BBL 12. Hafta | Galatasaray MP 84 - Royal Halı Gazıantep BŞB. 66

Yer : Abdi İpekçi Arena
Tarih : 22 Aralık 2012 Cumartesi
Saat : 17:00

Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 11 maçta aldığı 9 galibiyet, 2 yenilgiyle 2.sırada bulunan Galatasaray'ımız sahasında koçluğunu Cem Akdağ'ın yaptığı Royal Halı Gaziantep ile oynuyor.

Cem Akdağ göreve geldikten sonra çıkışa geçen Gaziantep takımı iyi yabancılarıyla dikkat çekiyor. Yerli oyuncuları ise ligin tecrübeli isimlerinden kurulu. Özellikle Dorsey transferiyle sükse yapan Gaziantep ligdeki 3 galibiyetinden 2'sini son 3 haftada almayı başardı. Cem Akdağ'ın gelişinden sonra tempolu basketboluyla dikkat çekiyorlar. Bu maç öncesi Charles Rhodes'in durumu belirsiz, yeni transfer Hakan Demirel ise büyük ihtimalle oynayacak. Gaziantep'in tam kadrosu şu şekilde:

Mesut Ademoglu
Mutlu Akpinar
Yunus Cankaya
Andre Collins
Hakan Demirel
Joey Dorsey
Caner Ercan
Erden Eryuz
Murat Goktas
Ahmet Kaplan
Charles Rhodes
Gorkem Sonmez
Isaiah Swann

Ben Dorsey'yi pek beğenmem ama tabiki EL takımları için. Gaziantep'te bol top alınca "HÜCUMDA" kendini toparlamış. Fenerbahçe Ülker maçıydı sanırım, o maçta izlemiştim, iyiydi. Cem Hoca geldikten sonra daha iyi oynamaya başlamış ama benim istememekteki en büyük nedenim faul problemi devam ediyor. Onun üzerine oynarsak rahat alırız maçı. Diğer iyi oyuncusu Swann de bireysel oynayan bir oyuncu. Onu da rahatlıkla bozabiliriz. Tabi taraftar desteği de şart.

Koça ve takıma güvenim sonsuz. İnşaAllah alacağız bu maçı. Ndong,Dorsey'e karşı bire bir oynarsa bol bol veyahut p&r oynarsak onun üzerinden faul problemine çok kolay girecektir. Swann'dan pek korkmuyorum,onu rahatlıkla savunabiliriz. Konsantrasyon ile büyük farkta bekliyorum. Macvan ve Gordon'un aramıza döneceği maç olacaktır. Başarılar Aslanlar...

Murat Murathanoğlu doğru düzgün bir şey dedi. Şutör oyuncunun yanında sakatlanan Gökseninin yerine de bir oyuncu alması gerekir dedi. Yönetimde umarım bunu biliyordur.

20-15 ilk çeyrek skoru. Cenk ve Dorsey 9 sayı ile oynuyorlar. Periyotun sonuna doğru bir düşüş yaşadık. Macvan oyuna hiç girmedi.

Cenk harbi kendini aşmış.12 sayısı oldu. Macvan da ilk defa oyuna giriyor.
Dorsey 10 sayı oldu. Herhalde D. Double yaptı.
Ayrıca Gordon'a sleeve yakışmış.

Furkan Serbest atış kaçırdığında Ergin Hoca iki elinide yanına açarak bir hayıflanma yaptı.

Can'ı görünce geçen seneki Kartal özmızrak aklıma geliyor.

on yıllar sonra ilk başarılı senemizi yaşatan cem akdağ'a selam olsun. bu arada belki haberi olmayan vardır. digitürkplay sitesi üzerinden maçlar bağlantı hızına göre hd ve diğer kalitelerde izlenebiliyor. maçlar 5 liraydı sanırım.

Yüzünde acı olan bir oyuncu sakat sakat neden zorlanır bu maçta benim aklım almıyor sonra neden ağır sakatlıklar oluyor diyor millet!!!

47-36 ilk yarı sonucu. Allahtan son hucümda Ender'e faul yaptılar. Arkadaş şu son topları o kullanmasın. Bizde Cenk 12 sayı Macvan 10 sayı. Onlarda ise Dorsey'in 12 sayısı var. Ayrıca 3 faul'u olması bizim için avantaj. İlk yarı Antep çok üçlük kaçırdı. Özellikle de bom boş çok üçlük kaçırdılar.

Hawkins yine formsuz.

Amaç ne yani ben cidden anlamadım. Adamın yüzünde acı var, atış sırasında bariz belli oluyor bu. Zaten kazanacağımız maçta neden sahada bu adam yahu? Amaç iyice sakatlansın ameliyat olsun bir transfer falan daha mı isteyelim? Aslan gibi Can var orada, aslan gibi Engin var koy arkadaş oynasınlar Gordon'un yerine. Millet sakat olduğunu bilmiyor saydırıyor adama sonra. Cidden bu işin mantığı yok.