superspor comdan umut gunes galatasarayımız hakkında guzel seyler yazmıs
gecen senekı cımbom ıle bu senkı arasında 18 derece fark oldugunu efese kok sokturdugumzuden fatıhın domınant pıvotlardan dıxon ın daha da ıyı olucagından galatasarayın beklentılerın uzerınde bır takım olucagından ve turkıye kupası maclarında ve gelen transferer ıcın halıl hoca ya kocam bır brova demıs
Türkiye Kupası
10.10.2005
Bir kaç maç seyrettim, maçları izleyenlerden bilgiler aldım, TBF sağolsun, elimde istatistikler yok ama işte karşınızdayım.
Önce bir eleştiri: Daha tek bir resmi maç oynamadan elemeli Türkiye Kupası ilk turuna çıkmak ne demek? Hazırlık dönemini fazlaca uzatan (biraz da milli oyuncuların çokluğu ve parasızlıktan geç kalmış transferler nedeniyle) takımların adlarının kupadan silinmesi demek.
Beşiktaş böyle kurban oldu, Karşıyaka böyle kurban oldu. Ülker az daha böyle kurban oluyordu.. Edirne’de Efes’i bildik, 2’de 1 yaptık. Onu basketboldan hiç anlamayanlar da yapar değil mi? Beni şaşırtan Karşıyaka’nın zayıf görüntüsü değil (Hazırlık maçları da o görüntüdeydi) Galatasaray’ın geçen yıla göre 180 derecelik dönüşüydü. Bakmayın 20 farka ilk gün Efes’e kök söktürdüler. Sonra İTÜ ve Karşıyaka’yı farklı yenip haklı olarak turladılar. Halil Üner’e bir koca bravo.
Bir kocaman alkış da Ülker’de ve Milli Takım’daki paslı görüntüsünden sıyrılan Fatih Solak’a. Fatih ligin dominant pivotlarından olabilir.
Dixon duyduğumuz kadar iyiymiş, daha da iyi olacak. Garnett ve savunma yönü kuvvetli Hadley için biraz zaman lazım. Sağır pivot Allred yollanıp alınan Jeff Hagen da kadroya girince G.Saray beklentilerin üzerinde bir takım olur.
İTÜ acilen birşeyler yapmazsa bu ligde tutunamaz...
Denizli’yi cuk oturttuk. Fenerbahçe ve Telekom elele turladılar. Kambala, Stevenson ve Mrsiç Fener’in üç silahşörü. Levent yedek uzun pozisyonunu doldurmuş gibi. Hazırlık maçlarının en iyilerinden Rasim’in sakatlığı 1 aydan uzun sürmezse, Semih ve Hakan da katkı vermeye başlarsa Fener iyi yerlere gelecektir.
Telekom onca yeni transfere rağmen iyi bir kimya yakalamış. Bunda transferlerin ekip oyununa yatkınlığı etken. Haluk, Tutku, Jensen bu ligin en iyi profesyonelleri. Uzun ve geniş Dudley’i çok beğendim. Koç Ercüment Sunter, Gazi, Adem ve Mutlu ile rotasyonu 8-9’a çıkardığında Telekom da ilk 4 adaylarımızdan olacak.
Beykoz ve Erdemir’e Allah kolaylıklar yabancı versin. Bu kadrolarla ve oyunla lig sonunda kabus görürler. Yazı uzadı, okunması zaman alacak. Urfa ve Tokat yarına kalsın..