Bilyoner.com KBL H:15 | Mersin BŞB - Galatasaray

16/17 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 15. hafta maçında ligin 8. sırasında bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk oluyoruz. 15:30'da başlayacak mücadele TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Sarayın Sultanları'na başarılar diliyoruz.

GS basket takımlarınının 15 sayıdan maç verme-verebilme sıkıntısını anlayan var mı ?
yine de şu takıma hayran olmamak elde değil

Spiker transferden bahsetti ama tam anlayamadım nedir durum arkadaşlar??

Maçın özeti Vitola 'ya rağmen kazandık. Bir oyuncu takımına anca bu kadar zarar verir onun yerinede Işıl savunma yaptı.Traore'den çıkıp uzun alınması lazım. Zamanında Henry boşa düştü almadık Coulibaly düştü almadık şimdide uzun yok Euroleague veya Eurocup 'dan elenenicek oyunculara bakmak lazım avrupalı Polkowice elenicek Euroleague'den orda Rezan var avrupalı Regusa ile eşleştik orda Niccols,Ndour var vermezler ama heralde.Uzun bulursak avrupalı Anderson Eurocup lisansını aktifleştiririz.

Kızlarımız yine çok iyi mücadele ettiler helal olsun ama bir uzun transferi yapılsın artık her takım pota altında üstünlük kuruyor bize..Kaç aydır yazıyoruz bir uzun transferi yapılmadı..Şu takımın emeğine yazık!! Ayrıca o yorumcu nedir arkadaş öyle mersin koçunu koysanız bu kadar yanlı yorum yapmaz!!

Son düzenleme:
Uzun transferi olmadığı sürece bu tarz maçların hepsi zor. Coleman gibi takımın en önemli 2 oyuncusundan birinin olmadığı günde bile Mersin, son periyotta 15 sayıdan dönüş yapabiliyor bir şekilde. Geçen hafta MKB maçında 20 ribaund dezavantajından sonra bugün de Mersin bizden 18 fazla ribaund aldı. 51 ribaund verilen maçta potada 70 sayı görmek hem müthiş bir başarı, hem de çok dramatik bir olay. Yvonne son derece yetenekli ve canı gönülden oynayan bir oyuncu ama Cansu'nun da faulden kaçtığı anlarda işin içine yavaş yavaş girmeye başladığını düşünürsek onu gönderip orta halli de olsa pota altında iyi durabilen bir uzun transferi yapmak en pragmatist çözüm görünüyor şu anda. Bugün Petronyte bile Shaq gibi gözüktü bizim pota altında, ön baskıyı yapmadığımız her anda çocuk takımıyla oynar gibi boyalı alana atılan bir pasla pota altında bomboş buldu onu Mersin guardları. Bilhassa sezon başında 35-36 dakika o baskıyı nitelikli şekilde yapabildiğimiz için bu fark bu kadar göze batmıyordu ama sezon ilerleyip oyun sisteminde ayaklar daha yere basınca ne kadar dezavantajlı bir durum olduğunu hafta hafta göstermeye devam ediyor. Onun dışında bugünün yıldızı kesinlikle Işıl. İlk Avrupa kupamızı aldığımız 2008-09 sezonundan beri şu takımı dikkatli gözlerle izliyorum, daha önce Işıl'ı hiç bu kadar oyunu olgun bir şekilde oynarken görmemiştim. Maljkovic'in ona getirdiği özgüven ve yüklediği liderlik vasfı şutlarını etkiledi ama yarı sahada da takımını çok iyi şekilde yönetiyor artık. Bitime 30 saniye kala bulduğumuz ve maçı kazandıran Moriah basketinde de topu yarı sahada taşıyıp Moriah'ı en iyi anda topla buluşturması çok güzeldi. 5'i son periyotta olmak üzere toplam 9 top çalarak da çok büyük ihtimal Kadınlar 1. Ligi'nin tüm tarihinde bir rekoru kırmıştır. Bu istatistiki konularda Erkek Ligi bile çok yetersiz olduğu için bir tasdik yapamıyorum ama insan üstü bir rakam olduğu su götürmez. Bunun yanında da 3 ribaund ve 4 asisti var ki; asistlerin hepsi 2 sayılık basketbol bille olsa takımın sayılarının neredeyse yarısında direk parmağı olduğunu görüyoruz. Vitola-Papova bu ara formsuz ne yazık ki. Şu an için kıta dışı hakkını Yvonne'den ziyade Traore'yle kullanmak daha iyi olur gibi, hele de Papova bu haldeyken. Şu an Cansu oyunda kaldığı sürelerde Papova'dan daha iyi görünüyor. Yabancılarımızın standartın altında kaldığı günde yerlilerin tüm skorun yarısını sırtlaması da maçın anahtarı oldu. Teşekkürler Aslanlar. Umarım bir uzun transferi yaparız, bu takımın yolu çok açık maşallah.

