Bir Adımız Vardı Eskiden.. Yenilmez Armada!

Evet adımız bir zamanlar Yenilmez Armada olarak anılıyordu. Şimdi geldiğimiz noktaya baktığımızda bu günlerden çok uzaktayız. İşin teknik-taktik tarafına girmeye gerek yok, zira konumuz farklı. Galatasaray?ın spor kulübü olduğu aşikar. Ancak hem yönetimimizde hem de taraftarlarımızda Galatasaray?ımızın sadece futboldan ibaret olduğunu düşünen kişiler mevcut. Bunu kanıtlayacak bir çok örnek mevcut önümüzde..

Bu sene basketbol takımlarımızda büyük revizyonlara gidildi. Gerek teknik kadroda gerekse oyuncu kadrosunda bir çok yeni kişiler göreceğiz. Bunun adı yıllardır duyduğumuz ancak icraata geçirilemeyen ??yapılanma??dır. Başarıya gidecek yolda en önemli rolü bizler oynayacağız. Geçen sene yaşadığımız olaylar sonrası maçlara ilgi arttı ve gelen destek ile takımımızın nasıl performans göstereceğini herkes gördü. Sahada armamızın ağırlığını taşıyan, oyunun bir dakikasında bile mücadeleden kaçınmayan bir takım vardı. Bu senede bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Peki bizler bu mücadeleye kayıtsız kalacak mıyız?

Yenilmez Armada günlerimizi yaşayan bir çok abimiz mevcut. Bu günleri hep beraber getirmemiz imkansız değil. Salonlarımızın boş olduğu bir maç bile bizim için müthiş üzücü bir durum olmalıdır. Sahada Galatasaray?ın ismini ve ağırlığını taşıyan oyuncularımız, geçen sene bir çok maçı boş tribünlere oynadılar. Artık bu kimliğimizi üzerimizden atmamız gerekiyor. Onlar bu desteksizliği haketmiyorlar çünkü.

Yeni sezonda bir takım işlerin değişmesiyle beraber güzel günleri görmemiz bizim için zor olmayacaktır. Sadece takımlarımıza sabır ve desteğimizi gösterelim. İstediğimizde salonları nasıl doldurduğumuzu, maçları nasıl kazandırdığımızı cümle alem biliyor. Bunu bütün sezona yaymak, şampiyonluğun gelmesinde ilk adım olacaktır.

Forumumuzda her zaman biz bir şeyler isteriz, teknik taktik konuları tartışırız. Eleştiriler ve övgüler oldu bir çok kez. Ancak artık kendimize bakmamız gerekiyor. Sadece futbol takımı var olan bir kulüp değiliz, bizlere ihtiyacı olan branşlarımız var. Elin taşın altına koyarak takımlarımızı hakettiği yerlere getirmeliyiz. Başarısızlık gelince herkes eleştiri yapmasını çok iyi biliyor ancak kim takımlarımızı sonuna kadar desteklediğimizi iddia edebilir ? Biz kendi işimizi yerine getirdiğimiz takdirde takımlarımızda bizlere aynı ölçüde karşılık verecektir sonuna kadar inanıyorum.

Yeni sezonda bir şeyler değiştirmemiz gerekiyor bu çok net. Artık boş salonlar görmek istemiyoruz! Biz Galatasaray Spor Kulübüyüz herkes bunun farkına varmalıdır.

Bu konu üzerinden desteğimizi nasıl arttırabiliriz bunu konuşmalıyız. Ayrıca belirteyim ki maçlara gelen kemik taraftar bu yazıyı üstüne almasın zira onlar saygıyı sonuna kadar hakediyor.

En güzel adımımızı ilerleyen zamanlarda çıkacak basketbol kombinelerine göstereceğimiz ilgiyle gösterebileceğimizi düşünüyorum. Umarım büyük Galatasaray taraftarı bu sene takımlarına sonuna kadar sahip çıkar..

Son olarak; Galatasaray sadece futbol takımından ibaret değildir.

Yeni sezonda Spor Sergi ruhuyla salonlarda yerimizi alalım!

Not: ultrAslan forumunda açtığım bu konuyu burada da görmek istedim, yanlış yere açtıysam özür dilerim.
 
Doğru yere açtın kardeşim, daha önce de söylemiştim senin gibi basketbol bilgini isimleri burada görmekten çok büyük mutluluk duyarım, eline sağlık kardeşim.
 
