BBL 21. Hafta | TED Ankara Kolejliler 86 - 94 Galatasaray MP

Tarih:09.03.2013 Cumartesi
Saat:16:00
Salon:TOBB Spor Salonu

Galatasaray erkek basketbol takımı normal sezonun 21. haftasında Ankara'da TED Ankara Kolejliler'e konuk oluyor. Geride kalan 20 haftada 17 galibiyet-3 mağlubiyet elde eden ve ligde 3. sırada bulunan takımımız için bu karşılaşma 3 maçlık deplasman serisinin ilk halkası niteliğinde. TED Kolejliler deplasmanının ardından Mersin BŞB ve Beşiktaş deplasmanları bizi bekliyor.

Koçluğunu Ercüment Sunter'in yaptığı Ankara temsilcisi 11 galibiyet-9 mağlubiyetlik performansıyla ligin 7. sırasında bulunuyor. Ligin 2. haftasında Fenerbahçe Ülker deplasmanında rakibini elinden kaçıran,9. haftada konuk ettiği Anadolu Efes'i ise Ankara'dan eli boş gönderen rakibimiz ligin keyif veren ekipleri arasında. Sezonun ilk yarısında Abdi İpekçi'de oynadığımız karşılaşmada ilk yarı büyük üstünlüğümüzle kapanmış, ikinci yarıda rakibimiz ciddi bir geri dönüşe imza atmıştı. Cenk Akyol'un skorer oyunu ve kritik bölümde aldığı insiyatifle farkı tekrar açarak salondan 90-66'lık skorla galip ayrılmıştık. Bu karşılaşma rakibimizin Banvit deplasmanından sonra aldığı en ağır mağlubiyet konumunda 20 hafta itibariyle.

Kadrosunda eski oyuncumuz Murat Kaya'nın yanı sıra ligin değerli uzunu Jovo Stanojevic'i, kariyerli skorer Kirk Penney'i barındıran rakibimizin hafife alınmaması gerektiğini hatırlatıyor ve Ankara'daki Galatasaraylıları takımımızı desteklemek üzere salona davet ediyoruz.

Üç maçlık deplasman serimizin ilk adımı.

Kazanmak çok önemli, ligde üçüncü sıraya yükseldik, devamının gelmesi için galibiyet şart.

Aslanlara başarılar.

Deplasmanlardaki kötü oyunumuz ve TED'in çok iyi bir takım olmasi açıkcasi korkutuyor beni :( İlk defa bir maç öncesi bu kadar ümitsizim :( herkesden özur dileyerek söylüyorum bu maçtan mağlubiyet bekliyorum :( Bu arada Cenk ve Marko'nun durumlari nasil acaba ? Oynayabilecek düzeydeler mi ?

Ayağımın dibine kadar gelen takımı izleyemeyip 900 km yol katederek izlemek ilginç oluyor benim adıma. Son iki sezondur tüm maçların en yoğun iş günüm olan cumartesiye denk gelmesi nasıl bir şans (!) anlamadım gitti.

Maça gelecek olursak; TED içeride iyi oynayan bir takım. Kazanacağına dair umut verdiğin anda maça son saniyeye kadar asılıyorlar, Efes farkı çift hanelere çıkarmasına rağmen bu hataya düşerek sürpriz bir mağlubiyet almıştı Ankara´da. Aynı hataya düşmeden, maçın hiçbir anında ciddiyeti elden bırakmadan, ihtiyacımız olan galibiyeti almalıyız.

Kazananı biz belirleyeceğiz.

Siz böyle kazanın inşaAllah hep,ben her daim mors olmaya hazırim. Tebrikler. Ender 25 sayı,Gordon 17 sayı,Marko 11 sayı 4 asist,Arroyo 11 sayı,Furkan 8 sayı 9 ribaunt ile ciddi katkı aldiğımız oyuncular oldu. Teknik Ekibe ve takıma tebrikler...

Bu güzel ekibe teşekkür ediyorum. Bugün savunmada bocaladık ama hücumda bekleneni verdik, özellikle Ender ve Gordon çok iyiydi. Marko da ritmini buldukça katkısını daha da arttırıyor.

Ergin hoca ve aslanlara tebrikler.

Bugünki maçta takım maçı çok ciddiye almadı bence. Ama maçta gördügüm en olumlu gelişme Marko nun hırsı idi. Ama maçta o kadar çok 3 lük yedikki inanılmaz canım sıkıldı buna .

Ender belki böyle bir maç falan daha oynayabilir ama onun ne bu sezon ne de önümüzdeki sezonlarda öyle istikrarlı bir oyuncu olacağını düşünmüyorum. İşin kötü yanı toparladı dediğimiz Engin'e birkaç maçtır biraz daha az süre-sorumluluk vermeye başladı Ataman. İnşallah kalıcı bir durum değildir bu. O kendine güveni yerine gelmiş Engin'e ihtiyacımız olacak bana kalırsa..

bu sezon en kötü savunma yaptığımız 2-3 maçtan biriydi.
tabi rakibin insanüstü dış şut yüzdesi de bunda etkili oldu.
yinede kazanmak güzel.
gordon'da penetre yaptığında çok güzel bir insan oluyor.

Hafta bitmeden önce eksik maçtan ötürü absürd sıralamalar oluşabiliyor.Bugünkü BJK-Banvit maçından sonra eğilmek lazım konuya.