BBL 19. Hafta | Olin Edirne 59 - 69 Galatasaray MP

o kararın daha saçmaları bizim aleyhimize çalındı ev sahibi muhabbetine.
o zamana kadar gülücükler saçarak hoplayıp zıplıyordu olin koçu.
bir ters düdük olunca üstünede Arroyo'dan şamarı yiyince küstü.

Maçta eksileri sayarsak içeriden istenilen katkı bir türlü gelmedi.
Uzunları yine etkili kullanamadık.
İlk yarı 3 uzunla oynadığımız bölüm hariç ribauntlarda çok kötüydük.

Artılara gelirsek savunmada çok istekli ve serttik.
Oyunu sürekli kontrol ettik.
Dar rotasyona rağmen oyunun son bölümünde diri kalan biz olduk hem mental hem fizik olarak.

Vallahi şu Fenerbahçe Ülker'in sezonun geri kalanında ligi lider bitirmesi diğer takımların ayıbı olur. Ki ben öyle birşey olacağını zannetmiyorum. Banvit ya da biz lider bitiririz gibi gözüküyor. Kaldı ki Banvit'le içeride bir maçımız var. Yenip, ikili averajı alırsak çok iyi olacak. Deplasmandaki tek büyük maçımız Beşiktaş'la olacak ki onun da ne kadar büyük maç olduğu tartışılır. Gerçi Ergin Ataman'dan ve Galatasaray nefretlerinden ötürü atmosfer zorlaşacaktır ama çıkılmayacak deplasman olmaz bence.

Bugünkü maçla ilgili olarak da Markoishvili ve son bölümde Carlos'un performansları sevindirici ama uzunları daha etkin kullanabilmeliydik. Toplamda 25 sayı katkı vermişler, ki bu normalde de az ama üstüne 3 uzunla oynadığımız süreleri de eklersek iyice yetersiz oldu. Bir de toparlanan Engin'in yerine Ender'in biraz fazla süre aldığını düşündüm bu maçta. Acaba Ataman Engin konusunda hala tam ikna olmadı mı diye düşünüyorum ama bence olması lazım.

Gökhan Taştimur'a da ne desem bilemiyorum. Adam basketbolun Yılmaz Vural'ı gibi, ama Yılmaz Hoca bize karşı oynadıkları bir maçta o kendine has hareketleri yapsa yadırgamam, güler geçerim. Taştimur'da ise yakışıksız duruyor bence.

Gökhan Taştimur'un yeri bench yerine tribün olmalı. Yaptığı hareketler, koçtan çok amigoların yapacağı türden.
Hatta "Palyaço"ların yapacağı...
Bizim maçlarda nasıl bu kadar sevimsiz olabiliyor anlayamıyorum.
Olin'in 53-55 deki pozisyonu tartışmasız sayı ama, Aytuğ Ekti başta olmak üzere Olin lehine saçma sapan düdüklerin çalındığını da unutmamak gerek.
Her şey bi yana Gökhan Taştimur o garip hareketleri nedeniyle nasıl oldu da teknik faul almadı.

Ergin hocaya güvenim tam, kalan maçlarımıza bakarsak bence biz lider bitiririz, şampiyonluğa inancım tam, herşeye rağmen başka bir şansızlık olmazsa şu kadromuz bence efes haricinde daha iyi, onlara karşıda hem seyirci hemde Ergin hoca farkımız var, bence Şampiyon olacağız artık, bu yıl o sene olacak :)

Kolay maçı zora sokarken son anda yine kolayladık Arroyo ile. Nedir ondaki bu isteksizlik derken sazı eline aldı. Takımın havasında bir eksiklik hissediyorum, sanki motivasyonları yok salmış gibiler. Artık önümüzde bir tek lig kaldı ve her maçın çok büyük önemi var. Eğer lider bitirirsek kendi sahamızda maç kaybetmeyiz diye düşünüyorum. O yüzden oyuncuların motivasyonlarını kaybetmemesi, kaybettirilmemesi lazım. F.Ülkerin ligi lider bitirebileceğini bende düşünmüyorum. Çok kötü oynuyorlar.