durum yok, bakın IBB bu hafta 3-2 ile zar zor geçti Maliye'yi, bu Maliye Arkas'ıda 3-0 yenmişti. Dengeler çok değişir ligde yani, doğru zamanda form tutan takım en avantajlı takım olur ilerde. Geçen sene Ziraat Bankası'nın oynadığı voleybolu hatırlar takip edenler, inanılmaz oynuyorlardı Cev Cup'ta bile şampiyon olur diyordum ben Ziraat Bankası, ama Türkiye Kupası'ndan biz eledik onları, sezon sonunda playoffta da dağıldı o ligde muhteşem oynayan takım. Koca sezon 2 yenilgi aldılar ama kupada erkenden elendiler, ligde finale bile çıkamadılar. Yabancılar gelsin biraz sabredelim görelim takımı diyorum ben, erkenden bizden bir halt olmaz demektense.