AEVL| Galatasaray-Fenerbahçe

Hakemler iki kez aldığımız seti çevirdi abuk subuk kararlar ile tribünlerden tepki gelince de soyunma odasına geçtiler.

Fenerbahçe duruşu içine iyice sinmiş kaptanlarına neden tribünü provoke eden davranışlarından dolayı ceza verilmiyor? Ben hayatımda son derece pislik bir Emre Belözoğlu gördüm bir de Arslan Ekşi gördüm.

Her ne kadar hakem hataları maçın önüne geçse de ortaya konan oyun ve mücadele hayal kırıklığı oldu. Bu takım için nazar boncuğu olsun bu maç.

Murathan hariç takımda kimse vasatı aşamadı büyük hayal kırıklığına uğradım geçen sene bu takım bu yılki kadrodan daha kötü durumdayken feneri 2 maçta da yenmişti halbuki... hakeme de söyleyecek söz yok zaten bize verdikleri sayıyı rakibin antrenörünün itirazı sonrasında fenere verdiklerinde maçın kontrolünü kaybetmişlerdi zaten

Geçen sezon deplasmanda aldığımız galibiyet ne kadar ekstra ve mutluluk vericiyse,bu mağlubiyet de o kadar ekstra ve kalp kırıcı oldu.Her şey güzel giderken hiç olmadı.
İlk setin ortalarına doğru girdim salona.Oyuna geç girdik anladığım kadarıyla.Teknik molaya 9-16 geride girdikten sonra oyunu tutturmaya başlasak da yetmedi.
Bu yazıyı bu saatte yazmamın sebebi ikinci set.1-1'ken elden giden topa aut verildi.Akabinde Milijkovic servise geldi ve 4-0'lık seri yedik.Buna rağmen toparlanıp durumu 10-10'a getirdik.11-10 öne geçmişken uzun münakaşanın sonucunda sayı Fenerbahçe'ye gitti.Tribünde bulduğumuz en mantıklı açıklama pozisyon hatası olsa da hala anlayabilmiş değilim.Yukarıda da yazılmış,Ulaş bu pozisyondan sonra 'söyleyin biz nasıl sayı alalım' diye uzun süre çıkıştı hakeme.İlk hatada olduğu gibi takım ve tribün bu pozisyonda takılı kalınca bir seri daha yiyerek 11-14 geriye düştük.
11-14'ten 20-17'ye getirdiğimiz kısım maçın en keyifli anlarıydı.Özellikle Milijkovic'e arka arkaya yaptığımız iki bloğu es geçmek olmaz.Salon yıkıldı bu kısımda.
20-17'yken iyi servis attık ve yine hücum kuramadılar.Turgay'ın topu bizim alana yollamak için arka çizgiden yaptığı plasenin Kemal'in büyük hatasıyla sayıya dönüşmesi maçın kırılma anı oldu.Vahlar tühler arasında bir sayı daha yedik ve 20-19'a geldi skor.20-19'ken 'kör göze parmak' misali içeri düşen topa aut kararı çıkınca tribünde film koptu.Takımın haklı itirazları,küfür,maddeler derken hakemler içeri girdi.Bu tarz durumlarda her zaman olduğu gibi mal bulmuşa dönen Fenerbahçeli oyuncular fazlasıyla ön ayak oldu hakemlerin gidişine.
Oyun yeniden başladığında farkı 2'ye çıkarma şansları yakalayıp set sayısı kullansak da olmadı.Akıllara 2-0'dan 3-2 kazandığımız maç gelse de takım ikinci sette rakipten çok hakemlerle boğuştuğundan yükseliş değil çöküş oldu ve maçı kaybettik.
Voleybolda normal sezon ilk 8'e girebildiğiniz sürece tırışka.Ak koyun kara koyun play-off'ta belli oluyor.Ev sahipliğinin sonuca etkisi diğer sporlara göre düşük.Play-off'taki sistem bu etkiyi daha da düşürüyor.
Bizim için normal sezon önemlidir zira şampiyonluk adayı olduğumuzu kendimize kanıtlamak zorundayız.Takımın şartların etkisiyle aşırı dağınık olduğu ilk 5 haftayı bir kenara bırakırsak bunu başarmıştık bu güne kadar.Özellikle iki Arkas galibiyeti çok değerliydi.Bugün ise normal sezon sürecinin en anlamlı maçını kaybettik.Erkek voleybol takımına karşı mahcup olan geneli güzel bir kitlenin ve ailelerin önünde üstelik.Özellikle karşı tribündeki aileler için çok üzüldüm.Takımlarımız istim üstündeyken Burhan Felek'e koşan insanlar erkek voleybol takımıyla böyle tanışmamalıydı.
Bugün 184658. kez 'Galatasaray taraftarının salonda etkin olmasından çekinen Fenerbahçeli oyuncunun çirkinleşmesi'ne tanık olduk.Arslan Ekşi'nin kımıl zararlısı olduğu bilinen bir durumdu.Üstüne alışıldık Fenerbahçeli çirkinliğini de eklemiş.İsmini Aziz veya Mirsad olarak değiştirsin.Hem kendisi rahatlasın hem de o ismi kirletmesin.

Diğer konuları es geçip takımın oyunuyla ilgili birşey söylemek gerekirse, ortaya konan oyun ve karakter tam anlamıyla bir hayal kırıklığıydı. Belki tam ivme yakalayacağımız anlarda hakemin hataları da bunda etkili oldu ama yine de daha iyi bir oyun görmek isterdim. Ne iyi servis atabildik, ne manşet ne de hücum. Ulaş bu maçta iyi değildi ama manşetler de hiç iyi değildi. Aslında Işık Hoca'nın zaman zaman oyun içinde Caner'e de şans vermesi gerektiğine inanıyorum. Rivera takıma alıştıkça daha iyi olacaktır ve muhtemelen çoğu maçta yabancılarımız o ve Salvador olacaktır.

Birde yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama nasıl kadın voleybolunda takımlar arasında farkı sağlayan en önemli etken 4 numara oyuncuları ise erkek voleybolunda da fizik ve güç daha ön planda olduğu için bu farkı sağlayanlar pasör çaprazları oluyor gibi geliyor. Evet Kemal iyi bir oyuncu ama büyük hedefleri olan bir takımın pasör çaprazı olabilecek ve o farkı hissettirebilecek bir oyuncu değil. Hiç o güveni vermiyor, istikrar yok. O yüzden erkek voleybolunda iki yabancı hakkından birinin her zaman için pasör çaprazı için kullanılması gerektiğine inanıyorum. O zaman da 4 numarada vasat Türk oyuncularından birine mecbur kalınacak ama Fenerbahçe'yi görüyoruz, Ivan ve Marshall gibi iki ismi koymuş onların yanında Turgay, Soner gibi isimler bile çok göze batmıyor tabi çok üst düzey maçlar hariç.