Andreas Pistiolis

Koç yerinde olsam biten sezonun ardından verilen onca söze rağmen dalga geçer gibi 2-3 milyon bütçe verseler basıp istifayı giderdim. Her sene şapkadan tavşan çıkartmak zorunda mı bu adamlar? Buna alıştırdılar kulübü.
 
Dylan Ennis dışındaki yabancı ve Muhaymin Mustafa dışındaki yerli oyuncuların transferi kendisinin onayıyla olduysa onunla ile ilgili görüşlerim radikal şekilde değişir. Eğer bu transferler kendisinin onayıyla olmadıysa basına açıklama yapıp bütçeden ve transferlerden şikayet etmeli. "Geçen sezondan bütçeyi artırdık. Ligin 3. büyük bütçesiyiz. Ligde, kupada ve BCL'de şampiyonluğa oynuyoruz." diyip yapılan bu transferlere hiç anlam veremiyorum. Biz 1.8 milyon dolardan az bütçe ile 4 yıl önce Eurolague'den Zach Auguste ve Marko Arapovic'i NBA'den de Aaron Harrison ve Nigel Hayes'i transfer ettik. Yaz ayında yapılan transferlerin büyük kısmı play-off'a son sıradan kapağı atma ve ilk turda elenme transferleri.
 
Koç milli takım düzeyindeki 25-30 yerliyi tanıyordur ama onun dışındaki havuza pek hakim olduğunu sanmam. Burda anahtar rol Turgay Zeytingöz ve Kerem Tunçeri'de. Özellikle Turgay Bey hem oyuncu havuzunu biliyor hem hocayı tanıyor. Bütçe kısıtı dahilinde tabi.

Her bütçeye göre plânlar yapılmıştır.
 
Son düzenleme:
Pistiolisin bu takimi kurdugunu sanmiyorum. Komisyoncu Turgay ve tayfasi eski Banvitlileri ayartip bir sekilde klube kazandirdi. Yunus Emre Sonsirma'yi Cska nin eski yardimci coachu mu taniyor?? Gecen sene Yunus'un, Mahir'in hangi ozelligini gordude takima kazandirdi. Dursun Ozbegi yasli gorup basketbol subesinde oyuncu uzerinden paralari goturenler var.Iste basarisizlik bundan kaynakli. Hocaya bile bunlar dayatma yapar Mahir'i al oynat gibisinden. Neyse.Yazmak zaman kaybi..
 
Linc edilecek son kisinin kendisi oldugunu dusunuyorum.Tabi ki kadroyu kurmakta herhangi bir payi varsa elestirilebilir ama gecen sezon bize neler hayal ettirdigini cok erken unutuyoruz.Koclugunun sorgulanmayacak kadar iyi oldugunu dusunuyorum.Iyi ki bizimle..
 
Pistiolis' in geçen sene oynattığı basketbolu hayranlıkla izledik. Kadro iyiydi ama, uzun yıllardan sonra parkede, çizilen set oyunlarını %100 uygulayan bir takım vardı. Böyle bir koçun bu transferleri kendi tercih ettiğini düşünüyorsanız yazık. Hadi en fazla 2 yeni transfer çöp çıkarda, tüm yabancıları da çöp tercih etmez böyle bir antrenör. Bu kadroyu Ataman, Obradoviç ve Laso aynı anda yönetse ilk sekize zor sokar. Eğer kadroda radikal değişiklikler yapılmazsa da, Pistiolis' in bu sene sonuna kadar takımda durmayacağı görüşündeyim. Eskilerden bir yerli antrenöre verir, sezonu bitiririz gibi gözüküyor.
 
Kendisine en az 7-8 Milyon Dolar vermek gerekiyordu sezon başında. İstediği takımı kurması ve kaliteli oyuncuları alması için imkan sağlamamız gerekiyordu. Bunlar olmadan ben kendisine eleştiremem. Geçen yıl kaliteli oyunculara yaptığı koçluk ortadayken (üst üste 10 galibiyet ve son maçta kaçan lig finali) şu anda parasızlıktan alınan riskli ve kalitesiz oyuncular için kendisini eleştiremem. Sadece, basına kendisine verilen bütçenin yetersiz olduğunu ve Turgay Zeytingöz'ün kalitesiz yöneticiliğini açıklamamasını eleştirebilirim. Şu anda başkana, yönetime ve Turgay Zeytingöz'e bu suçlamaları yapmak zorunda. Oluruna bırakırsa bu sezonda hiçbir başarı kazanamayız ve kendisine leke olacak bir iz kalır.
 

Üst