Amerika Açık 2010

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Şu anda US OPEN a son hazırlık turnuvası olan New Haven turnuvası oynanıyor.. İşin ilginci turnuvanın sponsoru Pilot Pen.. Bildiğimiz pilot kalemleri üreten firma..

Bayanlarda inanılmaz bir kura çekilmiş;

wozniacki-pennetta
dementieva-bartoli
stosur-petrova
kirilenko-safina..

Bu tablonun bir tarafı, tahmin edileceği üzere diğer tarafta bir Allahın kulu yok.. İki yarım arasında inanılmaz bir güç farkı var..

Erkeklerde daha zayıf bir ekip vardı..Bir iki seribaşı da elenince 1. nolu seribaşı Baghdatis'in yolu sonuna kadar açıldı.. Artık bu turnuvayı kaybetmez..
 
Ben Federer'i favori görüyorum, =) son iki turnuvada iyi bir performans gösterdi, bence o kazanacaktır.
Onun dışında Nadal-AmerikaAçık (?), Murray (+), Djokovic (+ . - = -) Soderling, Roddick, Berdych ise yine iddalı olacak isimler.
Bekleyip göreceğiz artık. Bayanlarda Serena da olmadığına göre son şampiyon bir adım öne çıkıyor, onun dışında bayanlarda şu isimler finali zorlar diyemiyorsun, turnuvanın gidişatına göre bu isimler belli olacaktır.
 
Emel Dizili' Alıntı:
Ben Federer'i favori görüyorum, =) son iki turnuvada iyi bir performans gösterdi, bence o kazanacaktır.
Onun dışında Nadal-AmerikaAçık (?), Murray (+), Djokovic (+ . - = -) Soderling, Roddick, Berdych ise yine iddalı olacak isimler.
Bekleyip göreceğiz artık. Bayanlarda Serena da olmadığına göre son şampiyon bir adım öne çıkıyor, onun dışında bayanlarda şu isimler finali zorlar diyemiyorsun, turnuvanın gidişatına göre bu isimler belli olacaktır.

Emel, senin Federer'i favori görmediğin bir turnuva son 15 yıldır oynanmadı zaten.. : ) Djokovic'i çok güzel tanımlamışsın.. Sen zahmet etme, ben sana bayanlarda kimin şampiyon olacağını söyleyeyim.. Sharapova : ) Rahat ol..
 
Marsel İlhan , eleme turunda Tomic'e yenildi ve elendi..
Geçen sene US OPEN da 2. tur görmüş bir tenisçi olarak , bu sene daha 1. ön eleme turunda elenmes ile inanılmaz puan kaybedecek..
Sıralamada çok gerilere gideceğini şimdiden söyleyebiliriz..
 
Kuralar çekildi.. Buna göre;

Erkekler;


1.çeyrek: Tablonun en üstünde doğal olarak 1 nolu seribaşı Nadal var. Nadal, Gabashvili ile oynayarak başlıyor. İlk tur için gayet sert bir rakip.. Geçerse Istomin var.. Nadal turnuvanın başında şok bir mağlubiyet alırsa kimse şaşırmasın.. O istediği , beklediği kura şansını yakalayamadı..Bu çeyrekte sakatlıktan dönen Nalbandian ağır top.. Diğer seribaşları ispanyollar ve genelde toprak kort oyuncuları. Daha önce elenmezlerse Nadal - Nalbandian çeyrek final oynar ama bence Nadal takılacak..

2.çeyrek: Çok formda gelen Murray buranın lideri tabii. Bu turnuvayı bekleyen Isner, Querry, Yüzbaşı Youzhny ve önemlisi Tomas Berdcyh bu çeyreğe düşmüşler.. Almagroyu sentetikte saymıyorum.. Toprak kort oyuncusu..Stepanek ve Wawrinka da boş değiller..

3.Çeyrek: Djokovicin saçma kura şanssılığı sürüyor.. Bir kez daha yanlış dilime düştü.. Nadal ı sadece Roland Garros'da yenemez. Orada onun tarafına düşüyor, kalan 3 grand slamde hep Federer tarafında.. Yine her şey yolunda giderse karşısına finalden önce Federer geliyor.. Yıllardır aynı tablo..Gerçi üzülmeye gerek yok.. Bu çeyreği bitiremez Djokovic.. Davydenko, Gasquet, Monfils, Roddick, özellikle ve özellikle çok formda gelen Baghdatis, Mardy Fish,.. Kesinlikle en zor çeyrek..

4.çeyrek. En dipte Fedex rahat gibi..Zaten son turnuvalarda formu da hiç fena görünmüyordu.. Hewitt yaşlandı, Marin Cilic formsuz, Fernando Gonzalez sakatlıktan dönüyor,.. Jurgen Melzer ve Sonderling biraz zorlayabilir ama Federer bu çeyreği bir şekilde bitirir..

