• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

BCL | Galatasaray 67-83 Unicaja

Bu kadar serbest atış kaçırmak kabul edilemez.

Serbest atışlar girse öndeydik.

Rob Gray in sakatligida büyük şanssizlik oldu.

Rob Gray konusuna kesinlikle katılıyorum.Wallace gibi sorumluluk almak zorunda kaldığından değil,skor potansiyeli olan oyuncu olduğundan iyi katkı verirdi.

Kaybettiğimiz için demiyorum Malaga bence Tenerife'den iyi takım.Acb'de sıralamada Tenerife önde olsada,bu düşüncemden sonra bakayım dedim bu sezon 3 kez Malaga Tenerife'yi yenmiş zaten.1 taneside 10 gün önce deplasmanda.

2024 Şubat'tan beri yaşadığımız maçların bir tekrarı oldu. Karşı takımın koçu biraz olsun kaliteliyse ve takım biraz olsun bizim takıma yakınsa kalite olarak koç farkıyla yenildik. Bu bütçe birazdan kupayı kaldıracak Malaga koçu Ibon Navarro'ya verilse ligde ilk ikideydik, ligde şampiyonluk kovalıyorduk ve Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni de güle oynaya kazanmıştık. Yakup Sekizkök'le hüsrana uğramaktan başımız döndü...

Bir şey merak ediyorum.Bu sezon Bcl'de final oynama başarısı gösterdik ki senelerdir ilk kez final foura kalarak başardık.Peki bu takım mı size daha çok keyif verdi yoksa 2021-2022 sezonundaki Bcl'de grup aşamasında elenen fakat ligde yarı final oynayan takım mı ?

Malaga'nın bütçesi ne kadar, bilen var mı? Kalite olarak bizden bariz üstün geldiler. Tenerife gibi veteran da değiller. Biz bir kaç oyuncu dışında acemiler mangası gibiydik.

F4 genelinde oynanan basketbol seviyesi çok düşüktü. Yıllık 500-600 bin euro için Galatasaray'ı bu turnuvaya getiren idarecilere yazıklar olsun.

Son düzenleme:
Beğenmesemde takımda tek savunma yapabilen isim Göksenin' i ve yine savunmada Cummings ve Tyrone' dan daha iyi isim Bugrahan' ı 4. periyod tamamen kenarda tutmak Yakup Sekizkök' ün stajyerliğine yakışırdı sadece. Perry ve Kalinovski idmanda bu kadar boş kalmamıştır.

Maalesef istediğimiz gibi olmadı. Tüm maç istediğini yapan takım Malaga oldu. Biz mücadele ettik, bölüm bölüm Bireysel performanslarla maçta da kaldık ama son çeyrek koptu gitti maalesef

MVP Palmer olsun. Malagada bile malaga adına böyle oynayan adam yoktu. Rezil herif.

"Bir takım bir final maçını ne kadar kötü oynayabilir?" konulu ders bitti ve bu dersin öznesinde maalesef Galatasaray basketbol takımı var. Faul atamayan bir takım maç kazanamaz. Sadık isimli oyuncusu olan takım maç kazanamaz. Göksenin diye bir kaptanı olan takım maç kazanamaz. Wallace gibi bir oyuncudan medet uman takım maç kazanamaz. Delgado diye bir 5 numarası olan takım maç kazanamaz. Hocası Yakup olan takım finalde maç kazanamaz. Bu takımdan Cummings'i, biraz Palmer'ı ve belki İzundu'yu al, gerisini olduğu gibi çöpe at. Finale kadar gelmesi bile büyük bir sürpriz olan ve ligdeki performansı ortada olan bu takımın zaten finali kazanması beklenmezdi. Avrupa'nın kulüp düzeyinde en zayıf turnuvası olan CL finalisti olmak hiç ama hiçbirşey ifade etmiyor, dolayısıyla 2. oldular diye teşekkür edecek değilim. Maalesef sezon da bitmedi ve izleyip kahır çekeceğimiz 1-2 maç daha var...

