BCL 2. Hafta | Galatasaray NEF 86 - 71 Legia Warszawa

Galatasaray Nef, Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki ikinci maçına Legia Warzsawa karşısında çıkıyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda 11 Ekim Salı günü oynanacak olan mücadele saat 19.00’da başlayacak. Mücadele Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak.

Gruptaki ilk maçında Filou Oostende’yi deplasmanda deviren Yenilmez Armada, taraftarının desteğini arkasına alarak seri yakalamak istiyor.
 
Mahir Ağva, Muhaymin, Caloiaro, Morgan, Ennis, Sinan, Floyd ,Sedat, Yunus Kadrosunu TBL' de oynatsan playoff a giremez. Acilen bu transferleri yapanların hesap vermesi lazım bu taraftara, yazık günah, bir Bursa, Antep kadar olamadık yahu. Böyle büyük bir camiaya böyle bir eziyet çektirenlerin derhal basketboldan el çekmesi lazım.
 
Takimi kisa rotasyonu ve uzun rotasyonu olarak degerlendirmektense ben kendi dusuncemi cok basit bir sekilde aktarayim.Bana gore bu takimin Dee Bost disindaki butun ana parcalarinda sikinti var.Hem de cok buyuk sikinti var.Sadigi disarida birakiyorum tabi ki.Ana yabanci rotasyonu olarak soyluyorum.
Yani 2010/11 Mahmuti takimi hucumda cok becerikli ellere sahip degildi ama muazzam savunma yapiyordu veya 2015/16 Eurocup’i kazanan takim harika bir savunma takimi degildi ama hucumda cok farkli silahlari vardi.Bireysel yetenek tavani inanilmaz yuksekti.Yine gecen sezonki takim savunma anlaminda iyi degildi belki ama hepimiz kabul ederiz ki son yillarin en guzel takimiydi Gs Basketbolu’nda.
Bu sezonki takima bakiyorum.Hucumda zaten yaratici ve akici bir takim degil.Bu yoksa ne beklersiniz ? Savunma takimi olmasini.Ama o da yok ki.Belki Floyd dondugunde savunmayi bir daha degerlendirmek gerekir ama bu takimin Bost disindaki hic bir yabancisi asla icime sinmiyor.Yerlilerde de zaten Sadik ve biraz Yunus Emre disinda eli ayagi duzgun topcumuz yok.
Bir an once radikal mudahaleler gelmezse cok sikinti yasariz.Yani dilerim ki bu sezon basindan kaynaklanan bir uyum sorunudur ve ben yanilirim.Ama su anki goruntu hic iyi degil.
 
3.periyodun son bölümünden itibaren izleyebildim. Kötü bir 2,5 periyot geçmiş ki sahada Calaioro ve Sadık vardı uzun olarak.
Seyrettiğim bölümde birebir baskıyı iyi yaptık ama cok sayida boş şut imkanı verdik atsalar kaybedebilirdik. Hücumda organize atak pek göremedim Bost ve Sadık 'ın uclukleri Calaioro 'nun kişisel çabasıyla sayı bulduk.
Turgay Zeytingöz Banvitteyken de belli havuzdan oyuncu seçerdi. Havuz zaten dar her yere bakmak risk almak lazım biraz transferde.
İşimiz kolay değil.
 
Galatasaray adinin oldugu yerde kazanmak her zaman onemlidir.Bu yuzden takimi ve staffi tebrik ediyorum.2. yaridaki oyun ve bireysel olarak Coloiaro’nun oyunu sevindirdi.Yine de goruslerimin arkasindayim.Bunlarin degismesi icin Oostende veya Varsova maclari olcu olamaz bizim gibi bir takim icin.
 
Ayakları yavaslayinca 5 e kayabilir diye bir şey yok bence Morgan ne Tofaş ta ne Karşıyaka da ne Almanyada pota dibinde etkili teması seven bir oyuncu olmadı 3 oynayabilecek tekniğe atletizme sahip bir 4 tu. Fiziksel olarak çok kötü değil ama yanında onun yükünü alabilecek oyuncu yok Floyd sadece ve sadece rol oyuncusu. İkisi de ana karakterlerin sağlayacağı boşluktan faydalanıp iş yapabilecek uzunlar. Ana uzun yeteneği ve süresi kısıtlı Mahir olamayacağına göre. Calaioro değerli yapan şey pota altındaki 4 numara oynu değil, 5.uzun ve ic/ dış oynayabilen kombo forvet rolünü yüksek konsatrasyonla oynaması değerli. Calairo ile sahada 3 uzun gibi kalabilirsin ya da strec 4 yaparsın kisalmak istediğinde.

Ana 2 yabancı uzunun pota altında çok yönlü olmak zorunda. Sadık sutor 4, Mahir görev/rol oyuncusu. Morgan orta mesafe atsın Sadık 3 luk atsın Floyd alley oop beklesin kim ribaund alıp post up oynayacak yan parçalar var ana parça yok
 
Dee Bost - Yunus Emre - Sedat Ali
Dylan Ennis - Göksenin- Ege Tan
X1 - Muhaymin- Sinan Saglam
Sadık Emir Kabaca - Angelo Caloiaro
X2-Jehyve Floyd - Mahir Agva

X1 şutu olan Purcell tarzında sizeli bir 3 numara
X2 Floydun hücumda üretken halı ama boyu onun kadar undersizs olmayan 2.06 ve üzeri bir basketçi.

Morgan, Angola Rodas ile yolları ayırıp yukarıdaki hamleler bile bizi hem lig, hem kupada hedeflere yaklaştırır diye düşünüyorum
 

Üst