Bayanlar;

1.Çeyrek; En üstte 1 nolu seribaşı Wozniacki oturuyor.. Safarova ve Rezai yi de geçip bir şekilde 4. tura gelir.. Burada Kuznetsova, -Na Li veya Kirilenko?dan birisiyle oynar.. Kuznetsova formda geldi.. İyi bir turnuva çıkaracaktır.. Bizim Sharapova da burada.. İyi bir şey yapmak istiyorsa 4. turda Wozniacki yi yenmek zorunda..

2.Çeyrek, Bu çeyrek, formsuzluktan ölen Jankovic in çeyreği..Nispeten iyi kura çekmiş Jelena.. Radwanska, Zvonareva, Petrova, sert rakipleri ama ilk 2-3 tur sert rakip yok.. Zamanla havaya girebilir..Petrova?nın çok iyi bir turnuva çıkarması bekleniyor..

3.Çeyrek: Sakatlıktan dönen ve turnuvaya zor yetişen, hazırlık turnuvalarını da oynayamayan Venüs?ün bir şey yapması zor.. Schiavone zaten toprak kort dışında kayboluyor.. Buradan sürpriz bir isim gelebilir..Bu sürpriz, sevgilim Pennetta olursa iyi olur.. Azarenka yine maçı bırakıp ağlamazsa şanslılardan..

4.Çeyrek: Kıyamet burada kopacak.. Stosur ve Clijsters iki başa kurulmuşlar.. Tablonun ortasında ise Dementieva var.. Üçü büyük kıyım yaparlar..Ana Ivanovıc turnuvaya yetişti.. Umarım iyi olur onun için.. Eski dünya 1 numarası Safina da burada ama o artık bir seri başı değil.. Daha ilk turdan Hantuchova?yı çekmiş zaten. İkisi için de kötü kura..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
Marsel İlhan , eleme turunda Tomic'e yenildi ve elendi..
Geçen sene US OPEN da 2. tur görmüş bir tenisçi olarak , bu sene daha 1. ön eleme turunda elenmes ile inanılmaz puan kaybedecek..
Sıralamada çok gerilere gideceğini şimdiden söyleyebiliriz..


Allah allah hiç takip edemedimde.Hani Marsel direkt katılacaktı öyle diyordu NTV spikeri.
 
Ali Erdem Güntepe' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":4mp59ou8]Marsel İlhan , eleme turunda Tomic'e yenildi ve elendi..
Geçen sene US OPEN da 2. tur görmüş bir tenisçi olarak , bu sene daha 1. ön eleme turunda elenmes ile inanılmaz puan kaybedecek..
Sıralamada çok gerilere gideceğini şimdiden söyleyebiliriz..


Allah allah hiç takip edemedimde.Hani Marsel direkt katılacaktı öyle diyordu NTV spikeri.[/quote:4mp59ou8]

marsel, wimbledon'da bir form düşüklüğü yaşadı ve sıralamada biraz geri gidince son anda ana tablo dışında kaldı.. Aslında eleme oynayan tenisçiler içinde puanı en yüksek olandı Marsel, elemelerin 1 numaralı seribaşısı idi lakin formsuzluğu buraya da sirayet etti ve kaybetti..

puanlamada önceki sene katıldığınız turnuvalardaki puanları korumak önemli.. geçen sene burada 2. tur oynayıp, bu sene ön elemelerin ilk turunda elendiği için marsel maalesef dünya sıralaması anlamında da epey kan kaybetmiş durumda..
 
gece sahurda süper bir dementieva-wozniacki maçı vardı..
son sete geldim, set 6-6 oldu ve tie break ile c-woz kazandı..
çok çekişmeli ve zevkli bir maçtı..
ikisi de formda geliyor us open'a..
new haven finali bugün tsi 19.00 da petrova - c.woz arasında..
 
Turnuva bugün tsi 18.00 de resmen başlıyor..
ilk gün büyük kortlarda clijsters, roddick, federer, venus w. , davydenko ve stosur gibi isimler sahne alacak..
hantuchova-safina arasında oynanacak çeyrek final gibi 1. tur maçı da bu akşammış..
adres eurosport ve eurosport 2..
 
İlk gün hiç bir sürpriz, beklenmedik sonuç olmadı..

Çeyrek final tadında olur dediğimiz Hantuchova- Safina maçı gerçekten öyle oldu ve Safina veda etti.. Maçı izleme şansı buldum, Safina son 4-5 ayki kadar kötü değildi, ufak nüanslarla kaybetti.. En azından artık kendine bağırıp çağırmıyor, raketi fırlatmıyor..Soderling zorlanmış, Federer ise çok kolay kazanmış ( emel neredesin ), tıpkı Roddick gibi..


Bugün Jankovic, Djokovic ve Sharapova, Nadal ve Wozniacki merkez korttalar (Arthur Ashe)..Nadal'ı zor bir maç bekliyor..
 