Son düzenleme:
Şunun bunun eksikliğinin önemi yok. Rakip takım baştan sonra kaya gibi alan savunması ve fiziksel adam adama savunması ile adım dahi attırmadı bize. Çok daha konsantre, istekli ve sert oyunları ile maçı sonuna kadar hak ederek kazandılar. Bu maç sabaha kadar oynansa öne geçme ihtimalimiz bile zor geliyordu hepimize kabul edelim.

Kendi adıma bu takıma teşekkür ediyorum. Basketbolu göz ardı edenlere bir mesaj olur inşallah.

Adamlar 12 kişilik rotasyon yaptı. 22 dakika sahada kalan oyuncuları yok, haliyle maç sonu çok diri kaldılar ve çok sert savunma yaptılar.
Kıtalar arası kupa şansı da kaçmış oldu. İspanyollar her alanda tam bir final canavarı.

Bizi yakan isim Palmer oldu, hem savunmada her pozisyonda geçildi, hem neredeyse topun elinde olduğu her hücumu mahvetti, takımı iki tarafta da 4 kişi oynattı. Yakup koçta onu sürekli oyunda tutarak mağlubiyeti çağırdı denilebilir.
Galatasaray basketbol takımının ortaya koyduğu bütçe ile bu turnuvada final oynaması süpriz değil oynamaması süpriz olurdu. Ama bu bütçe ile yapılan koç, oyuncu yapılanması ve bugüne kadar bir iki maçtaki saha içi performansımızla finale çıkmamıza bir mucize denilebilir.. Zaten o iki maçta iç sahadaki Malaga ve iki gün önceki Tenerife maçlarıydı.

Yine de buraya kadar getiren ve emek veren koça ve oyunculara teşekkür ederim. Ama gelecek yıl hemen hemen hiç birisiylede yola devam edilmemeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu maç için söylenecek fazla bir şey yok, ligde küme düşen takımlardan fark yiyen stajyer koçumuz mağlubiyetler sonrası hep bu kupayı bahane etti. Sanki o paralar oyunculara sadece Avrupa maçları için ödendi. Bu rezil anlayışla devam edilirse gelecek sezon da çöp olur.

Gsbasket'in eskileri olarak yıllar sonra defaten toplandık. Takımın Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finali görebilmesi üzerinden oldu. Bu noktada teşekkürler. Cummings-İzundu ikilisine ise hususi teşekkürler.

Eurocup şampiyonluğunun üstüne, Euroleague'de defaten yer alıp unutulmaz maçlar yarattığımız; daha keyifli sezonlar olmakla birlikte çeyrek finali de yakaladığımız sezonların üstüne, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde finali gördük. Amatör erkek basketbolda yapı, sistem, organizasyon vurgularını merkeze alan insanlar için etkin bir kıstas daha doğdu. 8 Olimpik takım sporunda üst seviyede var olan Galatasaray'a oyuncu neden gelsin gibi psikozlara girildiğinde, kolaylıkla zihinde canlanabilir.

Fenerbahçe eleştrilerimle çelişmeyeceğim elbette. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde sezonu 2. sırada bitirmek, kaybetmek demek. Ön eleme turunda elenen takım da kaybetti, biz de kaybettik. Yerel organizasyonlardaki abuk 7 yabancı kuralını da eklediğimizde, sezonu fiilen olmasa da zihinlerde noktalamış olduk.

Bir şey merak ediyorum.Bu sezon Bcl'de final oynama başarısı gösterdik ki senelerdir ilk kez final foura kalarak başardık.Peki bu takım mı size daha çok keyif verdi yoksa 2021-2022 sezonundaki Bcl'de grup aşamasında elenen fakat ligde yarı final oynayan takım mı ?

