Bilyoner.com KBL | 4.Hafta Galatasaray 83-63 Botaş maçı

Bu sezon ilk defa canlı izledim kızlarımızı ve abartmıyorum basketbola dair bazı şeyleri aşmış bizim kızlar!! Tam saha baskı nedir, nasıl oynanır sorusuna adeta cevap gibiydiler..Marina Maljkovic inanılmaz bir sistem oturtmuş!! Daha önceki yıllarda izlediğim takımla uzaktan yakından ilgisi yoktu..Bu takım bambaşka bir şey olmuş..

Ben izlerken yoruldum ama bu takım yorulmadı..Jefferson, Papova çok özel oyuncular..Ya da Maljkovic sisteminde çok farklı gözüküyorlar..Her zaman gelmesini istediğimiz bir sistemimiz oturuyor arkadaşlar açıkçası maçtan heyecanlanarak çıktım..Gurur duyuyorum bu takımla ve hocamız Marina Maljkovic ile..

Unutmadan ekleyelim;
Marina Maljkovic Hanım diyeceksiniz!!

Her maç başka oyuncularımız ön plana çıkıyor bu yönden güzel. Savunma yönünden en önemli sorun penetre sonrası eğer kısalar geçiliyorsa yardım gelmemesi en büyük sorun çok rahat sayı yiyoruz o tarzda yardıma gelinmesi lazım net şekilde. Takım çok emek gösteriyor sahada ne söylense az umarım sezon boyu devam eder bu oyun tempomuz.

Bir şekilde yönetimin Marina Maljkovic'e sahip çıkması lazım ve uzun ile 3 numara transferi yapması lazım!! Bu sistemin devamını sağlayabilirsek 2.Euroleague kupasının gelmesi içten bile değil..Sadece hocanın biraz elini rahatlatmaları lazım..Bizde ne gerekiyorsa yapalım bu takımın harcanıp gitmesine izin vermeyelim arkadaşlar..

O kadar saldırgan ve baskılı bir basketbol oynuyoruz ki rakip takım bir noktada abondane oluyor, şaşırıyor. Nazar değmesin acaip zevk veriyor oynan oyun. Bu takımın yolu açık, önüne taş koymayalım yeter !

Bana göre Galatasaray bayan basketbol tarihinin, bütçesine göre en güzel oyununu oynayan takımıyla karşı karşıyayız. Önceki senelerde, sezon içinde keyif veren maçlarımız oluyordu ama bu seneki takım her maç keyif veriyor ve her maç üzerine biraz daha koyuyor harika oyununu. Böyle bir takım bu kadar az seyirciyi haketmiyor. Bu forumda olur, başka bir platformda olur,bir organizasyon yapılmalı ve sıradaki iç saha maçımızda 7-8 binin üzerinde seyirciyle takımımıza teşekkür etmeliyiz.

Her şey güzel hoş ama ciddi bir ribaund sıkıntımız olduğuda gerçek. Vitola çıkınca resmen kısacık kaldık top alamadık kendi potamizda bir ara 3 4 kez.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vZ0lDR.png

Yine zevkli, çok güzel bir maçı galibiyetle bitirmeyi başardık. Maça iyi başlamayıp geriye düşsekte müthiş bir reaksiyon verdik. Marina Hocam tatlı sert haşlayınca biraz kızlar hemen toparladı. İnanılmaz bir baskı yapıyoruz. Biz salonda izlerken yine yorulduk, kızları düşünemiyorum bile. En büyük korkumda bu yüksek tempoda sakat vermek. Eleştirilen Deniz, Pınar gibi oyuncular yaptığımız baskıya inanılmaz katkı veriyorlar. Ben sadece Yvonne'dan pek memnun değilim o kadar, tabii o da savaiıyor ama bir tık daha yukarı çıkması şart gibi. Ve şu takıma doğru bir uzun şart, yönetimin bu kızların parasını ödeyip birde uzun transferi yapması şart.

Yürüyedurun Sultanlar...