Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Ne kadar ekstrem olaylar olursa olsun, siz yapılanmanızı en kötüsüne göre hazırlarsanız, öyle yada böyle sıkıntıyı halledersiniz.

Euro 2012'de Fransa - Ukrayna maçı buna en güzel örneklerden biridir. Ben hayatımda bu kadar yoğun ve şiddetli bir yağmur çok az gördüm, hem şiddetli hem de uzun süren bir yağıştı. Ve malumunuz turnuvada tarihinde ender görünen, net bakmadım, belki de ilkti; maç belli süre ertelendi. 30-45 dakika sonra maç başladığında ise yağan o yağmura rağmen stadın zemini gayet iyi, göletler kaybolmuş vaziyetteydi. Stadyum Shaktar Donetsk'e ait Donbass Arena.

[video=youtube;Q4k2ORpWrPU]http://www.youtube.com/watch?v=EK_LN3XEcnw[/video]

Ardından oynanan maç;

[video=youtube;vmKkHXDLNy8]http://www.youtube.com/watch?v=vmKkHXDLNy8[/video]

***

Bizde ise dün akıl almaz bir durum vardı, teslim yılı 2011 olan, "Avrupa'nın en modern stadlarından biri" olimpik yüzme havuzuna döndü. Ve böylece o "en modern stad" masalı da sular altında kaldı. Eğer en temel şey olan zeminin, yani futbol sahnesinin elverişli halde olmasını sağlayamıyorsan, geri kalanını altınla kaplasan bir faydası olmaz.
 
Belki en son söylenecek sorunlardan biri ama üst kısımdaki tüm tribünler çok rüzgar alıyor ve dolayısıyla çok soğuk oluyor.Dün buz tuttu millet,artık rüzgar paneli mi olur ısıtma mı olur bir çözüm şart
 
Kılıç gibi ihtar!

"Stadın yapımında hata var. Drenajlar çalışmıyor" yorumu GSGM'yi kızdırdı. Bakanlık çatıyı yapmayan G.Saray'a ihtarname çekecek"


G.Saray-Cluj maçının gölü andıran bir sahada oynanması Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı harekete geçirdi. Stadın zemini ve suyun çekilmesinde etkin rol oynayan drenaj sistemi için sarı-kırmızı camiadan yapılan, "Stadın yapımında hata olmuş" yorumları Bakan'ı kızdırdı.
Zemin alt yapısının stadın üstünün kapanmasına göre tasarlandığı vurgulanırken ( herkezi ,Hitap ettikleri kitle gibi mal sanıyorlar)
, G.Saray ile GSGM arasında yapılan anlaşmaya göre 2012 sonuna kadar TT Arena'nın kapatılması gerektiği vurgulandı. Fakat sarı kırmızılı kulüp bu yükümlülüğü yerine getirmediği için bu tablonun yaşanmasında büyük sorumluluğun G.Saray Kulübü'nde olduğu GSGM tarafından dile getirildi. Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan tablonun Türkiye'nin en maliyetli stadında olması ve bunun Türkiye'nin imajına zarar verdiğini düşünen Bakan Suat Kılıç'ın, GSGM'ye talimat verdiği öğrenildi. G.Saray'ın Arena'nın üstünün kapatılmasıyla ilgili yükümlüğünü yerine getirmesi için ihtarname çekilmesi konusu da gündemde.



Polonya spor bakanı aynı durumdan dolayı istifa etti bizimkisi yağ gibi maşallah vıcık vıcık
 
tamam drenaj anladım ama o stadın üstünü kapatsan ya maçtan bir sat önce kapasan mis gibi oynardık kulübün bunu yaptıracak 16milyon doları yok mu ya ? Yine yağmur yağacak o zaman ne olacak ??
 
Stadın çatısı için açılır kapanır mekanizma yapılsa bile çatının kapanıp kapanmayacağı hakem kararına bakar. Eğer hakem çatı kapanmayacak derse çatı kapanmaz. Mesele çatı değil mesele zemin, drenaj ve seçilen çim. Bizim ülkede uluslararası kuralları bilen olmadığı ya da bilen varsa bile işine gelmediği için bu kuralları açıklamadığı için ihale Galatasaray'a kaldı yine. Şu stad için harcanan paraya da bir karar verseler iyi olur biri 600 milyon tl der biri 400 milyon tl der. açık söyleyelim harcanan para 300 milyon tl civarı bir para -ki varyap uzunlar işi 188 milyon tl'ye aldılar ve fazladan bir 50 milyon tl daha götürdüler.
 
Taraftarının çıkışta eziyet çektiğini bile bile hala resmi kurumlardan medet uman yönetim. Bir maç çıkışı bir zahmet toplu taşıma yöntemiyle evinize gidin de anlayın neler oluyor!

Saygılar.
 
Açılışın diyeti hala ödeniyor. 2016 Avrupa Şampiyonasını keşke alabilseydik o zaman seve seve yolların ve toplu taşıma araçlarının sorunları yakın zamanda biterdi. Ayrıca spor salonunu nereye yapacağız merak ediyorum. Sağında hastane inşaatı solunda da başka bir inşaat başlamış.
 
O koltukları kaldırma işi UEFA'da yasak yalnız. Dortmund da lig maçlarında koltukları kaldırıyor, Şampiyonlar Ligi maçlarında oralara tekrar koltuk koyuyorlar. Acaba bizde koltuklar komplemi kalkacak yoksa şimdiki koltukların yerine böyle küçük küçük yalandan koltuk mu atacaklar?
 
62.500 kapasiteye çıkması güzel bir olay ama şunu anlamadım zaten kale arkalarında millet ayakta ve dip dibe, omuz omuza duruyor. Yani bu koltuklar kalksa bile bu durum ne kadar değişir ki. 10.000 artma olayına pek aklım ermedi bu yolla.
 
Galatasaray, kombine satışında tarihi rekoru kırdı!

2014/15: 36.877

2015/16: 33.618

2016/17: 16.229

2017/18: 36.152

2018/19: 40.485

2019/20: 41.498
 

Üst