Son düzenleme:
Çok mu zordu Papova ve Vitola'nın yerine Gruda ve Tilbe'yi almak? Allahtan Euroleague oynamıyoruz bu sene yoksa Hatay'ın, Mersin'in düştüğü duruma düşerdik. Yani her şeyden önce takımın başına Maljkoviç gibi birisini getiriyorsun ama verdiğin bütçeye kurduğun takıma bak. Her şeyden çok hocaya saygısızlıktır bu. Yine hoca iyi dayanıyor bu kadar sıkıntıya rağmen.

Şimdi uzun oyuncu diyoruz ama Vitola kalitesinde bir oyuncu getireceklerse yine hiç getirmesinler daha iyi. Oraya seviye atlattıracak kaliteli oyuncu lazım. Onlarda oyun kurucu emektar Nilay bile bizim Vitola ve Papova toplamı kadar ribaund almışsa burda bir sorun var demektir.

Kaptan Işıl çok yüzdeli dış atışlarının yanında çok kritik toplar çaldı.
Cansu Köksal özellikle ilk yarıda sezon başından beri beklediğimiz performansı gösterdi. 2üçlük ve 8 sayısının yanında defansif anlamda da çok iyiydi.
Astou Traore'nin yabancı sınırına takılmasıyla içerde fiziksel dezavantajın yanında sayısal olarak da eksik kalmamızı kullanmak isteyen mersin, ilk yarıda potayı zorlayarak cansu, papova,vitola üçlüsüne 3er faul aldırarak rotasyonumuzda sıkıntı oluşturdu.

4. periyotun başında bana göre takımın en büyük enerji kaynağı Pınar'ı benchte unutmamızla fark kapandı ve Mersin kaptanı Nilay da son dakikaları çok iyi oynayarak maçı son topa getirdi.

Vitola'nın formsuzluğu devam ediyor, her oyuna girdiğinde farkın kapanmasına neden oldu, takımdaki 5 numara sayılabilecek tek isim olmasına rağmen uzunların arkasında duramıyor, hücumda da mobilitesini çok kullanamıyoruz.
Kalın uzun transferi yapacaksak bana göre Anderson yerine Vitola ayrılmalı. 5 yabancıdan en az ikisinin kısa olmaması durumunda jefferson'da yaşanabilecek bir sakatlık bu sefer kısa rotasyonunda büyük problemler getirir.

Çok mu zordu Papova ve Vitola'nın yerine Gruda ve Tilbe'yi almak? Allahtan Euroleague oynamıyoruz bu sene yoksa Hatay'ın, Mersin'in düştüğü duruma düşerdik. Yani her şeyden önce takımın başına Maljkoviç gibi birisini getiriyorsun ama verdiğin bütçeye kurduğun takıma bak. Her şeyden çok hocaya saygısızlıktır bu. Yine hoca iyi dayanıyor bu kadar sıkıntıya rağmen.

