Avrupa'dan Basketbol

İlk yarıda Regal Barcelona rüzgârı var tam anlamıyla. Deplasmanda 43-25 önde tamamladılar ilk yarıyı, Real Madrid'de işler pek yolunda görünmüyor..

Zevkli bir mücadele olacağı umuduyla geçtim ekran başına ama Real Madrid çok erken pes etti.

Gerçi 18 sayılık farkı basketbolda kapatmak çok zor değil ama...

Müthiş savunmaya birde topun çok dolaştığı bir hücum organizasyonu eklendiğinde tartışmasız Avrupa'nın Boston Celtics'i oluyor Barcelona. Hadi açık ara demiyim de şuan Avrupa'da en yakın rakibine oranla 1-2 gömlek üstün bir basketbol oynuyor Barcelona. Sezon başında 5 milyon euro vererek aldıkları Ricky Rubio aldığı ücretin karşılığını sahada kuruşuna kadar veriyor. Uzun rotasyonlarında da modern basketbolun gerektirdiği gibi çabuk ayaklı uzunlar oynuyor. Rakipler bu takımı belki durdur vur taktiği ile yenerler.

Jaric oynamadı ama oynasa da değişen bir şey olmazdı bana göre.

Barcelona mükemmel bir savunma yaptı. Maçın son 5 dakikasına girerken 45 sayısı olan R. Madrid acaba 50´nin üstüne çıkabilecek mi diye düşündüm. Barça skorun getirdiği rehavetle tribündeki 12.000 basketbolsevere şov izlettireyim deyince, Real Madrid 57 sayı atma başarısını gösterdi.

maliano.blogspot´un deyimiyle El Clasico, oldu "El Tecavüz".

Macaristan Basketbol Milli Takımı oyuncusu Zoltan Horvath, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi..

Macaristan Basketbol Birinci Lig kulüplerinden Falco-Szova FC Takımı'nın formasını giyen 30 yaşındaki basketbolcu Zoltan Horvath'ın otomobili ile seyrederken karşı yönden gelen TIR'ın altına girerek hastaneye kaldırıldığı, doktorların tüm müdahalelerine karşı hayatını kaybettiği açıklandı. 2.07 boyundaki Macar basketbolcunun ani ölümü Macaristan spor camiasında şok etkisi yarattı..

Biraz geç oldu ama buraya da yazmak gerekir.

Barcelona ''Ayıp Etti''. Başka birşey değil. Gitmişsin Madrid'e hiç değilse usturubuyla yen. Ne öyle rakibi ezmeler falan. Hele o Rubio denen çocuğu kınıyorum. Rakible dalga geçiyor utanmadan.

Ama şu anlaşıldı ki basketbol, futbol farketmez bu oyunları en keyif verici şekilde oynayan takım Barcelona...

bu hatfa gerald fitch uzun süreden sonra 24 sayı atıp kendini buldu ve ayuda 5-haftadan beri ilk gaibiyetini aldı..

cenk 12 sayı dee brown ise 9 sayı 7 asist ile oynamış...pepsi casertada robert hite hiç süre almamış büyük ihtimal sakat..

romada napoliye 101 say fark atmış...buda italya ligindeki dengesizlik herhalde..

estudiantesde lofton 16 sayı ile oynamış..

charles ganies ise çin liginde 26 sayı 10 ribaunt ile oynamış.

Eren Bekdemir' Alıntı:
bu hatfa gerald fitch uzun süreden sonra 24 sayı atıp kendini buldu ve ayuda 5-haftadan beri ilk gaibiyetini aldı..

cenk 12 sayı dee brown ise 9 sayı 7 asist ile oynamış...pepsi casertada robert hite hiç süre almamış büyük ihtimal sakat..

romada napoliye 101 say fark atmış...buda italya ligindeki dengesizlik herhalde..

estudiantesde lofton 16 sayı ile oynamış..

charles ganies ise çin liginde 26 sayı 10 ribaunt ile oynamış.

napoli altyapı oyuncuları ile oynuyor,bir önceki hafta 70 sayı fark yediler sanırım.sebebi ise maddi sıkıntılar.