Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi / Play-Off

Ligde Play-Off maçları başlıyor. Eşleşmeler şu şekilde;

AGÜ - Galatasaray
Fenerbahçe - BGD
Hatay - Canik
Mersin - İstanbul Üniversitesi

Seride 2 galibiyete ulaşan takımlar bir üst tura yükselecek.

Serilerde ilk maçlar tamamlandı. Sonuçlar;

Fenerbahçe 78-70 BGD
Hatay 78-64 Canik
Mersin 78-72 İstanbul Üniversitesi

Mersin maçını izleme fırsatı buldum bugün. Mersin turu geçecek lakin bir sonraki turda rakibi Hatay. Aneika Henry bugün nefesi bile zor alıyordu bırakın basketbol oynamayı, ikinci devre yanılmıyorsam çıkmadan oynadı. Özlem hoca ne düşünerek onu sahada tuttu, merak ediyorum doğrusu.

Bir sonraki turda Hatay'ın geleceğini düşünürsek Mersin'in işi zor. Henry sakat sakat oynadığı için pota altında eksikliği hissediliyor, Marina Kuzina zaten çemberden kaçmayı seven bir oyuncu. Olası bir Hatay eşleşmesinde Paris, Mersin pota altını talan eder.

Hatay tarafından baktığımız zaman da serideki rakipleri Canik dirençli bir takım. Lakin Hatay oyuncu kadrosu ve takım olmasıyla Hurst önderliğinde seriyi geçecek. Hatay'daki tribünü de ayrıca kıskanıyorum, her maç dolu salona oynuyorlar, keşke her şehir öyle olabilse.

Fenerbahçe de BGD deplasmanında kazanarak seriyi 2-0'a getirip yarı finaldeki rakibini bekleyecektir.

Nilay ablanın etkisi hep bunlar. Daha 19 yaşındayken Erdemir'de 2 sene canlı izledim. Gerçekten hayrandım kendisine. Birgün formasını istedim, sezon sonunda dedi. Aylar sonra sezon bittiğinde ben formasını istediğimi dahi unutmuşken formasını getirdi. Bu kadar karakterli, karakterli olduğu kadar zeki, ve hırslı. Aradan neredeyse 20 sene geçti, 37 yaşına geldi ama hala Işıl ve Birsel'den sonra bence tercih edilecek ilk guard. 36 yaşında Aski'ye yarı final oynattı, 37 yaşında Mersin'i finale çıkartacak. Oynadığı her kadronun lider oyuncularından biri oldu. Karakter olarak da oynadığı takımlara çok büyük artısı olan bir isim. Hiç sayı atmadan sahanın en etkili oyuncusu olduğu maçlarını da izledim. Olcay, Ayşegül, Pelin gibi genç ve geleceği parlak oyunculara karşı hiç düşünmeden tercih ederim.

Diğer oyuncuları da çok iyi oynatmaya başladı. Rahat oynuyor kızlar artık.

Nilay'ın gelişinden sonra Bria'nın da skorer yönü çıktı ortaya. Burada iş biter muhtemelen.

Bu arada yarı final serileri 5 maç üzerinden oynanıyor. İlk 2 maç üst sırada bitiren takımın evinde oluyor. Yani 2. maçlar da FB ve Antakya'nın evsahipliğinde oynanacak. Fikstüre bakmadıma ama 28'inde Mersin'de maç varsa o 3. maçtır ve 2. maç pazartesi Hatay'da oynanır normal şartlarda.

Doğrudur, ikinci maçı muhtemelen kazanır Hatay.

Seri Mersin'de biter, finali ev sahibi kutlar. İlk maç kritikti, Angel da mesajı Hatay'a verdi.

Hatay 68-67 kazandı. Seri 1-1 oldu.

Mersin bu maçla beraber Hatay'a ''seni eleyeceğim'' mesajını da verdi. Salon ve seyirci baskısıyla kazandı Hatay maçı son anlarda, maç kopuyordu yoksa. Angel da saçmaladı son hücumda.

Seri şimdi Mersin'e dönüyor. İlk maç 28, ikinci maç 30 Nisan'da. Mersin iki maçı da kazandığı takdirde adını finale yazdıracak.

Fenerbahçe de Abdullah Gül Üniversitesi karşısında seriyi 2-0'a getirdi.

Kayseri'de işi bitirirler büyük ihtimalle. Finaldeki rakiplerini bekleyecekler.

Yarı final serileri devam ediyor. Fener, AGÜ karşısında 2-1 önde, Hatay'da Mersin karşısında aynı şekilde 2-1 önde.

Dün oynana Mersin-Hatay karşılaşması da hakemler açısından bayağı ''şanssız'' geçmiş diye duydum. Hatay büyük avantaj yakaladı bu galibiyetle.

Maçta son saniyeler, fark 2 ve verilmeyen faule bakın. İnanılır gibi değil.

[video=youtube;9dncown2j0E]https://www.youtube.com/watch?v=9dncown2j0E[/video]

Maçta sadece bu pozisyon olsa neyse. Hatay'a bir 8 saniye çalindi daha ilk yarinin sonlarinda, sut saati 16 saniye gosteriyor ve (sanirim) Hurst yari sahayi 3 adim geçmis bile. Ikinci yari maç kafa kafaya giderken 3 saniye çaldilar Hatay'a, donusunde Kuanitra boyali alanda kamp kurdu oynattilar, ardindan gelen atis fauluyle çizgiye giden Kuanitra ikinci atisini (abartisiz) 9-10 saniyede kullandi, duduk yok. Ikinci yarinin tamaminda Fener rakibini doverek savunma yapti (açik konusmak gerekirse bazen biz de yapiyoruz ama en fazla 5 dakika izin veriyor hakemler).

Bu sezon hepsini geçtim faul atisini faul yapilan oyuncu kullanmadigi halde goruntuler olmadigi gerekçesiyle ihtar cezasiyla pohpohlanan bir takim var. Yoneticisi kenardan teknik komisere tehdit yagdirir, masaya kufreder, hakemi tahkir eder, taraftari rakip kulubenin arkasina kasten yerlestirip ana baci sovdurur, ve tum bunlara tek bir anons bile çikmaz. Sonra biz herhangi bir konudan ceza alinca "neden hep bize?" diye soylendigimizde cevap sabit: e biz hiçbir maç 3 anons almiyoruz ki. Anons yahu...

Bir ara o kadar civit tiki ben bile oha dedim o sirada hatay koçunu gösterdi kamera eliyle para işareti yapti gülerek bu hakemler parayla ayarlı degilse ben bişey bilmiyorum.