BCL | La Laguna Tenerife 80-90 Galatasaray

Şampiyonluk, Galatasaray efsanesi olmak demek. Eurocup ve Basketbol Şampiyonlar Ligi arasında bir Saporta-Korac dengesi var zira. Euroleague'e dair NBA'in Avrupa direktörü Aivazoglou, uzun zamandır ifade ettiklerimi bütüncül şekilde dile döktü zaten Galatasaray üzerinden. Yani bu para basmayan, yerel ligleri Avrupa'yla entegre etmeyen, şehir fetişiyle basketbol topuyla portakalı zor ayıran basketbol kulüplerini Euroleague'in daimi katılımcısı yapan sistem; Avrupa'da erkek basketbolu kadın voleybolun gerisine düşürmekle meşgul taraftarlık üzerinden jenerasyon değişiyorken. Şuraya geleceğim, Eurocup'ın Euroleague'e bağlanabiliyor olması; Euroleague'i bir yere bağlanabilen bir lig yapmıyor. İki Yunan, iki Sırp; dört takım ve tribünleri için, Ergin Ataman için izliyoruz.

BCL'yi kazanabildiğimiz anda da, yerel lig ne oluyorsa olsun. Dusan Alimpijevic ve Beşiktaş'ın olası final serüveni, finalde maç kazanma ihtimali beni sezona bağlayan yegane bağlam.

Şampiyonluk, Galatasaray efsanesi olmak demek. Eurocup ve Basketbol Şampiyonlar Ligi arasında bir Saporta-Korac dengesi var zira. Euroleague'e dair NBA'in Avrupa direktörü Aivazoglou, uzun zamandır ifade ettiklerimi bütüncül şekilde dile döktü zaten Galatasaray üzerinden. Yani bu para basmayan, yerel ligleri Avrupa'yla entegre etmeyen, şehir fetişiyle basketbol topuyla portakalı zor ayıran basketbol kulüplerini Euroleague'in daimi katılımcısı yapan sistem; Avrupa'da erkek basketbolu kadın voleybolun gerisine düşürmekle meşgul taraftarlık üzerinden jenerasyon değişiyorken. Şuraya geleceğim, Eurocup'ın Euroleague'e bağlanabiliyor olması; Euroleague'i bir yere bağlanabilen bir lig yapmıyor. İki Yunan, iki Sırp; dört takım ve tribünleri için, Ergin Ataman için izliyoruz.

BCL'yi kazanabildiğimiz anda da, yerel lig ne oluyorsa olsun. Dusan Alimpijevic ve Beşiktaş'ın olası final serüveni, finalde maç kazanma ihtimali beni sezona bağlayan yegane bağlam.
Avrupa'da öyle yada böyle kupa kaldırmamız şart suyun karşıki tarafından eksiğimiz ne bizim

'Tenerife'yi zaten savunarak yenemeyiz atarak yaşlı kadrolarına nazaran iyi bir tempo yakalar üstün geliriz' diye düşünüyordum ve bu düşüncemin başrolünde de şampiyonlar ligini farklı oynayan Palmer'dan ziyade Rob gray vardı. Takıma ilaç gibi gelmişti epeydir böyle net bir şutörümüz yoktu. Bu haber o kadar kötü oldu ki tüm hevesimi kacirtti. Asıl korktugum takım Tenerife'den cok Malaga idi. Gray'in olduğu senaryoda Malaga'yla tokuşturur son topa kadar gideriz en azından diyorum, şimdi heves falan kalmadı. Allah kerimdir diyip Cuma'yı beklemeye geçtik.

Gs erkek basketbolunu el birliği ile tarih ettiler. Ne kimse ilgi duyuyor ne umut ışığı görüyor. Ezeli rakibinin geldiği nokta ile bu kulübün geldiği noktadan rahatsız olmayanlar başta bu forum olmak üzere her yerde Gsli olduklarını iddia ediyorlar. Bu şubenin toparlanması 10-15 seneyi bulur. Şuan da Gsnin en çekici olmayan şubesi. Emeği geçen yönetimlere teşekkür ederiz