BBL 16. Hafta | Galatasaray MP 85 - 65 Antalya BŞB

Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 26 Ocak 2013 Cumartesi
Saat: 17:00

Ligde oynadığı 15 maçta 12 galibiyet alan takımımız, ligde 3 galibiyet alan Antalya BŞB. ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynayacak.

Çok kötü başladığı ligde oyun olarak son haftalarda tempolu ve daha iyi bir basketbol izleten Antalya son maçlarda Banvit ve Fenerbahçe gibi takımları zorlamayı başardı. Yerli kadrosundan Hakan Demirel ve Barış Güney'i kaybeden Antalya pota altına yaptığı Davidson hamlesinden sonra sayı ortalamasını da yükseltti. Çok dar rotasyona sahip Antalya'nın en etkili ismi 7 maçta 20,4 sayı ve 6,8 ribaund ortalaması tutturan Jermareo Davidson. Jordan Theodore 16 sayı - 4,2 asist ortalamalarıyla oynarken, Ronald Lewis de 15,8 sayı - 4,9 ribaund - 2,8 asist ortalamalarıyla takımın bir diğer etkili ismi. Barış ve Hakan'ın ayrılmasından sonra kontenjan sebebiyle sahada uzun süreler kalan Reha Öz de 9 sayı ortalamasıyla en çok katkı veren yerli isim konumunda.

Ligin ilk haftasında rakibimizi deplasmanda 93-57'lik skorla geçmiştik.

Kolay bir galibiyet bekliyorum açıkcası. Ama Aybars Abi'nin de dediği gibi hafife almamak gerekir kesinlikle. Yabancılarına dikkat etmeliyiz. Özellikle Davidson'a şut attırmamalıyız. Bu konu da Macvan ve Ersin'in dikkatli olması gerekir. Takımımıza başarılar...

Kadın ve erkek basket maçlarından yana yaptım seçimimi. Voleybol maçını artık cepten takip ederim. İlk maçta olduğu gibi çok ekstra bir sayı farkı beklemiyorum açıkçası, takım Çarşamba günü önemli bir mücadeleden çıktı sonuçta. Ama yine de zorlanmadan kazanacağımızı umuyorum.

Başarılar aslanlara.

Carlos'un bu kadar çabuk uyum sağlaması çok sevindirici. Çünkü sezonun geri kalanında takımın lideri o olacak belli ki. Tabi daha sevindirici nokta belki de Furkan'ın kendine gelmiş olması. Ribaund bile çekemeyen Furkan'dan bizim bildiğimiz Furkan'a geri dönüş yaptı. İnşallah bu çizgisini korur. Aslında Sertaç'ın da biraz daha konsantre olsa rotasyonda 5-6 dakika da olsa süre alabilecek yeteneği var ama pek istekli gözükmüyor bu konuda. Neyse sonuçta güzel galibiyet oldu. Ataman da transferi açıklayacaklarını söyledi. Bakalım kim gelecek?

Kızılyıldız maçıyla birlikte çıkışa geçtik, tekrar sezon başındaki güzel basketbola geri dönüyoruz. Tam da kupa maçları öncesi güzel oldu bu ivme.

Arroyo kalitesini gösterdi yine. Müthiş bir oyun kurucu, izlemesi büyük keyif.

Sonradan oyuna girenlerden Sertaç'ı çok beğendim bugün, böyle devam ederse gelecek sezon rotasyona dahil olabilir (ne de güzel olur). Can da baya hareketli ama şutlarında problemi var, bol bol şut çalışmalı. Bunun dışında penetresi baya iyi.

Maç sonunda Ergin hocanın taraftarların isteiğini kırmayıp bol bol imza dağıtması, fotoğraf çektirmesi falan çok güzel bir görüntüydü. Ben bıktım hoca bıkmadı. Ben de fırsattan istifade başarı dileyeyim dedim hocaya :)

Sırada Ulm maçı var. Kazanırsak derin bir oh çekeceğiz.

Eğer Domercant,Goksenın,Hawkıns ucu bu takımda aynı anda olsalardı nasıl bır takım olurduk merak edıyorum dogrusu ozellıkle dısarıdan basket yemezdık herhalde.

Eğer Domercant,Goksenın,Hawkıns ucu bu takımda aynı anda olsalardı nasıl bır takım olurduk merak edıyorum dogrusu ozellıkle dısarıdan basket yemezdık herhalde.
Sürekli şu durumu hatırlatılmasa,yaramız deşilmesine güzel olur ya. Maça gelirsek ilk periyot başa baş geçsede maçı biraz ciddiye almaya başlayınca farkı attırdık ve bir daha da azalmasına izin vermedik. Arroyo'yu sarı kırmızı forma altında gôrmek çok gûzel. İzlerken insan mûthiş zevk alıyor. Engin'i de bugün çok beğendim. Ama şut kullanmayı nedense hiç düşünmüyor. Bu sıkıntısını gidermesi lazîm. Şut kullansın ki daha fazla forma şansı bulsun. Can'ın penetreleri harika,şutunu geliştirmesi gerekiyor. Sertaç'ı çok beğendim. Şutlarını atması çok gûzel. Bôyle devam etsin inşaAllah. Furkan istediğimiz Furkan olmaya başladı. Herşeyi ile gûzel bir maçtı. Tebrikler takıma...

Bende Sertaç'ı çok beğendim fazla süre almasada.Yani fiziksel olarakda güçlenmiş sanki.İnşallah dahada iyi olur...Can çok akıllı bir oyuncu inşallah dahada iyi olacak...

bulduğumuz 32 basketten 23 ünün asist üzerinden olması harika bence ... maç için takımı ve ergin hocayı tebrik ediyorum