Beko Basketbol Ligi 12. Hafta | Uşak Sportif: 79-Galatasaray Liv Hospital: 94

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı normal sezonun 12. haftasında Uşak Sportif’e konuk oluyor.11 haftayı 8 galibiyet-3 mağlubiyet elde ederek geçen takımımız Pazar günü hakem üçlüsünün damga vurduğu bol teknik faullü 2. periyota rağmen Trabzonspor’u mağlup ederek galibiyet serisini 5 maça çıkardı.
Son haftaki rakibimiz Trabzonspor’un aksine ligin göz kamaştıran ekibi diyebileceğimiz Uşak Sportif 11 haftayı 8 galibiyetle geçti.Ligdeki ilk sezonu için takdire şayan bir görüntü çizen rakibimizi Ozan Bulkaz çalıştırıyor.Sezon başı Türkiye Kupası elemelerinde Uşak Sportif’le aynı grupta yer almıştık.Rakibimizin ev sahipliğinde oynanan grubu 3′te 3 ile lider bitirirken Uşak Sportif’i son gün zorlanmamıza karşın 72-67 ile geçmiştik.
Geçtiğimiz hafta Konya Selçuk Üniversitesi’ni deplasmanda 98-61′lik skorla mağlup eden Uşak Sportif’in sezon başından beri istim üstünde olduğunu söylemek yanlış olmaz.Özellikle Beşiktaş’ı kendi evlerinde 15 sayı geriden gelerek mağlup ettikleri karşılaşmayla zihinlerde yer eden Uşak ekibi sahasındaki tek mağlubiyeti Banvit’e karşı alırken rakibini hayli zorladığını belirtmekte fayda var.Yerli rotasyonunu Alper Saruhan,Ogün Sevinç,Yiğitcan Turna,İbrahim Yıldırım ve Orhan Hacıyeva gibi dinamik isimlerden oluşturan rakibimiz Justin Carter,Miha Zupan,Lee Holman ve Cristopher Warren’dan oluşan doğru yabancı rotasyonuyla lige damga vurmayı başardı 11 hafta itibariyle.
Takımımıza zorlu Uşak Sportif deplasmanında başarılar diliyor,Uşak’ta yaşayan Galatasaraylıları takımımıza destek olmak üzere Çarşamba akşamı 17:30′da salonda olmaya çağırıyoruz.

İkinci ligden çıkıp son yıllarda bu kadar iyi başlangıç yapan bir takım yoktu. Uşak, şu ana dek iyi basketbol oynayarak buluduğu konumu hak ediyor. Tabii ki, arada ciddi bir siklet farkı var. Maçın başından işi sıkı tutmak galibiyeti getirecektir.

Bu sezonun kesinlikle en flaş takımı . Özellikle Türkiye kupası maçlarında koçlarının açıklamalarını dinledikten sonra ciddi anlamda bir sempatim oluştu bu takıma . Gercekten sonuna kadar savaşan harika bir takım oluşturmuşlar . ,Carter ve holmen skor yükünü çekiyor . Cok zor bir mac gibi görünsede , ksk deplasmanı ciddiyetinde oynarsak vurup geçeriz. Ergin hocam işin bilir.

Uşak deplasmanı zor bir deplasman.. TOP16 öncesi güzel bir sınav olacak bizim için.. Arroyo'nun dönmesi gerekiyor..

Beşiktaş ve Banvit maçlarını izledim, bir şekilde oyuna tutundular.. 5 numaralarını Bonsu ile Furkan coşturmaz diye düşünüyorum.. Zupan tecrübeli ama o noktada gariptir ben 4 numaralarımıza güveniyorum.. Kısa oyuncularını da, Carter'dan bahsediyorum, Malik ile Sinan paylaşacaktır diye düşünüyorum..

Karşıyaka maçı gibi maça sıkı başlayıp 10 sayı civarında rakibi çok da yaklaştırıp ümitlendirmeden, onların seyircisini de maçın içine sokmadan kazanmamız gereken bir maç.. Ciddi bir maç olacak, İspanya ACB Ligi tadında bir maç izleyeceğiz, keyifli de olacak aynı zamanda..

İlk çeyrek sonu 29-16öndeyiz.. EL maçı gibi ciddiye alarak oynuyoruz maçı.. Arroyo'nun 4 üçlüğü, Furkan'ın ribaundları var.. Artı Malik özellikle deplasmanlarda ne kadar yararlı bir oyuncu olduğunu bu maçta da gösteriyor..

İlk yarı %73 ile 3 lük atıyoruz. takımda top paylaşımı üst seviyede. 2. yarı da Engine daha çok süre versek top 16 öncesi hazırlanmış olur .

36-60 önde bitirdik. İlk yarı vurup geçtik resmen. Son 20 saniyede gevşemeseydik 30 sayı fark olacaktı. Neyse, ikinci yarı gevşemeden devam... Bugün hem erkeklerde hem kadınlarda zafer gecemiz olsun inşallah. :)

Bi ara 30 sayıya çıkan farkı 13'e indirdiler. Çok kötü bir 3. çeyrek oynadık. Çeyrek skoru 25-14...

-Tüm oyuncularımız süre buldu
-Tüm oyuncularımız skor attı(saha içi basket olarak)
-Tüm oyuncularımız asist yaptı
-Ender hariç tüm oyuncularımız ribaund aldı

Zor bir deplasmandı. 3. çeyrekte yaşanan durum basketbol bu, kabul edilmesi zor ama olabilir, ama toparlandı bizim çocuklar.. Arroyo bile o dönemde rahatlıktan top kayıpları yaptı.. Çok fazla hücum ribaundu vermemiz dikkat çekici detay sadece..