Bataklık İçinde Parlayan Bir Gül

Kulüp olarak zor günler geçirdiğimiz ortada. Hem yönetim hem de futbol takımımızın sıkıntıları bu yıl bizlere belkide hiç çekmediğimiz acıları yaşattı. Ancak adeta bataklık haline gelmiş bu durumdan kafamızı çıkartıp baktığımızda, hala Galatasaray isminin ağırlığında ve yaşanılan tüm bu olumsuz olaylara rağmen ayakta kalan, şampiyonlukların geleceğine dair inancını hiç yitirmemiş bir branşa sahibiz, basketbol branşı..

Oktay Mahmuti ile basketbolun tüm doğrularını sahaya yansıtan, bu yıl bütün rakiplerine yenilgiye uğratan, ani bir kararla katıldığı Avrupa sahnesinde adından söz ettiren, ligin tamamlanmasına 10 hafta kala ikinci sıradaki yerini koruyan ve Playoff’ta ne kadar güçlü bir ekip olacağını defalarca kanıtlayan erkek takımımız..

Ceyhun Yıldızoğlu ile yeni bir çehreye bürünen, Avrupa sahnesinde çeşitli nedenlerle beklenen performansı gösteremese de ezeli rakibini eleyen Spartak’a sahamızda yenilgi yaşatan, tüm eleştirilere rağmen 20 maç oynanmış ligde sadece 2 mağlubiyet alarak liderliği elinde bulunduran, Tamika Catchings ile en önemli rakibini sahasında eze eze yenen ve bu rakibinin türlü sorunlarla boğuştuğu senede şampiyonluğa en yakın takım olan kadın takımımız..

Kurulduğu günden bu yana yaşattığı tarifsiz sevinçler ile, 2 defa şampiyonlar ligi, iki defa da kıtalararası şampiyonluğu kazanan ve basketbol sevgisinin engel tanımayacağını her hafta bizlere gösteren, her sene olduğu gibi bu sezonda namağlup yoluna devam eden ve kelimelerin bir noktadan sonra kifayetsiz kalacağı engelsiz aslanlar..

Sizcede Galatasaray armasının hak ettiği ağırlığını ve mücadeleyi fazlasıyla göstermiyor mu takımlarımız? Bu noktaları geçip bu güne geldiğimizde üç takımımızın da sene sonunda müzemize kupalar getiremeceğini kim iddia edebilir?

Peki şimdi herkese soruyorum, bu takımlar hafta sonları, Türkiye’nin en fazla taraftarına sahip ve istediğinde neler başarabildiğini defalarca gösteren Büyük Galatasaray Taraftarının ilgisizliğini hak ediyor mu? Her hafta hatta her dakika eleştirdiğimiz, mücadele duygularının eksikliğine dem vurduğumuz futbol takımımız en kötü maçını bile 20 bin kişiye oynarken, basketbol takımlarımızın karşılarında boş bir salon görmeleri yakışıyor mu bizlere?

Basketbol maçlarımızda klasik haline gelen, söylerken en büyük inancı taşıdığımız bu sene baskette tarih yazalım! tezahüratındaki bu sene yazılan tarihte gereken desteği gösteriyor muyuz?

Artık salonların dolup taşma zamanı gelmiştir. Artık desteği hak edenlerin karşısında Büyük Galatasaray Taraftarı salonları doldurup, cümle aleme Galatasaray’ın SPOR Kulübü olduğunu göstermelidir. Eğer bu sene müzemize kupalar kazandıracaksak, hiç bir şüphe yok ki bunun en önemli ayağı, salonları dolduracak olan bizler olacağız..

Yüreğimizde büyük aşkınla!
 
Çok güzel bir yazı ellerine sağlık Arca Yıldırım. İnşallah bu yerinde tespitlerin basketbol branşına hakettiği desteği sağlamak adına bir yardımı dokunur.
 
Eline, Klavyene sağlık Arca. Durumu gerçekten iyi özetlemişsin. Ne yazık ki GS bir çoklarının gözünde futbol klübü olmaya devam edecek. Ki bunların büyük çoğunluğu da iyi günlerde GS'lılığının farkında olan insanlar. Basketbol takımlarımıza yapılan eleştiriler de ironik bir şekilde daha ağır oluyor. Hayatında basketbol maçına gitmemiş insanlar takım yenildiğinde tepki vermek için bekliyorlar. Hatta bir kısmı maç içinde geri düştüğümüzde bile hemen canlı yayın başlığında tepkilerini koyuyorlar (çoğu zaman akıl almayacak kelimelerle). GS'lıların bu iki takıma da destek çıkması lazım.