Öncelikle çok teşekkür ediyrum böyle bir konuyu gündeme getirdiğiniz için, birçok arkadaşta böyle birkaç kelimeyle bu konudan bahsetti ama bu yazı tam bir manifesto liteliğinde çok da güzel olmuş....


GALATASARAY FUTBOL KULÜBÜ DEĞİLDİR;
GALATASARAY SPOR KULÜBÜDÜR....
 
Tarftarın gücünü, katkısını, istediğinde neler yapabileceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Evet yönetimde Galatasaray'ı sadece bir futbol klübü olarak gören birçok insan mevcut. Ve bunu değiştirebilecek en büyük güç yine taraftardır. Arca kardeşimizin dediği gibi her maç salonda hatırı sayılır bir kalabalık olursa klüp içindeki bu düşüncedeki insanların ilgisi de bir yerden sonra amatör şubelere çekilecektir. Böyle bir sitenin varlığı ve bu kadar çok basketbol konuşulması bile çok önemli bir husustur. Görev hepimizin, gelin hepberaber amatör şubelere olan ilgiyi katlayıp birilerinin gözlerine sokalım.

Saygılar.
 
Bence ilk iş kombine almaktır...Genelde maça gelen öğrenci grubu olduğundan yönetimde taksitlendirme gibi imkanlar sağlarsa her iki takımımızın en rahat maçında bile destek artar..150 liraydı geçen sene kombine ve bu destek çoğalırsa 5000-6000 kombine satılsa hem kulüp müthiş gelir elde eder hemde erkek-kadın takımlarımız şampiyonluğa oynar..İnanın tek bir şampiyonluk camiayı ayağa kaldırır ve uçurur..Bunu yapacak kapasiteyi geçen sene gösterdik ve bu senede daha iyisini gösterebiliriz..Yazı müthiş olmuş ve bu destek çoğalmalı..
 
Guzel bir yazı olmus olumlu oldugundan pek ilgi çekmeyecektir fakat kurulan takımla beraber ben şahsen ligin başlamasını iple çekiyorum.Geçen sene maçlarda çok guzel ambiyanslar olusuyordu.Eğer bu taraftar kitlesini bu senede 3000 ler seviyesinde tutarsak bir sonraki yıl avrupa kupaları belkı eurolig le birlikte çok daha buyuk bir potansiyel bizi bekliyor.Geçen sene bu ışık kendini gösterdi.bundan sonrası artık hepımızın elinde.
 
Yorumlar için çok teşekkür ediyorum.

Taraftar olarak büyük bir potansiyelimiz var. Bunun ortaya çıkması gerekiyor sadece. Rakiplerimizin maçlarını ne kadar kişiye oynadıklarını hepimiz biliyoruz. İyi bir destek alıyoruz ancak çok daha iyisi de olabilir pekala.

Çok önemli hamleler oldu şubemizde. Bu yapılanmaya sabrımız ve desteğimizi sürekli olarak gösterdiğimiz vakit, başarıların bize fazla uzakta olduğunu düşünmüyorum.

Umarım bu sene hem bilinç olarak hem de sayı olarak önemli bir kitle oluşturabiliriz.
 
E.Ataman ile yaptığımız röportajdan bir kesit!
Link altta

http://ntvspor.net/haber/basketbol/2106 ... -olamazdim
------------------------
"SHUMPERT BİR JOKER"

Preston Shumpert'ın Galatasaray Cafe Crown'a transferi söz konusu. Yıllarca onunla çalışmış biri olarak, Shumpert Galatasaray'a katkı verir mi?


Shumpert bir joker oyuncu. Hem 3 numara hem 4 numara oynayabiliyor. Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen'de onun için özel oyunlarımız vardı. Üç numara pozisyonundaki oyuncular onu tutarken, Shumpert'ı pota altına sokuyorduk. Dört numara pozisyonundaki oyuncular onu tutarken, dışarı çıkıp şut atmasını sağlıyorduk. Zaten Türkiye liginde muazzam bir 3'lük yüzdesi ile oynadı. Ama onun da fiziksel dezavantajları var. Savunmada eziliyordu. Ama Shumpert, geçirdiği 2 yıllık Euroleague tecrübesinden sonra, Eurocup ve Türkiye ligi için süper bir oyuncu. Galatasaray Cafe Crown'un bu sene sadece Türkiye'de oynayacağını düşünürsek ve Shumpert'ın Türk olacağını varsayarsak, Fenerbahçe Ülker'in Emir Preldzic'den alacağı verimden fazlasını alır. Benim düşüncem; eğer Shumpert Türk olursa, ligimizde bu sene Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown finali olur.
 

Üst