Ben Yunanistan Ligi ile devam edeyim
Yunanistan'da aslında final oynayacak takımlar belli gibi. En çok merak edilen Euroleague'e katılacak üçüncü takım kim olacak sorusu? Sanmıyorum ki Olympiakos ve Pana finali kaptırsın. Üçüncü takım için de birçok takım adaylar arasında. Bunlar içinde AEK, Aris, PAOK, Panellinios, Maroussi ve Panionios en güçlü adaylar. Zaten bu üçüncü takım yıllardır değişiyor, bakalım bu sene kim olacak?
Ligde 6.hafta sonunda Olympiakos lider durumda. Panellinios, Aris ve Pana 5 galibiyetle lideri takip ediyor. Sayı krallığında Kolossos'lu Steven Smith, ribaund krallığında Aris'li Spencer Nelson, asist krallığında ise Pana'lı Dimantidis ilk sırada. İkinci sırada da William Avery var Trikala'dan
Aslında Pana ve Olympiakos'un kadrolarını hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum ama hatırlatalım
Panathinaikos: Nikola Pekovic, Dimitris Diamantidis, Antonis Fotsis, Mike Batiste, Sarunas Jasikevicius, Vassilios Spanoulis, Dusan Kecman, Stratos Perperoglou, Andrew Nicholas, Kostas Tsartsaris, Dusan Sakota, Dimitris Verginis, Nikos Hatzivrettas
Olympiakos: Theo Papaloukas, Lynn Greer, Josh Childress, Nikola Vujcic, Yotam Halperin, Giannis Bourussis, Zoran Erceg, Mihalis Pelekanas, Giorgos Printezis, Panag. Vasiloupoulos, Igor Milosevic, Baby Shaq
Panionios: Ivan Zoroski, Aaron Miles, Lonny Baxter, Giannis Kalambokis, Levon Kendall, Goran Nikolic, Branko Cvetkovic...
Maroussi: Jarod Stevenson, Kostas Kaimakoglou, Kostas Haralabidis, Luka Mavrokefalidis, Billy Keys, Pat Calathes (sezon başı gündemimize gelmişti)
Aris: Sean Marshall, Blagota Sekulic, Savvas Iliadis, Dimitris Tsaldaris, Spencer Nelson, Keydren Clark...
AEK: D.J. Thompson, Trevon Bryant, Istvan Nemeth, Nikos Hatzis, Dimitris Papanikolaou, Periklis Dorkofikis...
Panellinios: Anthony Grundy, Brad Newley, Jurica Golemac, Djuro Ostojic, Ivan Radenovic, Giorgos Kalaitzis...
PAOK: Kenny Gregory, Mamadou Diarra, Kostas Vasiliadis, Kzell Wesson, Kristos Harissis, Dejan Tomasevic, Damir Mulaömerovic...