Şimdi uzun oyuncu diyoruz ama Vitola kalitesinde bir oyuncu getireceklerse yine hiç getirmesinler daha iyi. Oraya seviye atlattıracak kaliteli oyuncu lazım. Onlarda oyun kurucu emektar Nilay bile bizim Vitola ve Papova toplamı kadar ribaund almışsa burda bir sorun var demektir.
İyi de Marina hoca buraya güllük gülistanlık bir ortam varken gelmedi. Kendisi de biliyordu kulübün durumunu ve her fırsatta da bunu dile getiriyor. Bunu yönetimi savunmak için söylemiyorum sadece durumumuzun bu olacağını biliyorken hocaya karşı bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum.

Takıma tebrikler. Açıkçası, Vitola'nın son top kaybı ile. maçın kesin gittiğini düşünmüştüm. Bir de Nilay'ın saçma sapan üçlüğü de aynı şeyi düşündürmüştü. Eskiler 2007-2008'deki sezonu kupasız kapasa da Şahenk'teki 50 kişinin gönlünde efsane olan VJli, Petralı, Sophialı 5 kişilik takımın Akatlar'da uzatmada kaybettiği normal sezon maçını hatırlamıştır. Orada da böyle iki üçlüğü vardı.

Küçük de olsa mali kaynak yaratılırsa ben de biraz olsun sağlam durabilecek bir Avrupalı uzun alınmasından yanayım.Vitola son maçlarda rakip uzunun arkasında durabilmeyi geçtim, top tutamaz halde. Sezon başında da güçlü uzunların arkasında duramıyordu belki, ama en azından mobil olmasıyla savumada daha ciddi katkı yapıp, şutuyla spacing'e katkı veriyordu. Son maçlarda ise pozitif hiçbir şey ortaya koyamıyor. Kişisel bir problemi mi var bilmiyorum; ama böyle devam edecekse yolları ayırmak dahi gerekebilir. Bir an önce toparlanması lazım.

Cansu da uzun süredir kendisinden beklenen çıkışa dair parıltı göstermiş oldu. Önümüzdeki bir ay onun için önemli. Eğer böyle devam ederse rotasyona çok önemli bir ekleme olur.

Üstte de yazıldığı gibi Işıl ilk senesinden beri en çok katkıyı verdiği sezonu oynuyor ve hep kendisinden beklenen liderliği bence ilk kez bu sene tam anlamıyla üstleniyor. Teşekkürler kaptan.

Serdar Bey'in yazdığı gibi Pınar'ın çok fazla kenarda kaldığını düşünüyorum. Bence katkısı istatistiklerin gösterdiğinin çok üzerinde. Ayrıca mücadele ve enerjisine çok saygı duyduğum Deniz'in yaptığı tercih hatalarını hiç yapmıyor. Neyi iyi yapıp nelerin yetenek setinin dışında olduğunu bu kadar benimsemiş olması onun için çok büyük bir artı. Bunu, diğer genç oyuncuların aksineçok ufak yaşta İstanbul'dan ayrılmayı kabul edip Kayseri'de ciddi süreler alıp genç yaşta ligin en tecrübeli yerlilerinden biri haline gelmesine bağlıyorum. Umarım uzun yıllar takımımızda görürüz.

Coach'a da tekrar teşekkürler. Mazeret üretmeden çaılıp işini yapmak bizim kültürel kodlarımıza aykırı. Kendisine büyük saygı duyuyorum.

Jefferson için bir şey yazmadan geçmek olmazdı. Kulübün mevcut durumunda nasıl olur bilmiyorum; ama bir şekilde sözleşmesini uzatmamız lazım. Bu takımda çok önemli yıldızları da izlediğimiz oldu; ama izlerken bu kadar keyif aldığım çok az oyuncu vardı. Şimdiden çok iyi oyuncu ve müthiş potansiyel. Yolu açık olsun.

