Basketbol Süper Ligi 8. Hafta | Galatasaray Nef - Fenerbahçe Beko

Pota altı kevgire dönmez ise bende kazanacağımızı düşünüyorum. Full bir salonda çok güzel bir galibiyet olacağına inancım tam. Hep birlikte Sinan Erdem'e lütfen.
 
Çoğu kişi Fenerbahçe yorgun olacak diye düşünüyor haklılık payları yüksek ama ben Euroleague takımlarının yorgunluğu mazeret ettiklerini çok az gördüm. Bundan önce de Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin zorlu deplasmanlardan ya da çift maç haftasından gelip bizi ve diğer takımları yendiklerini çok gördük. Şu an Fenerbahçe bütün oyuncularındanda iyi katkı alıyor diyebiliriz.

Maç için ise kişisel görüşüm iki takımda iyi savunma yaparak maçı kazanmak isteyecektir. Calathes Fenerbahçe'ye geldiğinde çoğumuz riskli ve tutmayacak bir hamle olarak gördük ama hem takımı organize etmesi hem de yıllardır bir türlü kendisini geliştiremediği üçlük yüzdesini bu yıl şu ana kadar euroleague seviyesinde %50'ye çekmiş olması onu çok değerli bir silah haline getirdi, tabi bunların yanında her ne kadar elleri ve ayakları yavaşlamış olsada oyun kurucu pozisyonu için boyu ve kalıbı, tabi ki pozisyon bilgisiyle hala ortalama üzeri bir savunmacı görüntüsü veriyor.

Bizde ki uzun olmayan uzun oyuncu sorunlarımızdan dolayı savunma ve hücum ribaundlarına kısaların vereceği katkı çok önemli olacak. Sadık Emir Kabaca'nın bu noktada yine üzerine çok yük binecek gibi görünüyor bu yüzden faul problemine girmemesi gerekiyor. Topu iyi paylaşıp doğru seçilmiş üçlük atışlar kullanmamızda çok önemli olacak.

Daha önce de Fenerbahçe karşısında favori olmadığımız, kadro kalitesi olarak çok geride olduğumuz maçları kazandık, umarım iyi konsantre olup onlardan daha fazla isteyip mücadele ederek yine o zaferlerden bir tane daha kazanırız.

Son olarak maç için satılan bilet sayısı 3 saat önce 4140 civarıydı. Futbol takımının maçlarıının olmadığı bir dönemde bilet satışları yavaş ilerliyor. İki gün önce Fenerbahçe Real Madrid maçının biletleri 4 saat içinde %99'u satıldı yazıyordu, bugün baktığımda tükendi yazısını gördüm. Tabi bunun ne kadarı kombineli seyirci bilmiyorum, bunu göz önünde bulundurmadan şunu söylemek istiyorum, sezon boyuna Anadolu Efes ve Fenerbahçe gibi takımlarla play off ve Türkiye kupası haricinde kendi sahamızda bir defa oynayacağız bu maçlara seyircinin büyük bir ilgi göstermesini ve biletlerin çıktığı gibi hemen hemen tükenmesini beklerdim. Tabi burada sponsor, tanıdıklar için ayrılan biletler, istenilen yerden bilet alınamaması gibi bir çok yazı da okudum bunun da etkisi olabilir. Kısacası demek istediğim biz her hafta Euroleague takımlarıyla mücadele etmiyoruz, en azından bu maçlara büyük bir ilgi göstermemiz gerekiyor. Çünkü bizim basketbolu gerçekten seven ve büyük ilgi gösterip takip eden az sayıda taraftarımız var, şu anki ekonomik durum ve bilet fiyatları göz önüne alınınca bu sınırlı sayıda kişinin her hafta maça gelmeside doğal olarak çok zor oluyor. İşte herkesin dediği planlama ve yapılanma burada devreye giriyor, bütün bunları düşünerek kararlar alınıp adımlar atmak gerekiyorki basketbolu takip eden ve etmeyi sürdürmek isteyen insanlarıda kaybetmeyelim.
 
Çok ciddi bir oyuncu kalitesi farkı var iki takım arasında. Beklentimin olmadığı bir maç. EL favorisi olduğunu düşünüyorum bu sene Fb’nin.
 
Ben kaybedeceğimizi düşünüyorum. Takımda hala oturmayan yerler var ve karşımızda komple bir takım olacak. Tek avantajımız dolu salon olur. Çünkü adamların kendi salonunda tiyatro seyircisi var.
 
Zor maç olacağı kesin ama basketbol enteresan bir oyun senin takımın gününde olur acayip bir skor ortaya çıkabilir. Geçen seneki ilk Efes maci gibi.Yine de fener favori, biz iyi oynamaya çalışalım bakalim sonuç ne olacak?
 
Adam değişerek savunma yapıyorlar. Burda çok fazla sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Patron Bost dışında yaratıcı eksikliğinin çok ciddi yaşarız. Ama Sinan Erdem’de öyle kolay değil işte 😎
 
Euroleague’deki takımlar fbdeki Motley’i hemen faul problemine sokmak için ilk çeyrekte genelde Motley üzerinden bire bir oynuyorlar. Bizim de bunu denememiz lazım. Ama aynı şekilde bizde de Sadık’ın erken faul problemine girmemesi gerekiyor.
 
Evet fenerbahçe yorgun olacaktır ama bu sezon ki fenerbahçeyi sırf yorgun diye yeneceğimizi düşünmekte dar bakış açısıdır bence. bayağı zor maç olacak, umarım kazanırız.
 
Yalnız bu maça obradovic davet edilirdi. yıllarca çalıştığı iki yardımcı koçunun derbi müsabakasında olması güzel olurdu diye düşünüyorum.
 
obradovic, avrupa basketbolunun en büyük efsanelerin biridir ve bize karşı hiçbir terbiyesizliği olmamıştır. ömer onan ve mirsad gibi fanatiklerle isminin yan yana durması obradovic gibi karaktere de hakarettir. avrupa basketboluna da itoudis sonrası pistoilis gibide merak uyandıran bir koç kazandırmıştır. aynı şekilde erdem can'da bu yolda gideceğini gösteriyor bu sezon bizlere. türkiye takımlar bazında üst seviyeye çıktıysa da bunda en büyük pay obradovictedir. obradovic olmasaydı eminim ki ergin atamanda şuan bu ergin ataman olamazdı.
 
Kazanacagimiza dair inancim var.Belki duygusal dusunuyorum ama hissiyatim bu yonde.Fenerbahce ligde maglubiyetsiz gidiyor ve bu takim elbet bir yerde kaybedecek.Su ana kadar ligde oynadiklari maclara bakarsak kaybetmeye en yakin olduklari mac bu.En azindan kagit uzerinde.Ozellikle macin basinda Motley’i faul problemine sokabilirsek Euroleague’de oldugu gibi oyuna alacaklari bir Jekiri’de olmayacak.Fb disinda kendimizi degerlendirirsek goruyoruz ki bariz bir sekilde sezon basina gore son maclarda ustune koyan bir takimimiz var.Aradan onceki Tofas maciyla baslayan cikis Bursa gibi bir deplasmandan cikmamizi,Holon’dan ikili averaji almamizi sagladi.
Tabi ki su an Avrupa’nin en duzenli basketbol oynayan takimina karsi oynayacagiz ancak durdurulamayacak silahlari olan bir takim da degil.
Umarim kazaniriz ve son maclarda yakaladigimiz guzel havayi daha da coskulu bir sekilde surdururuz.
 
Son düzenleme:

Üst