• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben F.Ülker'in kadrosunu o kadar iyi görmüyorum...
Geçen seneden de güç kaybettiler...
D.Lavrinovic'i yolladılar ama yerine daha kötüsü Gist'i aldılar (Landry gelirse bu pozisyon için görüşümü değiştiririm)...
Saras'ı yolladılar, evet Saras sisteme uyum sağlayamadı belki, ama yerine çok daha kötüsü Jerrells gibi orta sınıf bir Pg aldılar...
Asıl sorun ise yerli rotasyonunda...
Savunma özürlü, sırtı dönük oynayabilen tek pivotları Oğuz...
Kaya artık bitmiş, bunu bizim seride gördük...
Vidmar sakatlıktan sonra nasıl dönecek ? May'in verdiği katkıyı dahi veremeyebilir...
Bogdanovic Tomas'ın aynısı. Büyük ihtimal Kinsey rotasyon dışı kalacak. Ben her ikisi yerine de Kinsey'i tercih ederim...
Ömer Onan bu sene hücumcu olmuştu ? Acaba hücumu tek sıkımlık bir kurşun muydu ? Bu sene görücez...
Engin Atsür (sağlıklı bile olsa) Hakan Demirel rotasyonda şans bulamaz...
Bir tek ellerinde Emir ve Ukic var, istikrarlı katkı verebilecek...
Kısaca savunma yapmayı fazla sevmeyen Ukic, Tomas, Bogdanovic üçlüsü ön alanda S.O.S. veriyor...
İçeride sert oynayacak tek oyuncuları sakatlıktan yeni çıkmış Vidmar...
Mirsad ve Ömer birer yaş daha yaşlandı...
Biz sadece 2 uzunla geçen sene daha iyi olan takımı bayağı zorladık...
Ve biz geçen seneden daha iyiyiz...

Efes Kinseyi 6 ci yabanci olarak alir.KInsey aliskin tribunde oturmaya.

Serhat arkadaşım ya algısal sorunların var ya da renkler mi farklı ?

bence tarence kinsey transferi aynı bizdeki shipp tutma olayı gibi şöyleki shumpert yaşından ötürü gittikten sonra shipp yerli statüsünde oynayacak aynı şekilde efesda bootsy thorton 35 yaşına geldi bence bu sene işlemler başlatılır kinsey için ve bu sene yabancı statüsünde oynar ve gelecek yıl büyük ihtimal thorton'ı gönderirler ve kinsey yerli statüsünde oynatmaya başlarlar bence böyle düşünmeleri olası

Efes Kinsey için fenere ne kadar bonsevis bedeli odiyecek acaba?

Ya arkadaş ben bu Vujacic Lakovic'ten iyi transfer,Songalia gereksiz transfer diyen adamları anlayamıyorum.Serhat kardeşim geçtiğimiz yaz niye Sloven kadrosunda bu Vujacic yoktuda Lakovic vardı?Niye hala 33 yaşına gelmiş,son 2 sezonda düşüşte dediğin adam milli takımda?Bu Slovenler son 10 yıldır guard mı çıkaramamış Lakovic'ten başka?

Diğer takımlarda çok iyi transferler yaptılar ama bana göre bizim yaptığımız bazı transferler varki bunları yaparak bence diğer rakiplerimize transfer golü attık.

Furkan Aldemir çok önemli bir transferdir,diğer rakiplerimizde böyle genç ve çok büyük potansiyel sahibi bir uzunu almak istemişlerdir ama sonuç olarak Furkan bizde.

Jaka Lakovic ; Oyuncunun kariyeri belli,son oynadığı takım belli Lakovic gibi bir oyuncuyu tüm rakiplerimiz kadrolarında görmek ister ama Lakovic bizde,bizim için mücadele edecek.

Ender,Cevher,Gordon,Songaila transferleride önemli transferlerdir ama Lakovic ve Furkan transferleri bana göre rakiplere atılmış birer transfer golüdür.Genç oyuncu anlamında Furkan'ı Türkiye dahil Avrupa'da kadrosunda görmek isteyemecek kulüp yoktur,Barcelonası,CSKA'sı dahil,aynı şekilde tecrübeli oyuncu anlamında Lakovic'i Türkiye ve Eurolig takımları içerisinde kadrosunda görmeyi isteyemen takım yoktur,bu 2 transfer çok ama çok önemlidir.

Ya arkadaş ben bu Vujacic Lakovic'ten iyi transfer,Songalia gereksiz transfer diyen adamları anlayamıyorum.Serhat kardeşim geçtiğimiz yaz niye Sloven kadrosunda bu Vujacic yoktuda Lakovic vardı?Niye hala 33 yaşına gelmiş,son 2 sezonda düşüşte dediğin adam milli takımda?Bu Slovenler son 10 yıldır guard mı çıkaramamış Lakovic'ten başka?

