BBL 22. Hafta | Mersin BŞB 68 - Galatasaray MP 95

ya kafayı yiycem nerdeyse 5-6 dkdır sayı atamıyoruz fark indi 13 e ergin hoca hala mola almıyor. 28 sayılık fark 13 e inerken 1 mola dahi almadık. adamları uyandırdık durduk yere.

Mersin deplasmanında 68-95'lik bir galibiyet harika. mersin kendi sahasında büyüklere karşı iyi oynayan bir ekip ama bu gün özellikle birinci yarı oyunumuzla farka gittik ve maçı kolay kopardık , ikinci yarı 3.periyot ilk yarı iyi oyunumuzla elde ettiğimiz farkı koruduk ama son peryot'ta top kayıpları yaşadık .
önemli bir galibiyet haftaya BJK maçı öncesi moral oldu.

Üst üste 9.galibiyet. Beklediğimden daha kolay bir maç oldu. 2 maçtır muazzam hûcum performansıyla oynuyoruz. Geçen hafta 94 bu hafta da 95 attık. Bu maçta da savunmayı biraz sıkı tutunca daha kolay bir galibiyet aldık çok şükûr. Zorlu deplasmanlarîn 2sini hamdolsun galibiyetle atlattık. Kaldı 1 maç,o da Beşiktaş maçı. Açıkcasi ben 3.maçın ilk 2 maçtan daha kolay geçeceğini düsûnûyorum. Neyse o maça daha var. Bu galibiyetin keyfini çıkaralım :) Arroyo,Gordon,Marko ve Furkan bu maçta öne çıkan isimlerimiz oldu. Tüm takıma tebrikler :)

Euroleague'de ülkemizi temsil eden beceriksizleri gördükçe şu takıma ve ciddiyetine,özverisine hakikatten üzülüyorum.

Daha fazlasını hakediyoruz. Umuyorum sene sonunda; oynadığımız bu basketbol ile parkeye koyduğumuz yüreğimiz şampiyonluk için çarpacak..

27 sayı fark yemişler,potalarında 95 sayı yemişler. Ama Mete Baboğlu hakemlerden şikayetçi :) Hakemler gerçek oyunumuzu oynamamıza mûsade etmediler,kolay düdüklerle savunma direncimizi kırdılar,demiş :) Gerçekten çok komikler. Ben güldüm sizde gülün diye paylaşiyorum sizinle :) Eyy Mete Babaoğlu,ezdik sizi ezdik kabul et :) :)

5 Jamont Gordon - 23:53, 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 5/11 şut
8 Can Korkmaz - 01:13
9 Manuchar Markoishvili - 25:44, 9 sayı, 1 top kaybı, 2 top çalma, 4/6 şut
14 Engin Atsür - 14:52, 4 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, 1/2 şut
15 Sertaç Şanlı - 04:14, 2 sayı, 2 ribaund, 1 blok, 1/2 şut
17 Cenk Akyol - 11:26, 13 sayı, 1 asist, 5/7 şut
19 Furkan Aldemir - 27:01, 11 sayı, 14 ribaund, 1 top kaybı, 2 top çalma, 4/4 şut
21 Boniface Ndong - 09:02, 7 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, 3/6 şut
25 Milan Macvan - 25:32, 6 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 3/7 şut
30 Carlos Arroyo - 26:41, 19 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 2 top kaybı, 1 blok, 6/9 şut
33 Ender Arslan - 16:32, 7 sayı, 3 asist, 2 top kaybı, 3/5 şut
35 Ersin Dağlı - 13:50, 2 sayı, 3 ribaund, 1/2 şut

Furkan 14, Macvan da 9 ribaund çekmiş.

Sanıyorum üst üste 9. galibiyetimizi aldık, tebrik ediyorum takımımızı. Ayrıca Sertaç da her ne kadar sonradan oyuna dahil olsa da, süre bulduğu dakikalarda mutlaka takıma enerji veriyor, hem hücumda hem savunmada. Gelecek sezon süresinin daha da artacağını düşünüyorum.

Haftada tek maça dönünce takım da kendini buldu ve bunun en büyük örneği Arroyo.Takımı daha iyi oynatmaya başladı.Sene başındaki bireysel oyundan takım oyununa dönmek bize özellikle derbilerde-Ülker Arena'da fenere nasıl kaybettiğimizi düşünürsek-randıman kazandıracak. Haftaya İpekçi'de Beşiktaş'a konuk olacağız.İşi ciddiye almalıyız ki ilk maçta zaman zaman oyundan koptuk ve Beşiktaş'a geri dönme fırsatı verdik.Erman Kunter bu maçı her zamankinden daha fazla kazanmak isteyecektir çünkü kredisini iyice tüketti.Favori olduğumuz bu maçı rahat kazanırız umarım.

Skor benim için sürpriz oldu doğrusu.7-8 sayıyla kazanırız diyordum.Teşekkürler takıma.Haftaya ters bir skor çok çirkin olur.Bugün ortaya konulduğu belirtilen ciddiyet haftaya da sahada olmalı.Muhtemelen sert bir deplasman olur,adamlar tutulacak yer arıyor zaten.

Sonunda muradıma erdim ve Cenk'i bizim formayla gördüm: ) Yorucu ama bir o kadar da güzel bir gün geçirdim Ergin hocamın aslanları sayesinde. Ne olursa olsun bu sene şampiyon olacağımıza çok inanıyorum. Ne mutlu bize ki Ergin Ataman gibi bir hocamız var. Hep söylüyorum bizim en büyük şansımız canım Ergin hocam: )