Avrupa Futbol Ligleri 2022-2023

Öve öve bitirilemeyen overrated Merih de Arapların yolunu tutmuş 25 yaşında. Bir sınırlama gelmeyecekse eğer daha çok futbolcu alırlar Avrupa'dan.
 
Ben Al Nassr takımının geçenlerde Arap Kulüpler Şampiyonası yarı final maçını izlemiştim.İlk 11'de Telles-Brozovic-Fofana-Mane-Talisca ve Ronaldo vardı.

Bunlarda ilk 11 için falan bir sınırlamada mı yok ? Bu arada oynadıkları maçı hiç ama hiç beğenmemiştim.Böyle bir kadronun çok iyi futbol oynaması lazım.Karşılarındaki takım zayıf takımdı ve sürekli olmayan pozisyonlarda penaltı kovalayıp,hakeme itirazlar ederek en sonunda penaltıyla maçı kazanmışlardı.

Acun da Tv8 buçukta Suudi Arabistan Ligini yayınlayacak sanırım,dün 2 maç yayınlanıyordu.Merak ettim seyir zevki açısından izleyen var mı ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Böyle giderse bence Arap takımları da CL’ye alınacak diye düşünüyorum.
Sizce Avrupa’daki en büyük takımlar Avrupa Süper Ligi’ni kurup, kalan boşluğu Arap takımları doldurur mu?
 
Antwerp'in 11 e 11 iken oynadığı oyunu beğenmedim.Bir noktaya kadar adamlar sonuçta öne geçmiş ve artık Şampiyonlar Ligi için son dönemeç diyorsun ve anlayabiliyorsun.Fakat atağa çıkacakken bile kaleciye dönüp,tekrar stopere ve tekrar kaleciye dönmek,bunuda ilk yarinin son 25 dakikasında düzenli yapmak göze hoş gelmiyor.

Hatta dakika 50 de tüm takım hücumdayken Keita'nın anlamsız geri dönmeye çalışmasıyla 10 kişi kaldılar.Asıl olay ise o andan sonra başladı.Antwerp kalan bölümde inanılmaz savunma yaptı.Sol stoper Soumaïla Coulibaly bütün topları kesti, bütün hamleleri yerinde.Kendisini çok beğendim,19 yaşındaymış.Yanindada Alderweireld oynuyor,duvar oldular.
 
Ertem Şener'in maçını anlattığı temsilcimiz Avrupa'da maç kazandı mı son yıllarda ?

Bugün Adana Demirspor öne geçince spikerin makus tarihi bitiyor herhalde diyorken 2-1 kaybettiler ya.Garip bir istatistiği var.Ayrıca insallah hiçbir maçımızı anlatmaz çok gereksiz bilgilerle maçtan soğutuyor.
 
Reims'de Teuma takımının ilk golünün asistini yaptı.Takımının 2.ve3.golünüde kendisi attı.

Attığı golleri bırakıyorum.Şu 2.attığı gol muazzam ya.

Dikkatimi çeken bir noktada Almanya liginde Japon futbolculara denk gelince normal karşılıyordum fakat dünden beri Fransa liginde birkaç tane Japon oyuncu gördüm,olumlu anlamda garibime gitti.Reims'dede 2 tane Japon futbolcu var,sağda Ito ile solda Nakamura


 
Çok yoruldular çok.Adana Demirsporlu çocuklar çok yoruldu.Skor eşitliğinde,11 dakikalık uzatma bölümünde,normalde deplasman takımının daha kontrollü davranmasını beklersin fakat Adana Demirspor takım halinde o kadar çok yoruldu ki,rotasyonda biraz dar olunca çok fazla pozisyon vermeye başladılar.

Yani Genk antrenman temposunda pas yapa yapa ceza sahasına kadar geliyor,top kesiyor,kale önünde kaçırıyorlar.Bomboş kafa vuruyorlar falan.Allah'tan direkten döndü.

Adana Demirspor topu aldığında çok keyif veren takım fakat topsuz oyununu geliştirmeli ve rotasyonun biraz daha geniş olması gerekirdi.

İnsallah uzatma bölümünü kazasız atlatırlar.Haydi çocuklar hakediyorsunuz !
 
Adana Demirspor gruplara kalırsa ligte çok geride kalır. Fb ve Bjk keşke Avrupa liginde olsalardı. Orda daha zorlanırlardı. Konferans liginde baya giderler ama. En kötü çeyrek final yaparlar. Hatta daha üst seviyeler bile olabilir.
 
İlerleyen dakikalarda Dorukhan veya Nani oyuna giremezler miydi ? 6 değişiklik hakkın var neden kullanmıyorsun.Takım bitti.Penaltılarda insallah geçerler.
 
Adana Demirspor gruba kalsaydı da işi zordu özellikle bu orta saha ile sert oyuncuları yok o bölgede birde 3 tane oyuncuyu galiba sakatlık yüzünden değiştirdiler oda etkili oldu birde Adana sıcağı eklenince kaldıramadı takım.
 
Dortmund-Heidenheim maçında Haller büyük kazmalık etti kendi ceza sahasında top kontrolündeyken ne kaleye döndü ne uzaklaştırmak istedi,topu saklamaya çalışırken koluyla rakip oyuncunun bogazına hamle yaptı ve hakem penaltıyı gösterdi.Buraya kadar bir sorun yok.

Ardından hakem VAR'ı gösterip elini kaldırdı ve pozisyon başında ofsayt var dedi.Haller oyundan çıktı.Oyun başlayacakken hakem monitörü gösterdi ve VAR'a gitti.İlk başta ofsayt verilen pozisyonu penaltı olarak değiştirdi.Birde gidip yedek kulübesindeki Haller'e sarı kart gösterdi.

Hakemlerin şu yaptığı bizim ligimizde olsa yer yerinden oynar.Yaptıkları büyük rezillik.

Dortmund resmi hesabındanda anlık twitterda paylaşım geldi.

 
Normalde üst sıralara oynamayan takımın Ajax-Psv-Feyenoord gibi takımlar karşısında son dakikalara eşitlikle girdiğinde skoru koruması beklenir.

Ajax o kadar kötü halde ki Fortuna Sittard 3 puana oynadı,neredeyse hiç zamana oynamadı,son dakikalarda bile pozisyonlara girmeye çalıştı.Çok fazla top kaybı yapıyor Ajax,çıkarken kaybediyor,tehlikeli yerlerde kaybediyor,pozisyona giremiyor.Kadrosunuda hiç beğenmiyorum.

Ajax'ın bu sezon işi çok zor.Çok güç kaybetmişler.
 

Üst