Tolga Kaplan' Alıntı:
türkiye saatiyle kaçta başlıyor maçlar?

flushing meadows'da start yerel saatle 11.00 de veriliyor.. turlar ilerleyip maç sayısı azalınca bu saat de ileri gidecektir ama şu anda durum bu..
türkiye saati ile 18.00 e denk geliyor ama eurosport her zaman baştan başlayamayabilir.. ispanya bisiklet turu falan da var programda.. akşam 7-8 den sonra hem eurosport, hem eurosport-2 canlı yayına geçiyor ve gece 1-2 ye kadar böyle gidiyor

yerel saatle akşam 7 de, türkiye saati ile gece 2 de ise akşam seansı başlıyor.. bu maçları eurosport tek başına, duruma göre dönüşümlü olarak yayınlıyor.. sabaha kadar devam.
 
Nadal'ın formda olmadığını ve sert bir kura ile başlayacağını yazmıştık.. Gabashvili maçının ilk setini izledim.. Tie-break ile zor kazandı Nadal.. Sonraki setleri de zor kazanmış.. Normaldir.. İlk iki-üç tur böyle geçebilir.. 2. turdaki D.Istomin de sert bir rakip Nadal'a.. Yine zor maç..

Djokovic'in nasıl bir uçan balon olduğu bir daha görüldü.. Troickiyi güç bela geçti 5 sette.. Bu haliyle çeyrek final falan oynaması mucize olur.. Djokovic asla ve asla Federer-nadal ikilisi seviyesine çıkacak bir oyuncu değil.. Onlar turda olmasa da asla turu domine edemez.. Yetenek açısından değil kafa açısından sorunlu.. Dağılıyor, konsantre olamıyor..

Buraya form tutarak gelen Nalbandian zor kazanırken, hazırlık turnuvalarının en başarılı isimlerinden olan Baghdatis ilk turda veda etti.. Çok normal.. Her zaman böyle bir oyuncu oldu..

Erkeklerde 1. tur maçları henüz tamamlanmadı.. Beklenen yağmur yağmaz ise bugün tamamlanacak..

Bayanlarda daha fazla seribaşı yıkıldı ilk turda..Shvedova ve Safarova ilk akla gelenler.. Jankovic çok zor kazandı.. Sharapova, Kirilenko, Venus, Pennetta ve Kuznetsova görevlerini yaptılar..Urzsula Radwanska'yı yıllar sonra maç kazanırken görüyorum. Çok uzun sakatlıklardan dönen Lisicki'nin kazanması güzel.. Kız geçen sene burada bileğini burkmuştu, daha yeni düzeliyor.. 1 sene oldu.. Ana Ivanovıc'in kazanmasına çok sevindim ama 2. tur rakibi Zheng sert bir oyuncu. Dementieva ve Clisjsters için de sorun yok.. Sadece Stosur çok formsuz ve zorlanıyor..

Günün en önemli maçı Roddick-Tipsarevic ama gece 3-4 te ancak başlar.. Akşam seansına ise Murray ile Venus denk düşüyor. Bu akşam tenis az izleyeceğiz demektir..
 
günün sürprizi; berdcyh'in elenmesi..
günün normal karşılanacak sürprizi; roddick'in elenmesi..
günün sevinilecek sürprizi ana ivanovic'in ilk iki turda rakiplerini ezerek kazanması ve eski günlerdeki gibi yüzünün gülmesi.
günün olayı; azarenka'nın maç devam ederken bayılması ve hastaneye kaldırılması..
turnuvanın olayı federer'in bacak arasından vurduğu topun tam köşeye düşmesi. artık sıradanlaştı bu iş.. adam , tenis için yaratılmış, elinde raketle doğmuş.. saf bir yetenek..
 
Berdych elendi demek. Yalnız bu dengesizlik nereye kadar, bir turnuvada final oyna diğer turnuva ilk turda elen.
Roddick en azından birkaç tur sonra daha adı sanı duyulan varlığı bilinen bir isme elenseydi daha normal bir sonuç olurdu , kendi evinde önceden kazandığı bir turnuvada ilk turda veda etmesi olmamış.


"Maçın en önemli olayı 3. sette yaşandı. Roddick 2-5 gerideyken ilk servisinde ayak hatası kararı veren çizgi hakemiyle tartışmaya girdi. Roddick bayan hakeme dönerek "hangi ayak" diye sordu. Bayan hakem "sağ ayak" cevabını verince Roddick "Bu imkansız" dedi. Daha sonra sandalye hakemi Enric Molina'ya dönerek önce sağ ayağını sonra sol ayağını işaret ederek "Kariyerim boyunca hiç bu ayağım bu ayağımın önünde oldu mu?" diye sorarken Molina "Benim maçlarımda değil" cevabını verdi. Roddick geçekten ayak hatası yapmıştı ama sol ayak ile olduğu ortaya çıktı. "
 

Üst