Sasha Vujacic 2 yıl önce Goran Dragic'le yaşadığı sorunlar yüzünden kadrodan atılmıştı.Ondan milli takıma alınmıyor.Yoksa şu an Slovenya'nın en büyük silahı olarak Avrupa Şampiyonasına katılırdı...

Sasha Vujacic 2 yıl önce Goran Dragic'le yaşadığı sorunlar yüzünden kadrodan atılmıştı.Ondan milli takıma alınmıyor.Yoksa şu an Slovenya'nın en büyük silahı olarak Avrupa Şampiyonasına katılırdı...

Slovenya bitmiş o zaman. Ayrıca 2 yıl önce yaşadığı sorunlara rağmen geçen yaz kadroya davet edilmişti ancak kamp süresinde kullandığı şut miktarından memnun olmadığı için ayrılmıştı takımdan. Lakovic, Lorbek, Dragic varken Slovenya'nın en önemli silahı Vujacic olamaz.

Serhat dediklerimi en iyi şu yazı anlatır, bunu okumanı tavsiye ederim, bizim görüşlerimize saygı göstermiyosun belki buna saygı gösterirsin:

http://www.orkunco.com/2011/07/19/nba’den-babam-ciksa-yerim/

Birinin çıkıp bunu söylemesini bekliyordum ama neyseki forumda aklı selim yorum yapanlardan biri bunu söylemediği için çok mutlu oldum...

Peki neden Vujacic'in üstü çizildi,Dragic hala o takımda oynuyor? Hani takımın en önemli kozu olurmuş ya senin dediğine göre...Demekki Slovenya takımını yönetenler aptal.. Lakovic hem sporcu bazında,hem karakter bazında Vujacic'in önündedir nokta!

Vujacic Lakovicin olduğu takımda onun yancısı olmaktan öte gidemez

-Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, geçen yıl Beşiktaş^ta forma giyen Serkan Erdoğan ile anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Basketbol A Milli Takımı formasını 109 kez giyen 33 yaşındaki tecrübeli oyuncunun kendisini Banvit'e bağlayan sözleşmeyi imzaladığı bildirildi.

-Olin Edirne, 5 numaralı pozisyon için genç Sırp pivot Vladimir Stimac ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Vujacic ve Lakovic'i karşılaştırmak saçma bence.İkisinden birini yermek yanlış olur.Çünkü ikiside kaliteli oyuncu ve takımlarındaki rolleri farklı olacaktır.Vujacic 2-3 oynayabilen,Lakovic ise 1-2 oynayabilen bir oyuncu.Hangisinin takımı için daha verimli olacağını ise parkede göreceğiz.Oynadıkları takımlar ve koçlar onların veriminde hiç kuşkusuz etkili olacaktır.Kahve muhabbeti yapar gibi oyuncu kıyaslamak pek hoşumuza gidiyor.

Bence Lakovic ile Vujacic'i kıyaslayan herkes yanlış yapıyor.. ''Hagi mi daha iyi yoksa Tabata'mı? '' gibi bi kıyaslama olsa,arada ne kadar fark varsa kalite anlamında,Lako ve Vujacic arasında da o kadar fark var..

Daha önceki yazılarımda denk gelen vardır belki,Nba'den alınabilecek ve katkı verebilecek oyuncular içinde söylemiştim ben Vujacic'i..Ama ben sadece keskin şutöre ihtiyacı olan bi takım için söylemiştim..Bizde de iş yapabilirdi belki ama Vujacic gibi bir adama,yani dış şutundan başka pek birşeyi olmayan adama(ki o şut yüzdesi de çok süper de olabilir,çok düşük de..) 1.5 milyon euro verilmesini anlayamıyorum..O paraya Avrupa'dan çok daha iyi bir oyuncu alınabilirdi..Efes'in bugüne kadarki en kötü ve en yersiz transferi..Rako gibi bi adamı gönderip yine yüksek maliyetle bu denli bi risk almak nası bi zihniyettir çok merak ediyorum..

Lakovic'e gelince,benim kendisini tanıdığımdan beri özel bi sevgim vardır doğru ama ortada bir de gerçekler var..Lakovic şu anda Avrupa'nın en kariyerli kısaları içindedir..Daha da önemlisi ''Elit'' kategorisi altında değerlendirelecek oyuncudur..Vujacic o kategorinin yakınından uzağından geçmez.Elit demek her zaman istatistik olarak süper katkı sağlanacağı anlamına gelmez..Elit oyuncuların en önemli özelliklerinden biri,hatta bence en önemlisi oyun zekası olmasıdır..Yani oyunu her zaman istatistiklere yansımaz ama çok çok değerli şeyler yapar..Bunu geçen sene Haluk Yıldırım ile çok rahat gördük,hatta bilmeyenler öğrendi..

