Avrupada bir hayalet dolaşıyor!

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
Avrupada bir hayalet dolaşıyor
Beynimde 4 gündür bu sözcük çınlıyor Galatasaray her aklıma geldiğinde!!!
Evet 4 gündür avrupa'ya basketbolda korku salan bir hayalet vardı torinoda,bu hayalet kafa tuttu kendisinden milyonlarca dolar fazla bütçesi olan takımlara, hakemler izin verseydi kafa tutmadanda öteye geçebilirdi.
Tüm dezavantajlarına rağmen onurlu ve kişilikli maçlar çıkardı öncelikle yandaşları yani bizler tarafından coşkuyla alkışlanmayı haketti.

Önce neler kazandık??? diye sordum kendi kendime!!!! Sanırım prestij, tecrübe, vede dahada önemlisi artık 'DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ' bundan sonra artık hep buralarda hatta ilerisinde en kötü çevresinde olmalıyız.

Büyük bir mevzi kazandık bu mevziyi ileriye taşımak öncelikle Galatasaray taraftarının elinde sonrada Yöneticilerimizin elinde, bundan sonrasını tartışırken forum arkadaşlarımın o kalsın bu gitsin diye sadece teknik olarak değerlendirmeleri bana büyük resmi görememek gibi geliyor.
Büyük resime baktığımızda benim içimi büyük bir mutluluk kaplıyor, artık daha ileriye gidebiliriz diyorum herkes gördü Galatasaray'ın neler yapabileceğin, biz gördük,yönetim gördü,rakipler gördü.
Yani başarı bize uzak değil daha güçlü daha büyük bir Galatasaray basketbolu bize hiç uzak değil!!!

Peki neler yapılmalı?????

Yapılacak çok şey var bunları çok iyi biliyoruz ama bir daha hatırlama ve hatırlatma zamanı!!!

Biz neler yapmalıyız taraftar olarak????

1-Tribünleri doldurmalıyız eğer daha büyük hedeflere ulaşmak istiyorsak.
2-Küfür etmemeliyiz, takımımıza zarar vermemeliyiz böyle davranışlarla.
3-Lisanslı ürün giymeliyiz giydirmeliyiz.
4-Bilinçli ve birlik olmalıyız.

Peki yöneticilerimiz neler yapmalı??? İşte en önemli bölüme geldik, çünkü her şey iyi yönetilmekle başlar!!!

1-Bu takıma salon lazım hemde en güzelinden bunu yapmak zorundasınız.
2-Taraftara sahip çıkılmalı, taraftarla iletişim daha sağlıklı hale getirilmeli, taraftarı salona çekecek organizasyonlar yapılmalı.
3-Sponsorluk anlaşmaları rakiplerin gerisinde kalmamalı, Galatasaray ismi bir sermaye grubuna 3 kuruşa peşkeş çekilmemeli.
4-Basketbolun kendi gelirlerini yaratmalı, gişe, merchandaising, naklen yayın, reklam gelirleri vs... bunların arttırılmasının yolları bulunmalı.
5-Basketbol ürünleri store, gsstore.org ve salonda geniş ürün çeşidiyle satılmaya başlanmalı.
6-Kombine satışları daha profesyonelce vede verilen sözler tutularak yapılmalı, sattığın koltuğu güvenlik görevlilerinin zaptetmesine izine verilmemeli.
7-Belirli bir hedef ve vizyon çerçevesinde plan yapılarak Galatasaray layık olduğu lige terfi ettirilmeli.

Ve daha bir sürü bu ve benzeri sorunlar çözülmeli, ülkemizde basketbol yükselen bir değer olarak duruyor bunu görerek şubeyi yapılandırmak gerekmektedir.

Eğer doğru şeyler yapılırsa bu süreçte Galatasaray'ın önü bu branşta açık, lütfen bunu taraftarından yöneticisine hepimiz görelim, buna göre davranalım.

Son olarak AVRUPADA DOLAŞAN HAYALETİ HEP BİRLİKTE ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜRELİM!!!
 
Çok haklısın eyüp abi artık çıta büyüdü artık eurolig,daha iyi kadro lafları dönmeye başladı artık ortada bir başarı var ve bunu nasıl daha iyi götürmeye çalışrız demeye başladılar bu hakikaten büyük bir aşama daha 2 sene önce küme düşmemeye oynayan vasat bi takımdık fakat artık işler değişti,hedefler büyüdü.
Bugün murat hoca çok iyi bir örnek verdi juventud daha bikaç sene önce küme düşmüştü fakat şimdi altyapılarınada önem vererek uleb şampiyonu oldular.Artık sadece transfer yaparak biyerlere gelmek zor altyapıda da atılımlar yapmamız lazım.Umarım artık yönetim bu gelişmelere seyirci kalmaz ve de Galatasaray Basketbol takmını her anlamda avrupanın sayılı parmakla gösterilen takımları arasına girer...
 