Son düzenleme:
İyi de Marina hoca buraya güllük gülistanlık bir ortam varken gelmedi. Kendisi de biliyordu kulübün durumunu ve her fırsatta da bunu dile getiriyor. Bunu yönetimi savunmak için söylemiyorum sadece durumumuzun bu olacağını biliyorken hocaya karşı bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum.

Evet daha önce çalıştırdığı Lyon'da da düşük bütçeyle idare ediyordu. Ama iki takımın hedefleri ve tarihi çok farklı. Eurocup'ta oynadığımız için bu sezon düşük bütçeli bir takım bekliyordum ama bu kadar beklemiyordum. En azından Eurocup şampiyonluğu için en büyük favori olacak bir takım kurulabilirdi. Yani şu kadroyla 3 kupa da zor açıkçası. Mesela, Jefferson dışındaki diğer 4 yabancımızın isimlerinden, bize transfer olurken ilk defa haberim olmuştu. Maljkoviç kulübün yapısını ve bütçesini illa ki biliyordur. Lakin takım doludizgin giderken 35 yaşındaki Traore'yi de istemez diye düşünüyorum. Ucuz etin yahnisi yavan olur misali. Serdar Aziz'e verilen yani çöpe giden 4,5 m €'ya bu takımdan 3-4 tane daha kurulurdu en basitinden.

Evet daha önce çalıştırdığı Lyon'da da düşük bütçeyle idare ediyordu. Ama iki takımın hedefleri ve tarihi çok farklı. Eurocup'ta oynadığımız için bu sezon düşük bütçeli bir takım bekliyordum ama bu kadar beklemiyordum. En azından Eurocup şampiyonluğu için en büyük favori olacak bir takım kurulabilirdi. Yani şu kadroyla 3 kupa da zor açıkçası. Mesela, Jefferson dışındaki diğer 4 yabancımızın isimlerinden, bize transfer olurken ilk defa haberim olmuştu. Maljkoviç kulübün yapısını ve bütçesini illa ki biliyordur. Lakin takım doludizgin giderken 35 yaşındaki Traore'yi de istemez diye düşünüyorum. Ucuz etin yahnisi yavan olur misali. Serdar Aziz'e verilen yani çöpe giden 4,5 m €'ya bu takımdan 3-4 tane daha kurulurdu en basitinden.
Yönetimin kafasındaki plan da tam olarak orta seviye 5. 6. olabilecek bir takım yaratmaktı sanırım. Yani takımın da tamamen bu şekilde kurulduğunu düşünüyorum. Gönül ister ki tüm eksiklerimiz giderilsin ama çok zor bu sene. Şu anki durumdan memnun olduğunu düşünüyorum yönetimin

Yönetimin kafasındaki plan da tam olarak orta seviye 5. 6. olabilecek bir takım yaratmaktı sanırım. Yani takımın da tamamen bu şekilde kurulduğunu düşünüyorum. Gönül ister ki tüm eksiklerimiz giderilsin ama çok zor bu sene. Şu anki durumdan memnun olduğunu düşünüyorum yönetimin

Sorun zaten bu yönetimde!! Basketbol aklı diye bir şey yok kulüpte ne yazık ki..Bu yönetim gitmeden de her branşta başarıya ulaşmamız çok ama çok zor..

2 deplasman maçını çok yakından takip edemedim. Ama gördüğüm kadarıyla Vitola'nın ekstra bir formsuzluğu söz konusu. Bence Vitola'da bir "sıla hasreti" söz konusu. Ülkesine uzak bir yerde olmasından duyduğu mutsuzluk durumu son günlerde tavan yapmış olabilir. Bu durumu anlayabiliyorum ancak oynadığı pozisyon itibariyle ne yazık ki hiç kötü oynama lüksü de neredeyse yok. Umarım toparlanır.

Zor bir sezon geçiriyoruz. Mersin'i deplasmanda her şeye rağmen yenmek de keyif verici. Liderle de yalnızca 1 galibiyet farkı var.