BBL'de Yabancı Sınırlaması

Sevgili arkadaşlar, Galatasaray Spor Klübü sadece futbol ile ilgili değil, tüm spor branşlarındaki AB statüsünde olan yabancı sporcuları için tüm federasyonlara başvuru yapmış durumda. Bu çok zekice hareketin sonuçlarını yakın zamanda göreceğiz, bir federasyonun kabul edip, diğerinin etmeme gibi bir lüksü yok zira emsal teşkil edecektir. Federasyonlardan istenilen yanıt alınamazsa AB Adalet Divanına konu iletilecek.

Şayet kabul görürse basketbolda da, futbolda da çok ilginç transfer haberleri gelmeye başlayacaktır.

Başvurunun sadece futbolla sınırlı kalmaması çok ince ve yerinde bir karar.

Aziz Yıldırım güdümündeki Federasyon´lardan umudum yok ama AB Adalet Divanı´nın son noktayı koyacağına inanıyorum.

Önümüzü kesmeye çalışan futbol ve basketbol federasyonlarının kabul etmesi imkansız. Fakat diğerlerinden umudum var.

Başvurunun sadece futbolla sınırlı kalmaması çok ince ve yerinde bir karar.

Aziz Yıldırım güdümündeki Federasyon´lardan umudum yok ama AB Adalet Divanı´nın son noktayı koyacağına inanıyorum.
Futbol için dedikleriniz kabul edilebilir ama basketbolda yabancı sınırının kalkması en başta Fenerbahçe'nin tercih edeceği bir karar olur. Daha dün Obradovic'in yapmış olduğu açıklamadan yola çıkarak bu kadar büyük bütçe ayırdıkları basketbolda bol yabancılı olmak isteyecekleri aşikar.

Bu ülkedeki yasakçı ve sınırlamacı mantık ne zaman değişecek acaba...Başarı hareketle gelir pasif kalarak değil...Sen bir şey üretme yabancı gelip oda üretmesin mantığıyla ne başarılabilir ki...Yıllardır yasak futbolda Almanya'nın yetiştirdikleri olmasa futbolcu yok...Basketbolda PG-SG-SF yok..Allah vergisi 70 milyondan çıkan 1-2 uzunumuz var...Şunu anlamak gerek artık... Ben yasaklayayım mecbur kalıp üretsinlerle olmuyor bu iş... Pozitif projelerle destek olacaksın üretime, oturduğum yerde para vermeden kafana göre spor yapabileceğin ne bir basket sahası ne bir başka saha var..Nasıl spor kültürü olabilir böyle bir ortamda...Bari mani olmayın şu 1-2 mevkideki açığımızı kapatıp şampiyonluklar getirelim şu ülkeye, spor kültürü gelişir belki...

Futbol ve basketbolda kesinlikle ve kesinlikle kabul görmeyecektir ama voleybolda kabul görebilir. Zira voleybolda Arkas,Halkbank,Eczacıbaşı,Vakıf Bank gibi Avrupa hedefleri olan büyük kulüpler de destekleyecektir bu olayı.

Sınırlama kadar daha saçma bir şey olamaz. Sen bahane olarak şunu sunarsan türk oyuncu yetiştirmemiz lazım yoksa yetişmez falan. Spor kötüye gider falan vs. Adama demezler mi kadrona yabancı sınırlması koyacağına kadronda 20 yaş 19 yaş altı vs. 3-4 tane altyapı oyuncu zorunluluğu koy diye. En mantıklısı da bu olur.

İnşallah futbolda yabancı sınırlamasını kaldıralım derken yerli bazında bir nebze iyi gittiğimiz basketbolu yakmayız. Şu anda yatırım aşamasında olan Fenerbahçe Ülker'in en büyük sorunu yerli oyuncularının yaşlanması. EU işi en çok onlara yarar çünkü para musluklarını açmış durumdalar, etrafa saldırıyorlar.

Fenerbahçe'nin eldeki yabancıları da Avrupalı.Bogdanovic,Vidmar,McCalebb,Zoric,olursa Bjelica.Bizde ise Gordon,Arroyo kıta dışı,keza istediğimiz Jawai de.Bize yarayacak bir kural değil niye sevinildi anlamadım

Bize yarar yaramaz bilmem de Türk basketbolu adına çok faydalı olur, fuzuli adamlar hak ettiklerinin 2-3 katını kazanmazlar. Gider Avrupa'da oynarlar belki vizyonları genişler, daha iyi olmalıyım diye düşünüp daha fazla çalışırlar. Biraz zor tabi o kafaların değişmesi.