Güzel bir yazı olmuş gerçekten her kelimesine katılıyorum.

Bunlar için en büyük görev yönetime düşüyor.Yönetim bu konuya önem verdiğini gösterirse taraftar zaten koşa koşa gelir.Dediğiniz gibi kendi bütçesini yaratmalı basketbol şubesi.Bunu yönetim pazarlamayla yapabilir ama Gs yönetimininin pazarlamada ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz biz !
 
Salon salon salon...

Şu bir gerçek ki Türkiyede basketbola ilgi çok düşük. Beşiktaşın salonu var,Fener yapıyor ama ikisinin de statlarından çok uzak. Aslantepede salonumuz olursa basketbola ilgi doğal olarak çok artacaktır. Bu salonun olması halinde Beşiktaş ve Fenere oranla basketbola ilgiyi artırabilmek için mükemmel bir avantajımız olacaktır. Sadece basketbola değil diger salon sporları içinde gecerli bu. Oraya giden insan bütün bir gününü Galatasaray ile gecirecek, futbol maçına erken giden insanlar sokaklarda içmek yerine salonda maç izlemeyi tercih edecektir.

Bu ciddi avantajı kacırmamamız lazım,mutlaka Aslantepeye salon yapılmalıdır.
 
konu ile ne kadar alakalı bilmiyorum ama torino da ki bjk maçından sonra ülkerspor sponsor sorumlusu ünvanlı bir kişi skyturk te galatasaray ile 2011 yılına kadar sponsorluk anlaşmamız var dedi.umarım bütçeyi arttırırlar yoksa bozulacak bir sözleşmemin maddi olarak sorumluluklarıda vardır.buda yeni bir sponsorluk anşlaşması olsa bile aradaki farkı karşılar heralde.
 
Eyüp Abim Galatasaray'da Kerem Tunçeri'den sonra altyapıdan çıkan oyuncu hatırlamıyorum.Rakiplerimizin sağlam altyapılarını gördük.Rubio takır takır oynuyor ya da Rudy.Evet dediklerinin hepsi doğru fakat en önemli uyarı unutulmuş.Başarılı olmak istiyorsak istikrarsız her sene değiştirilen kadrolara değil Altyapıdan çıkacak oyuncularda ihtiyacımız var.Bu bizim prestijimizi Avrupa Kupası almış kadar arttırır.

Duyduğum kadarıyla Galatasaraylı Yöneticiler Gelecek sene Ulep Kupasını kazanacak bir kadro kuracaklarını söylemişler.Ülker Grubuyla olmaz bu iş.Vestel gibi herşeyiyle yanımızda olabilecek kurumlara ihtiyacımız var.
 
Bence en önemli iki ana baslık olucak konu var digerleri o konu altında toplanıyo zaten

1 Kesinlikle yeni sponsor bu iş ülkerle olmaz Vestel bize sponosr oldugunu varsayalım ben suna inanıyorum
uzun vadeli 4 5 senelik en az bir anlasma yapılırsa. Kesin salon projesi ortaya net vede acil bir sekilde cıkar .Federasyonun kirli oyunlarını daha güclü daha kuvetlı sekılde klüp olarak direnebiliriz vede tabiki bütce sadece bize sponsor olucak bir vestelle bütcemizin suankınden en az %50 artar ınanıyorum suankı bütcemiz sene bası 6.5 m$ deniliyodu yani seneye 10 m$ demektir buda uleb cup da seneye en güclü takımlardan biri olucagımız anlamına gelir.

2 Taraftar Yönetim bagı artık kuvvetlı güclü olması lazım salonlarda bize sahip cıkılmalı taraftar maca giderken girerken cıkarken eziyet cekmemeli.Bunları gören taraftar zaten ister istemez maca gitme zorunlulugu duyar ürün alma sevkine varır

Kısacası bu sezon cok sey kazandık daha ileriye götürmek bu dakikadan sonra yönetim elinde sergileyecegi tavır vede durusla!!!
 
Eyüp Abi çok güzel yazmışsın. Bizden kat kat daha fazla bütçelerle kurulmuş takımlara kök söktürdük. Oynadığımız basketbol ve ortaya koyduğumuz mücadele beni gururlandırdı. Bu takımı ödüllendirmek gerekir. Bizi çok iyi temsil ettiler. Artık bu tecrübe ile 10 sene aradan sonra yeniden döndükten sonra seneye daha kaliteli kadro ile daha iyi yerlere geliriz. Salon işi ise olmazsa olmazlardan. Yapılacak salon bir mabed olacak ve takım ile taraftarın birleşmesini sağlayacaktır. Burak Abi'nin de dediği gibi altyapıyada önem cverilmesi gerekli. Kendi içinden yetişen, o havayı solumuş ve Galatasaraylı oyuncu liderleribn öncülüğünde yakalanacak başarılar daha yakın olacaktır...
 

Üst