Beaubois'in sakatlığı çok büyük şanssızlık, aynısını ben de yaşadığım için zorluğunu da biliyorum. Umuyorum eskisinden daha güçlü bir şekilde döner, zira gelişimini sürdürdüğü sürece her zaman iyi oyuncu seviyesinde olacaktır. Barea'nın yazdan beri süre gelen iyi performansı var, unutulmasın burada da çok iyi bireysel performansın altına imzasını attı. Takım olarak zaten öyleler ancak bir iki maçta çok fazla sivrilmişti. Bu yılda performansını aynı eksende devam ettiriyor, kenardan gelerek verdiği katkı inanılmaz.
Bu seriye, nedense final gözüyle bakamıyorum. Sorun bende mi bilmiyorum ama Lakers'ın burada olmasına çok alışmışız sanırım. Hala yarı final serisi gibi takip ediyorum maçları, en ufak bir heyecan duymadan.
Dallas'ın ilk maçta gösterdiği hücum performansı muhteşemdi, pas dağılımı, Dirk'in kullanılması, kenardan gelen oyuncuların katkıları vs. Galibiyeti de hak etmişlerdi. İkinci maçta haliyle Dirk'in üzerine yoğunlaşan Okc savunmasına karşı iyi sınav veremediler, 29 sayısına rağmen oyunda çok etkisiz Dirk vardı. Onlar için kritik noktalar, Dirk'i sadece sayı olarak değil, oyunun içine daha fazla dahil etmek ve pas dağılımının etkilenmemesi. Bu ikisini iyi uyguladıkları takdirde finalde onları daha şanslı görüyorum.
Okc tarafında Westbrook büyük soru işareti doğal olarak. İkinci maçta kenarda olması takım adına daha olumlu oldu ancak diğer maçlarda da aynı olayı tekrarlamak zor. Onu tekrardan işin içine sokmak gerekiyor, sorunu ne bilmiyorum ama önceki turlarda yaşadığı kavgalar onu etkilemiş olabilir. Ancak finale bu kadar yaklaşmışken onun bu hal içerisinde olması da çapını belli ediyor, belirtmeden geçmeyelim. James Harden'ın ikinci maçtaki performansı çok değerli, Westbrook acizliğinin ışığında baktığımızda.
Saha avantajı Thunder'da ancak o güveni hiç vermiyorlar, 7 maça kadar uzar bu seri.