Basketbol A Milli Takım Aday Kadrosu

Semih sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılmış,yerine Furkan'ı alırlarmı acaba ? Semih'in sakatlığına üzüldüm ama Furkanıda avrupa şampiyonasında izlemeyi çok istiyorum,bari Furkan'ı alsınlar tekrardan kadroya tabi mümkünse böyle birşey.
 
Ve işte şekillendi;
İZZET TÜRKYILMAZ
CENK AKYOL
ENDER ARSLAN
KEREM TUNÇERİ
SİNAN GÜLER
EMİR PRELDZIC
OĞUZ SAVAŞ
ÖMER ONAN
ÖMER AŞIK
HİDAYET TÜRKOĞLU
ERSAN İLYASOVA
ENES KANTER
 
Gerçekten komedi.. İzzet nedir ya ? altyapılarda bu kadar baskın bir oyuncu olan Furkan dururken İzzeti almak, ilginç olmuş. Bundan önceki avrupa şampiyonasında da barış hersek alınmıştı kadroya şimdi piyasada yok, izzet de Orhun Ene torpiliyle 1-2 sene daha gider sonra yok olur.
 
4 uzun , 2 point guardla gidiyoruz turnuvaya ! 3 forvete dön ilerde Orhun efendi. Kerem'e Allah korusun bi şey olursa girer sen kurarsın oyunu artık.
 
İzzet Türkyılmaz nedir ya?Belki çok iyi duruma gelebilir ilerde,potansiyelli olabilir.Sen hazırlık maçlarında bile adama süre verme,sene boyunca Banvit'te zrunluluktan bazen oynat,en çok gelişme gösteren ve hazır Türk oyuncuyu alma.Bunun adı çifte standart..
 
Bu kadro ve oyuncu havuzunun başına (geç kalınmış da olsa) turnuva biter bitmez Oktay Mahmudi getirilmelidir. Takımımızın ana karakteri olduğunu söyleyebileceğimiz savunmanın Oktay Mahmudi'nin oyun felsefesinin başlarında yer almasıyla birlikte, liderlik, tecrübe, oyun bilgisi yönünden Avrupa'nın sayılı koçlarında biri olan Oktay Mahmudi bu takım için biçilmiş kaftandır bana göre.
 
Kadronun yanlış olduğunu maçlar ilerledikçe hep beraber görüyoruz. Bench'te oturtmak için aldığı izzet yerine takımı daha da sertleştirecek bir uzun alınabilirdi ya da bi point guard daha bulunabilirdi kadroda. Neyse artık bu turnuvadan sonra Orhun Ene'nin de buraya veda edeceğini tahmin ediyorum. Bu turnuvada en büyük kazanç Enes oldu.
 

Üst