Bilyoner.com KBL | Galatasaray 97-62 MBK Doğuş Hastanesi

Eda'yı, İrem'i izlemekten çok keyif alıyorum. Ligde korkulu rüya görmedikten sonra her maç onları ve diğer gençleri izlemeye razıyım.

LQjyGG.png

Işıl Alben’in açıklamaları şöyle:
“Tüm takımlara sağlıklı bir sezon diliyorum. Bu sene geçmiş senelere göre daha genç bir kadromuz var. Genç oyuncular da iyi katkı verdiler. Onlar için çok önemli bir fırsat. Koçun istediklerini yaptığımızı söyleyebilirim. Bugün tribünde çok güzel destek vardı, gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene çok ihtiyacımız var onlara. Hep birlikte çok güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum.”

Marina Maljkovic’in açıklamaları şöyle:
“İlk maçlarda kiminle oynarsanız oynayın asla kolay olmaz. Taraftarlarımızın önünde iyi bir galibiyet aldığımız için çok mutluyum. Bütün oyuncularımız iyi oynadı, bunun için de mutluyum. Genç oyuncularımız da en az 10 dakika kadar süre aldılar. Sakatlıkları yüzünden 3-4 oyuncumuz eksik olması dolayısıyla bu konuda sıkıntı yaşadık ancak galip geldiğimiz için çok mutluyum.Kadroda oynayan herkes görevini yerine getirdi, yapmaları gereken her türlü işi yaptılar. Beni en çok mutlu eden konu ise takım olarak yaptığımız 23 asist oldu. İlk maçta çok güzel bir atmosfer vardı salon içerisinde. Oyuncularla taraftarımızın arasındaki iyi ilişki de çok mutluluk vericiydi. Geldikleri için bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İyi günlerimizde ve kötü günlerimizde daha fazla yanlarımızda olmalarını istiyorum.”

Rakip zayıf olsada galibiyet ve iyi oyunla başlamak güzel. Marina hocamın ve takımın hırsı çok güzel. En büyük üzüntüm bu sezon Meltem'in sakatlanması oldu, inşallah o da daha iyi dönecek. Bu arada Işıl harika başladı inşallah böyle devam eder.

Açıkçası genç oyuncularımızın performansı beni de çok mutlu etti. Rakibin zayıf olması önemli bir etken tabii ki. Ama bana göre takım derli toplu, yetenekleri çok üst düzey olmasa da ne yaptığını ya da yapmaya çalıştığını bilen bir görüntü çizdi.

Bundan birkaç sene önce Abdi İpekçi'de bir Ekaterinburg maçında yanılmıyorsam 40-50 kişiydik. Bu tabloyu unutamadığımdan, bana göre seyirci açısından sezonun ilk maçında çok karamsar bir tablo yoktu. Ama en azından kombineli taraftarlarımızın biraz daha ilgi göstermesi bile seyirci konusunda bir kıpırdama sağlar diye düşünüyorum.