Antrenmanlar için doğru tercih mi? - Ayhan Şahenk Potaları

bu sezon malum antrenmanlarımızı burada yapıyoruz ancak bu salonun potaları dillere destan...
son zamanlarda özellikle iyi şutör dediğimiz oyuncuların düşük yüzde ile oynamasının sebebi burada yapılan antrenmanlar olabilir mi?
bu salonda bir pota değişikliği yada antrenman salonu değişikliği mümkün müdür?
veya bu salonda antrenman yapıp, İpekçi'de maç oynamak bu şut dengesizliğini etkileyebilir mi?
açıkcası ben bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama aklımı kurcalamıyorda değil yani bu konu...

Belki olabilir evet. Ben de basketbol oynuyorum 3 numara pozisyonunda ve ister istemez şut atmak zorunda oluyorum. Okulun spor salonunda çok rahat oynuyorum. Yüzdem biraz yüksek oluyor ama büyük salona gidiyoruz. Hentbol sahası üzerine Basket sahası kurulu olduğundan potaların arkasında bayağı bir boşluk oluyor.Şut atarken ister istemez gözük kayıyor bazen. Konsantrasyon bozabiliyor.

Aynı şey Abdi İpekçi'de olmasa bile benzer bir durum söz konusu. Fark ettiyseniz potaların arkasında yaklaşık 2-3 metrelik boşluk var pota arkası tribününe doğru. Konsantrasyon bozabilir belki de. Ayhan Şahenk'in düzeni bilmiyorum tabii ki. Orada da boşluk varsa sorun teşkil etmez. Ama Potalar tribünlere daha yakınsa edebilir.

Oktay Mahmudi'nin ezelden beri sempati beslediği bir kompleks Ayhan Şahenk..Halter,salon+bitişiğinde ekstra bir salon daha,masaj odası gibi birçok gerekli yer bir arada Ayhan Şahenk'te..Ayrıca birkaç sezondur Daçka ile iyi ilişkileri olan Galatasaray'ımız (kiralık verilen gençler Muhammed,Sertaç,Can vs.) için salonda coachlar için 2 oda verildi.Video izleyebilecekleri ve izletebilecekleri bir nevi karargah yaratıldı..

Birkaç yerde daha duyduğum bir konu içinse şunu söyleyebilirim.Daçka'nın potaları serttir evet ama İpekçi'nin potalarıda kaymaktır herkes bilir ki.Eğer bir etkilenme olsa bunun pozitif yönde olması gerekir.Ağırlıkla idman yapan atletin pistte performansının artması gibi.
Dolayısıyla kadro kalitesinin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda bunların oyuncularımızı etkileyeceğini düşünmüyorum..
Düşen yüzdemizi ben yorgunluğa ve arka arkaya zihnen yorucu maçlar oynamamıza bağlıyorum..Çünkü serbest atışlarda şut kaçırmanın konsantrasyonla ilgili oldugunu düşünüyorum ben..