Aslantepe'ye Voleybol Salonu Projesi

Galatasaray Yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara, Sarı-Kırmızılıların 2026 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası'na kadar bir salon yapacaklarını açıkladı.

Yeni salonu Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin olduğu bölgede yapacaklarını belirten Cibara "2026 senesinde Avrupa Şampiyonası finalinin oynanması için Ali Sami Yen Spor Kompleksi içerisinde Avrupa standartlarında, modern bir salon yapacağız. Bu salonu da Türk Voleybolu’nun hizmetine sunacağız." dedi.

"İsmi, rengi fark etmez"
Cibara açıklamalarının devamında salonun yalnızca milli takımın değil diğer ekiplerin de hizmetinde olacağını vurgulayarak "Ayrıca Avrupa şampiyonalarında yer alacak her takıma ismi, rengi hiç fark etmeksizin 'Buyurun, hoş geldiniz' diyeceğiz." diye konuştu.

Salonun temeli mayıstan önce atılacak
Galatasaray'ın yapacağı salonu açıklayan Cibara, salon temelinin Mayıs 2024’ten önce atılacağını da söyledi.


https://ajansspor.com/haber/galatasaraydan-avrupa-sampiyonasi-hamlesi-642881
 
Sanırım sadece voleybol değil. Çok amaçlı bir salon olacak. Ya da büyük bir alanın bir kısmı basketbol bir kısmı voleybol olacak.
 
Salonların yapılacağı alanın büyüklüğünü bilmemekle beraber 2 salon yapılınca seyirci kapasitesi düşer diye düşünüyorum.
Bunun yerine tek bir spor salonu yapılıp daha yüksek seyirci kapasitesi olsa daha iyi olmaz mı?
Hem basketbol hem voleybol ortak kullanılabilen modern bir salon yapılmalı diye düşünüyorum.
Mesela yenilenen Santiago Bernabeu stadyumu futbol,basketbol,tenis branşlarında ortak kullanılabiliyor.
 
basketbol salonunun kapasitesi 15 bin olacak diye biliyorum. 15 binden bir kişi bile eksik olmamalı bana göre. ama 12-13 bin kişilik bir salona da niye düşürüldü kapasite diye yangın çıkarılmaz.
Zaten 12 bin idi ilk projede kapasite sonra basketbol şampiyonalarından birine başvurulacak diye 15 bin yapıldı ama bana kalırsa 12 bin idealdir basketbol için.
 

Üst