2021-2022 Sezonundaki takım ve o takımın Andreas Pistiolis gelişinden sonra oynadığı basketbolla kıyas kabul etmez. O takım erkek basketbolundan bihaber Ekrem Memnun yerine sezona gerçek bir koçla başlasa belki müzemizde bir Avrupa kupası ve Türkiye Kupası olurdu. Ligde de bir sürü saçma maçı kaybetmez , ligi lider bitirir ve lig finaline çıkardı. Şunun asla unutulmaması gerekir Pistiolis takıma geldiğinde Beşiktaş maçına çıkmadan önce takım dokuzuncuydu ve Play-Off'un dışındaydı. Arka arkaya 7 maç kazanarak takım ligi üçüncü bitirdi. Lig finalini ve belkide muhtemel bir şampiyonluğu tek maçla kaçırdı. Büyük bir hikayenin başlangıcını yazıyordu. Sonrası Dursun Özbek'in vurdum duymazlığı ve basketbol düşmanlığı. Verilen kuş kadar bütçe. Sabredilemeyen ve fazlasıyla haksızlık edilmiş bir koç. Bu takımın bütçesi Dursun Özbek geldikten sonra Andreas Pistiolis'e verilen 2022-2023 sezonunun bütçesinin 3 katı ve elde avuçta kazanılmış hiçbir şey yok. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde tesadüfen çıkılan bir final, ligde muhtemel sekizincilik ve ardından belki de play-inn'de bitecek sezon. Bu asla unutulmamalı.

2021-2022 Sezonundaki takım ve o takımın Andreas Pistiolis gelişinden sonra oynadığı basketbolla kıyas kabul etmez. O takım erkek basketbolundan bihaber Ekrem Memnun yerine sezona gerçek bir koçla başlasa belki müzemizde bir Avrupa kupası ve Türkiye Kupası olurdu. Ligde de bir sürü saçma maçı kaybetmez , ligi lider bitirir ve lig finaline çıkardı. Şunun asla unutulmaması gerekir Pistiolis takıma geldiğinde Beşiktaş maçına çıkmadan önce takım dokuzuncuydu ve Play-Off'un dışındaydı. Arka arkaya 7 maç kazanarak takım ligi üçüncü bitirdi. Lig finalini ve belkide muhtemel bir şampiyonluğu tek maçla kaçırdı. Büyük bir hikayenin başlangıcını yazıyordu. Sonrası Dursun Özbek'in vurdum duymazlığı ve basketbol düşmanlığı. Verilen kuş kadar bütçe. Sabredilemeyen ve fazlasıyla haksızlık edilmiş bir koç. Bu takımın bütçesi Dursun Özbek geldikten sonra Andreas Pistiolis'e verilen 2022-2023 sezonunun bütçesinin 3 katı ve elde avuçta kazanılmış hiçbir şey yok. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde tesadüfen çıkılan bir final, ligde muhtemel sekizincilik ve ardından belki de play-inn'de bitecek sezon. Bu asla unutulmamalı.

2 sezonu karşılaştırınca benimde fazlasıyla keyif aldığım sezon oydu.Hatta biz Malaga'yı yenip kupayı kazansaydık bile,bugün tabikide çok sevinirdik sonuçta müzeye +1 Avrupa kupası kazandırmış olacaktık.Fakat ona rağmen benim son yıllarda en keyif aldığım sezon oydu.O sezon BCL'de başarısız olduğumuz halde bunu düşünüyorsak sıkıntılar çok nettir.

Bu soruyu sormamda birkaç neden vardı.Mesela onlardan biriside sonuca bakmak her zaman doğru mudur ? Bence değildir.Bu takım bana fazla şey vaat etmiyor,birçok maçtada hiç ama hiç keyif verme noktasında bile değildi.

Koçlar konusunda geliş zamanı,gereksiz devam edilme anları konularında çoğuna katılıyorum.Taraftar kitlemizin maç günleri haricide duygusallığıda bırakması lazım.Bu duygusallık şubeye zarar veriyor.Bu bakış açısıyla istikrar yakalayamayız.

Geri