Bugün GSTV'de Işıl'ın röportajına şahit oldum. Ne yazık ki sonuna denk geldim ama çok hoşuma gitti. Hala diyor ki "lider olarak ve kupayı alarak döndüğümüzde, BÜYÜK GS TARAFTARI bizi Abdi İpekçi'de coşku ile karşılayacak" Aman hemen vurun siz, yok iyi gün taraftarlarını mı kastetti, kötü gün taraftarlarını mı, yok büyük derken yaşdan mı bahsetti size danmı bahsetti diye polemik yapın. Ama allah rızası için gelin o polemiğinizi bile salonda yapın. Salonlara insanların gelmemesine değil tam tersi gelmesi için çalışın. Bu forumun üyesi olan arkadaşlar özel insanlar bunu hepimiz biliyoruz. Çünkü bizler GS'ın spor klübü olduğunun farkında olan bireyleriz. Arca'nın güzel yazısı esnası aklıma bunlar geldi. Konuyu saptırmadım umarım. Tekrar teşekkürler Arca...
 
Tebrikler güzel yazı olmus Arca Yıldırım.özellikle bütçe olarak en büyük rakiplerimiz efes ve fb ülkere karşı kısıtlı bir bütceye sahip olan,bjk nin bile ıversonı transfer etmesine ragmen erkek basket takımımız bu işin sadece bütceyle, yıldız transferiyle olmayacagını efesi, fb ülkeri,bjk,banviti vs yenerek gösterdiler.Bu takımları yenmekten öte Oktay hocanın ve aslanlarının sahadaki mücadelesi bizleri mutlu eden ve gururlandıran faktördü.Hele tutkunun fb macı öncesi eşinin yasadıgı o üzücü olaydan sonra oyuncu maca cıkmaz ve oynamazdı ki bu da normaldir.Ancak tutku cıktı oynadı ve macı kazandırdı.Bu yüregin bu inancın şükürler olsun ki sonuclarını da şuana kadar aldılar.Bu mücadelelerini sonuca yansıtamamış olsalardı da farketmez cünkü onlar armanın formanın degerini bildiklerini bizlere gösterdiler.Bizlere ise bu aslanlarımızı yalnız bırakmamak,salonları olabildigince doldurmak düşer.Umudum ve istegim şudur ki bu mücadeleyi futbol takımımızın da göstermesidir.
 
Çok güzel bir yazı ama yeri bence gsbasket.org olmamalıydı. Çünkü burdaki insanlar zaten hemen hemen her maça geliyorlar.

Önemli olan gelmeyenlerin bu yazıyı okuması ama nasıl olacak bilemiyorum. Kendi adıma kuzen, kardeş kimi bulursam kolundan tutup getiriyorum salona. İşyerimde sürekli bahsediyorum basketboldaki maçların güzelliklerinden, heyecanından.

Yani biz üzerimize düşeni zaten yapıyoruz. Dediğim gibi bu yazının başka platformlarda yayılması gerekiyor..
 
Çok güzel bir yazı ama yeri bence gsbasket.org olmamalıydı. Çünkü burdaki insanlar zaten hemen hemen her maça geliyorlar.
Aynen katılıyorum , yazı harika ama burdan başka platformlarda da duyulmalı.Gerçeği bunun mücadelesini vermek de taraftardan çok yönetimin işi.5 milyonluk facebook sayfasında bile teşvik için bir hareket yok.
 
Ne olacak bu Galatasaray'ın hali demiyolar mı en çokta o sinirime gidiyo. Sadece futbol mu burası kardeşim ? Onları Oktay Hoca'ya havale ediyorum :)
 
Konuyu ilk olarak ultrAslan forumunda açtım, ardından alakamın basketbol olmasından dolayı buraya da koyma gereği duydum. Evet bu siteden bir çok kişiyi maçlar da görüyoruz, ki artık hep beraber de oluyoruz maçlarda ama site, dışarıya da, yeni üyelere de açık. Bu bilinci ne kadar fazla yere yayılmasını sağlarsak o kadar iyi.

Güzel sözler için teşekkür ediyorum, salonlar bizi bekliyor.
 
Yazı şahane olmuş yalnız salonları doldurmak konusuna gelince o iş pek kolay gözükmüyor. He biz istesek yapamazmıyız, cok da iyi yaparız ama bu yönetim zihniyetiyle zor. Sezon başından beri takip ediyorum. Fener maçı dışında neredeyse biletler 3 gün önceden satışa çıkıyor. Son Efes Pilsen macı biletleri 4 gün önceden satışa cıktı. Salonları doldurmanın en önemli şartı istektir tamam ama işin idari kısmında gerekenler yapılamassa kolay kolay dolmaz bu salonlar. Mesela Fenerbahçe, futbol-basket farketmez her maçın biletini 1 hafta önceden satışa cıkarır ama adamlarda iyi bir taraftar grubu olmadığı için her maçlarını full oynayamazlar (euroleage macları dısında). Ama bizde böyle düzenlemeler yapılsa, bugün basketbol maçlarında 3.000 ortalamayla oynuyorsak, o zaman da 6-7 000 ortalamayla oynayabiliriz.

Kısacası salonları doldurmak konusunda işin organizasyon kısmını 3-4 günde yapamayız. Yönetimdekiler bir zahmet şapkalarını önlerine koysun ve düşünsün, taraftara zaman versin.
 

Üst