Lakovic,Navarro,Diamantidis,Papaloukas,Siskauskas,Jasikevicius,Spanoulis gibi isimlerin olduğu kategoridedir,yani elit diye bahsettiğimiz..Ki bu kategoriye bence Teodosic falan giremez,Ukic falan hiç giremez,elit olayı başkadır ve böyle bir oyuncuya sahip olduğumuz için çok mutlu olmalıyız..

Bu arada tüm bunlardan bağımsız olarak bizim lig ile ilgili şunu söylemek istiyorum..Bu sezon transfer anlamında bence en büyük sıçramayı,yani kadro ve potansiyel anlamda en büyük sıçramayı Türk Telekom yaptı..Maçlar sadece ilk 5 ile oynansa rahat şampiyonluğa oynar ama tabi sadece ilk 5 ile olmuyo :) Bakalım küçük boşukları nası dolduracaklar,ya da dolduracaklar mı..Yanlış anlaşılmasın en iyi transferler demedim bu arada,geçen seneye göre en büyük sıçramadan bahsediyorum sadece..

Kambala,Jasaitis ve Darius Washingtonlami sampiyon olacakti Turk Telekom maclar ilk beslerle oynansa.Darius Washingtonu Cem Akdagin muthis sabri bize sevdirdi her antrenor bu kadar sabirli olup boyle bir oyuncuya tahammul edemez.Jasaitis ve Kambala artik eski gunlerinden cok uzaklar.Telekomun ben ikinci sinif bir takim oldugunu dusunuyorum.Jasaitis ve Darius Washington donsun diyenlere hep itirazim olmustur o ozel bir sezondu yasadik bitti su anki Galatasaray basketbol takimi seviye atlamistir ve Jasaitislere,Washingtonlara yer yoktur bu takimda.

Kambala,Jasaitis ve Darius Washingtonlami sampiyon olacakti Turk Telekom maclar ilk beslerle oynansa.Darius Washingtonu Cem Akdagin muthis sabri bize sevdirdi her antrenor bu kadar sabirli olup boyle bir oyuncuya tahammul edemez.Jasaitis ve Kambala artik eski gunlerinden cok uzaklar.Telekomun ben ikinci sinif bir takim oldugunu dusunuyorum.Jasaitis ve Darius Washington donsun diyenlere hep itirazim olmustur o ozel bir sezondu yasadik bitti su anki Galatasaray basketbol takimi seviye atlamistir ve Jasaitislere,Washingtonlara yer yoktur bu takimda.

Abi şampiyonluğa oynar demek illa şampiyon olcak anlamında demek değil ki..Kaldı ki orda fantezi bi durumdan bahsettim,40 dakika oynayabilecek gibi düşünsek anlamında..Darius gelse niye geldi demezdim ama illa alınsın da demezdim..Jasaitis' çok seviyodum ama onu isterdim..

Ben Efes'in kadrosuna bakınca öyle bizden çok üstün F4 hedefleyecek bir kadro göremiyorum açıkçası.

Kerem-Huertas-Doğuş
Vujacic-Sinan
Kinsey-Cenk
Savanovic-Kerem
Barac-Batista-Ermal

Tutku-Ender-Lakovic
Gordon-Evren
Caner-Shipp-Shumpert
Songaila-Cevher
Furkan-Andric

1-2 numarada zaten müthiş bir rotasyona sahibiz ayrıca Vujacic'in beklenen katkıyı vermeyeceğini düşünüyorum. Efes bir Rakocevic'i yollayıp yeni bir Rakocevic aldı tebrik ederim. 3 numara bizim sorunlu bölgemiz deniyor. Bizim sorunlu bölgemizse Efes 3 numarasız oynuyor denilebilir açıkçası. 4 numara rotasyonu iki takımda da çok benzer. Ben Songaila-Cevher ve ara ara Shumpert'la Efes'in 4 numara rotasyonundan aşağıda kaldığımızı düşünmüyorum. 5 numarada kulübeye çakılı bir Ermal var ki ben onu hiç saymıyorum.Bir de Batista ve Barac gibi çok sert iki uzunları var. Tek sıkıntı bu noktada gibi gözüküyor ama bizim de Tutku-Ender-Lakovic gibi ikili oyunu seven guardlarımızı tamamlayan Andric ve Furkan gibi iki uzunumuz var. Bence Efes çok para döktü ama bunu yaparken yanlış tercihlerde bulundu. Bizse her sene üstüne koyarak gidiyoruz. Oturmuş bir sistemimiz var çok iyi bir koçumuz var ve bunun yanında inanılmaz bir taraftara sahibiz. O yüzden bu sezon öncesi oluşan karamsarlığa bir anlam veremiyorum. Bence biz bu sene de Efes'in önünde olacağız. Tek yapmamız gereken takıma ve koça güvenip, takımımızı desteklemek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri