Bir şey Yapmalı !

Bence 5 numara eksikliğini taraftar olarak tribunden biz söylemeliyiz. 10-15 tane bu takımda 5 numara eksik diye pankart yapıp kameraların çekebileceği yerlerde oturan kişilere verirsek bu konuda en yapıcı adımı biz atarız. En azından şu basketbol programlarında konuşalıcak bir iş olur.Yönetimde bunu en azından görür.

2- Yine dev bir pankartla Cafe Crown nun etkisinin ne kadar azlığını anlatacak ve bizim bu takımdan bekletilerimizi anlatacak bir pankart hazırlayıp tribunde bulunduralım.
 
Ben Azeri-Ermeni şavaşı zamanından beri ülker alerjisi olan, seçme şansım varsa mutlaka başka markaları tercih eden biriyimdir. Günahım kadar sevmem bu markayı. Ama içinde bulunduğumuz durumda cc belkide en az suçlu olanıdır. Beğenmesekte sonuçta şubenin en büyük gelir kalemi ve ileride eğer değişirse yerini alacak firmayı korkutmayacak tepkiler verilmeli.
Durumumuzun en büyük sorumlusu kulübümüzün yönetimden taraftarına her kesiminin "varsa yoksa futbol" tavrıdır. Eğer bu değişmezse biz daha çok yazarız bu kelamları.

Tepki Önerim: 1-Her maç üzerinde Galatasarayımızı simgeleyen renkler ile tıka basa dolu, ama tamamem tepkisiz-en azından bir süreliğine-tribünler.
2-İkinci sınıf insan birinci sınıf sporcu J.Owens, ırkçı lider Hitler'in önünde siyah eldivenli yumruğunu, sarı ırkın en önemli atletini geçtiği finalin ardından havaya kaldırmış ve Hitler7i sahadan kaçırtmış; bir devrin direniş sembolü olmuştu. Düşünülemez mi?

Çözüm Önerim: 1-Kısa vadede bu işi bilenler yönetmeli.
2-Kulüp yönetimi 2 yıl yerine daha uzun süreler için seçilmeli.
3-İspanyol, Yunan kulüpleri gibi ortak tarih, ortak taraftar, ortak arma kısacası ortak aidiyet ama ister özerk ister bağımsız olsun işi gücü basketbol olan bir şube-hatta kulüp-yönetimi.
 
bana göre bu yıl da kayıp bir yıl olmuştur.bütün taraftar ve otoriteler 5 numara şart diyor.bunu görmemek için kör olmak lazım.önceki sene uzunlarımız hüseyin,gaines,owens(avrupa da yarı final oynadık)bu seneden iki gömlek daha iyi oyunculardı. şube iyi yönetiliyor mu? zaten sezon başı küçüleceğiz demediler mi?her yıl 5 yeni yabancı alınmıyor mu? yerli oyuncularımız fark yaratacak oyuncular mı?bu soruların cevabını hepimiz biliyoruz.hatırlatıyım dedim.yine acı çekeceğiz bunu da biliyorum.
 
cafe crown ile 2011 yılının sonuna kadar anlaşmamız var.bu bilgiyi uleb cup ta yarıfinal oynadığımız maçtan sonra ülker in bu işlerden sorumlu yöneticisi bir tv kanalında söylemişti.cafe crown bize sponsor olduğunda şube çok kötü durumdaydı.küme düşmemek için uğraşıyorduk.çok değerli bir ürünü çok ucuza almış oldular.telekom ile anlaşma yapsaydık şuan şampiyonluğa oynayan bir takım olacaktık fakat olmadı.bunun nedeninin ise cafe crown ile yapılan anlaşmanın şartları olduğunu düşünüyorum.anlaşmanın iptali durumunda yüklü tazminat şartları kesinlikle koymuşlardır.şuan için 2011 e kadar cafe crown ile devam edeceğimiz kesin gibi birşey.yönetiminde geçen sene bütçeye eklediği paraların karşılığında eklemenin az yapıldığı yıllara oranla bir fark oluşmamasından dolayı(oyun,başarı vs.) bu sene bütçeye ek yapmak yada geçen seneki kadar yüksek bütçe kurmamasına neden olduğunu düşünüyorum.şuan için 2011 sonuna kadar bu tabloya bakmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor.

olayın ne yapmalıyız kısmına gelince ise tepki koymaktan başka yapacak birşey yok.koyacağımız tepki belki yönetimin şubeye planlanandan daha fazla para aktramasını sağlayabilir.tabi bu tepkiyi ikiyüz üçyüz kişi ile ortya koyarsak forumdakilerin bile haberi olmaz.eyüp bey in dediği gibi tepki göstermesi için önce taraftarın şubeyi sahiplenmesi gerekiyor.
 
Bana göre 5 numara eksik tepkisinden önemli daha büyük bir tepki gerekir,yönetim'de vizyon anlamında birşeyleri değiştirecek,sadece bugün'ü değil yarınların bakış açısınıda değiştirecek bir tepki gerekir.Şimdi tepki gösterdik 5 numara geldi diyelim bu şekilde yönetim anlamında şube'de birşeyi değiştirmiş olmayız ama tepkimiz sponsor'a olursa işte o zaman şube'de birşeyler değişebilir.

Ben Ülker Markasına karşı falan değilim yani kişisel bir nefretim yok fakat ben herşeyden önce Galatasaraylıyım ve benim ait olduğum takıma karşı bu firma'nın adil bir sponsorluk yapmadığını düşünüyorum.

Peki Galatasaray Basketbol Takımına Sponsor bulmak çok mu zor ? Öyle bir sponsor bulunur ki istenilse bu takım eurolig'te final four oynayacak bir kadro kurabilir bugün efes'in yaptığı gibi çünkü Galatasaray bu ülke'de marka değeri açısından açık ara önde olan bir klüptür fakat yöneticilerimiz bu marka avantajını futbol şubesinden yana kullandığı için basketbol'da böyle küçük hedeflerin peşinden koşuyoruz.

Önce bizlerin yapması gereken Galatasaray Taraftarının basketbol takımına sahip çıktığını yönetime göstermek bunun içinde tepkimizi göstereceğiz.Yoksa tepki göstermezsek 600-700 kişi bütün yıl maçlara gider bazen seviniriz,bazen üzülürüz sezon biter efes yada f.ülker şampiyon olur biz yine önümüzdeki yıl için hedefsiz bir takım'la başlarız ve bu yıl olduğu gibi kimse memnun olmaz bu durumdan o yüzden bu yıl kayıp bir yıl ama önümüzdeki yıl mutlaka şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurulmalı bunu yaptıracak tepkiyi göstermek zorundayız.Mart ayın'da kongre var isterim'ki adnan başkan devam etsin fakat şayet mart ayın'da seçilirse ondan en büyük isteğimiz şampiyonluğa oynayacak bir galatasaray basketbol takımı yaratmasıdır bunun içinde tepkimizi kongre'den önce ortaya koymalıyız.

Daha önce yazmıştım Galatasaray rahatlıkla sponsor bulabilir bu yönetim'in basketbol'a verdiği değerle alakalıdır diye biz yönetim'in basketbol'a daha fazla değer vermesini sağlayacağız bunun içinde biz taraftarın basketbol'a değer verdiğini yönetim'e ve kamuoyuna göstermemiz lazım bunun için salon'da pankartlar açarak tepkimizi göstermemiz lazım.

Muhtar Kent Coco Cola'nın en önemli adamlarından Coca Cola'nın CEO'su ve bu adam Galatasaray Kongre üyesi oldu şimdi böyle bir adam varken Galatasaray'ın basketbol takımı için coca cola'nın sponsorluğu düşünülemez mi ? Yine aynı şekilde Hunca'nın sahibi Tuncer Hunca iyi bir Galatasaray'lıdır Bu tür Galatasaray'lı iş adamlarından yararlanılamaz mı ?

Arkadaşlar Galatasaray İstese Çok İyi Sponsorlar bulabilir ve Gerçekten önümüzdeki yıl Şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurabilir,o zaman salonlar mutlaka dolacaktır.İyi bir sponsorla yola çıkarsak çok kaliteli bir teknik adam getirebiliriz yerli yabancı,Çok kaliteli yabancılar getirebiliriz,ve şuan'da bulunan yerli oyunculardan furkan aldemir gibi gençleri kadromuza katabiliriz çünkü belki bugün furkan aldemir gelmek istemiyor ama şampiyonluğa oynayan bir galatasaray'a her oyuncu gelmek isteyecektir.Kaya Peker gibi tecrübeli ve kaliteli yerlileri kadromuza katabiliriz bunlar hayal değil gerçekten tepkimizi gösterelim.

"İSTERİZ BİZ POTA'DA BİR ASLAN,YETMİYOR BİZE CAFE CROWN"
 
Kesinlikle birseyler yapmali ama yonetici ya da yoneticilere yakin insanlar dahil edilerek, malum secimler de yaklasiyor. Yoksa 200-300 kisinin yapacagindan hicbirsey olmadigini gorduk gecmis senelerde.

Birileri yoneticilere su soruyu neden bu ulker rezilligi basimiza geldiginden beri sormaz merak eder dururum: Bu ulker fbye butun altyapi ve ustyapisini ve de euroleague vb haklarini peskes cekerken nasil olur da hicbir gsli cikip da biz bu ulkeye basketbolu getirmis bu ulkenin en cok taraftari olan kulubuz diye buna itiraz etmez. Hadi diyelim ulker tercihini oyle kullandi o zaman da nicin ulkerle sponsorluk yapacagina vodafone/telekom/coca cola/vestel vb tarzda bir kurulusla ciddi ve stratejik amacli sponsorluk yapamaz. 25 mio gsli varken bu kadar mi zor bu sponsoru halletmek.. İkinci etapta da basketbola artik adam gibi kurumsal yapi oturtmaktan gecer. Artik sirf abiler/ablalar mantigi iki gomlek kucuk geliyor.. Onlar da bir sekilde menejer vesaire olarak isin bir parcasi olabilirler ama lokomotifi olmamalilar diye dusunuyorum.. Allah buyuktur, elbette birgun bizler gibi dusunen biri cikip hepimizi mutlu edecektir..
 
Zaten Galatasaray Taraftarı olarak yeterince susup, yanlışlara göz yummadık mı? Taraftar bir kulubün en önemli unsurudur. Harekete geçiren en büyük dinamiktir. Faruk Süren zamanında taraftar bir futbol maçına gidip, başkan bu basket takımına sahip çık şeklinde tepki koymasaydı. Belki hiç küme düşmemekle övündügümüz takımımız o sene küme düşecektikti. O tepkinin ardından Mujezenoviç , Arda Vekiloğlu gibi transferler yapılmıştı. Takım neredeyse yarı finale çıkıyordu. Bugünde takımda pivot oyuncusu yok. Antalya Kepez Banvit gibi takımlara bile kazanma şansımız az ki efes fener telekomu hiç söylemiyorum bile. Belki forumun kötü adamı olacagım bir çok kişi bana kızacak ama doğru bildiklerimi de söylemeden edemeyeceğim. 85-86 - 90 şampiyonluklarını yaşamış biri olarak söylüyorum bunları. Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulubüdür. Bu takım şampiyonluklara layıktır. Ne yazık ki, 20 sene olacak nerdeyse şampiyonluk yok final bile yok. Artık bişeyler konuşmanın tepki göstermenin vakti gelmiştir diye düşünüyorum.
 
Birşeyler yapmak öyle kolay değil. Daha doğrusu birşeyler yapılır da yapılan işle ses getirmek öyle kolay değil. Geçen sene bir grup GHalatasaraylı büyük tarafıdnan yapılan muameleyi unutmadık. Kısaca şöyle soralım, bu protesto edelim; yakalım yıkalım diyen arkadaşlar; tribüne siz protesto ederken, bir grup taraftar büyüğü abiniz gelip " susun lan " dediği zaman; hala o protestoyu yapacak cesaretiniz var mı? Veya da bir grup Galatasaray yaşlısı " S...in lan ; sizin gibi galatasaraylı olmaz olsun " dediğinde ; sizi destekleyebilecek o klasmanda insanlar var mı? Tahmin ediyorum - burda ayıplamıyorum kimseyi, doğal olanı da odur - iki sorunun cevabı da olumsuz. O nedenle de ; bu soruların cevabı olumlu hale gelene veya getirilene kadar, herhangi birşey yapılamaz; yapılan iş de sonuç vermez, hırpalandığınızla kaırsınız...
 
Protesto yapma fikri ULEB Cup'ta F8'e kaldığımızdan beri düşünülen bir şey. Ama hiç bir zaman ortaya konamadı. Mithat Abi'nin de dediği gibi bir toplantı da yapılabilir. Ki bence toplantı mantıklı geliyor. Yakarak yıkarak değil de Galatasaray taraftarına en çok yakışan şekilde protestomuzu gerçekleştirmeliyiz.
 
Galatasaray taraftarina yakisan orda takima sirtini dönmek veya yönetim istifa diye basina malzeme olmak degildir.Bence en asil protesto macta en ufak bir ses cikarmadan oturmak ve susmaktir.Daha once de yazdigim gibi BIZE LAYIK BIR TAKIM OLANA KADAR BIZ YOKUZ gibi (kesin sizlerden daha yaratici fikirler cikar) pankartlarin konusmasini saglamak gerekir.Yoksa dün de yazmaya calistim artik bizim futbol dışı takımlarımız SIRADAN takımlar oldu ve bu bize asla yakıuşmıyor.
Para bir yere kadar önemli ama sorunumuz plansizlik günü kurtaran anlık kararlar.
Bu kısıtlı sponsorlukla yapilması gereken tek dogru yol vardi.Genc potensiyel yerli ve yabanci oyuncularla 3-4 seneklik sözlesme imzalayip bir EKOL hocayi baslarina getirip belli bir süre basari odakli olmadan uzun vadeli plan yapmaktı.
Emin olun bundan daha az seyirci cekmez bu tür bir takim.
Hersene sil bastan tum yabancilari gönder cok az kaliteli yerli oyuncu transfer et,basarisizlikta surekli hocayi gönder, bu mudur yöneticilik?
Ben gercekten artik SIRADAN TAKIM istemiyorum.
Bana artik YETTI, artık bu yöneticilik anlayisina DUR deme vakti geldi.
 
Alper Işın' Alıntı:
Galatasaray taraftarina yakisan orda takima sirtini dönmek veya yönetim istifa diye basina malzeme olmak degildir.Bence en asil protesto macta en ufak bir ses cikarmadan oturmak ve susmaktir.Daha once de yazdigim gibi BIZE LAYIK BIR TAKIM OLANA KADAR BIZ YOKUZ gibi (kesin sizlerden daha yaratici fikirler cikar) pankartlarin konusmasini saglamak gerekir.Yoksa dün de yazmaya calistim artik bizim futbol dışı takımlarımız SIRADAN takımlar oldu ve bu bize asla yakıuşmıyor.
Para bir yere kadar önemli ama sorunumuz plansizlik günü kurtaran anlık kararlar.
Bu kısıtlı sponsorlukla yapilması gereken tek dogru yol vardi.Genc potensiyel yerli ve yabanci oyuncularla 3-4 seneklik sözlesme imzalayip bir EKOL hocayi baslarina getirip belli bir süre basari odakli olmadan uzun vadeli plan yapmaktı.
Emin olun bundan daha az seyirci cekmez bu tür bir takim.
Hersene sil bastan tum yabancilari gönder cok az kaliteli yerli oyuncu transfer et,basarisizlikta surekli hocayi gönder, bu mudur yöneticilik?
Ben gercekten artik SIRADAN TAKIM istemiyorum.
Bana artik YETTI, artık bu yöneticilik anlayisina DUR deme vakti geldi.

Ben bu fikri nerden hatırlıyorum acaba!!!!
 
bence sahaya nescafenin 3u1 aradalarından atalım cafe crowna tepki olarak
Herkes 4 tane alsa 1 lira masraf olur ve 1000 ksi yapsa 4000 tane 3u 1 arada atmis oluruz ve harika bir tepki olur
 
Zaten Yönetim istifa demek bir protesto şekli değildir bence,beyni çalışmayan insanların ağızlarında olan boş bir sözdür o yüzden Galatasaray Taraftarı her zaman zekidir,yaratıcıdır öyle boş laflarla kendini rezil etmez protesto yapacaksa zekice yapar,ele güne kendini rezil etmez bir pankart çok şeyi anlatır ama yönetim istifa demek hiçbirşeyi ifade etmez zaten biz yönetim'e yardımcı olmak zorundayız ama onlar'da bizim isteklerimize kulak vermek zorundalar ben "HİÇBİR ŞEKİLDE ERKEK BASKETBOL'UNDA ORTA SIRALARA OYNAYAN GALATASARAY KABUL ETMİYORUM"

Şahsım adına artık daha fazla tahammülüm yok amatör şubelerde şampiyonluk yarışından uzak kalacak kadrolar yaratılmasına.Geçmişimize bakalım ve bugünümüze bakalım öyle görelim geriye mi gitmişiz,yoksa ileriye mi gidiyoruz.Ali Tanrıyar döneminde amatör şubelerde Galatasaray ne yapmış şimdi amatör şubelerde nerelerdeyiz ona bakalım.Futbol anlamında ileriye gitmiş olabiliriz ama amatör şubelerde bırakın yerinde saymayı geriye gidiyoruz.

Koskoca Galatasaray sadece futbol'da ve bayan basketbol'unda şampiyonluk için iddalı bunun ayıbını duyan birileri yok mu bizden başka ? Yoksa yılların bu şekilde geçmesine razımısınız,fenerbahçe'nin her branşta şampiyonluğa oynamasını bu kadar kolay kabulleniyormusunuz ?

Ne gerekiyorsa yapalım,klübün maddi imkanlarımı yetersiz gsmobile,gsbilyoner,gsdergisi,gstv bir sürü yönetim'in projesi var bunlara destek verelim kampanyalar düzenleyelim ..

BİRŞEY YAPMALI !
 
Deniz Baskın' Alıntı:
bence sahaya nescafenin 3u1 aradalarından atalım cafe crowna tepki olarak
Herkes 4 tane alsa 1 lira masraf olur ve 1000 ksi yapsa 4000 tane 3u 1 arada atmis oluruz ve harika bir tepki olur
Müthiş bir fikir gerçekten harika ama bu tepkiyi şöyle gösterebiliriz oyuncularımız saha'da değilken yani oyunculara yönelik bir tepki gibi gözükmesin,sponsora tepki gösterdiğimiz anlaşılsın bu yüzden sert olmayacak bir şekilde taraftar elindeki 3'ü 1 aradaları salona atabilir bence çok güzel ve anlamlı bir tepki olabilir tebrik ediyorum yeniden deniz
 
mactan 15 dk once yapsak yeter zaten heralde o 15dkda da sahayi temizlerler boylece hem basketbolcular etkilenmez hem de kufretmeye gelmis taraftarin dikkatini başka yone cekebilırız
 
Muhammet Çelebi' Alıntı:
Artık her branşta medyaya karşı,yanlış yönetime karşı bizim ağrılımızı koyma vakti.
Kesinlikle öyle ..
Milyonlarca Taraftarımız var artık ağırlığımızı koymamızın vakti geldi aslında sadece erkek basketbol takımı için değil voleybol şubeleri için,genel olarak amatör şubeler için vizyon'un değişmesi lazım çünkü biz sesimizi çıkarmadığımız sürece 10 yıl sonra'da aynı bugün yaşanan sıkıntılar yaşanacak,biz sesimizi yükseltmezsek her yıl bu şekilde şampiyonluk hedefi olmayan takımlar kurulmaya devam edecek.Bana göre çok önemli bir olay var aziz yıldırım divan kurulunda fenerbahçe camiasına tüm branşlarda şampiyonluk sözü verdi net bir şekilde ben adnan başkanımızı çok seviyorum herkes bilir ama adnan başkanımız çıkıp'ta böyle bir konuşma yapamaz çünkü tüm branşlarda şampiyonluğa oynayacak takımlar kurulmadı.
 
Ya birşey yapmalı iyi güzelde biz taraftar olarak yapıyormuyuz görevimizi ?

Takım iyide olsa kötüde olsa biz o salonu doldurmak zorundayız..Biz o salonda 400 kişi oldugumuz sürece kime hak hukuk sorabiliriz ? Buna hakkımız var mı ?

Biz her mac 5-10 bin kişi doldurdukta o tribünleri,formalarımızla rengarenk bayram yerine cevirdikte orayı takım bize layık olamıyor o zaman eyvallah..

Ama biz taraftarlık görevimizi yapmayıcaz ondan sonra yönetime isyan etme hakkını kendimizde bulucaz..

İş bizden baslıyor,ondan sonra yönetime en iyi tepkiyi veririz zaten..Şimdi diyeceksiniz ki takım iyi olsa dolar tribünler..

Demekki neymiş hepimiz skor taraftarıymısız..Bunu ister kabul edin ister etmeyin..İş zihniyette bitiyor..Arma arma diyoruz sürekli 100 kişiye oynuyor takım..Bu nasıl arma sevdalılıgı ??..Önce tribün örgütlenmesi işine girmeliyiz ence..

Not:Bazı kişileri tenzih ederim..Görevini yapmayanlaradır lafım ben dahil..
 
Arkadaşlar sorun bence ülker grubunda değil galatasaray yönetenlerde.Galatasaray basketbol takımının başarılı olması için 3 şart var.Bunlardan en önemlisi alt yapıdır.Ne yazıkkı yönetim uzun süredir basketbol alt yapısına önem vermemiştir.Daha sonra salon gelmektedir.Bir 3-4 bin kişilik küçük ama etkili güzel bir salon galatasaray külübü yapamaz mı.Bence çok büyük bir maliyet değil.Örnek verecek olursak Ali Samiyen Stadyumunun ben ce çok güzel olmuş eski açık stadyumunu bir inşaat firması sponsor olarak yaptı.Sonuncusu Trasferler.Erdemit takımını hafta sonu maçnda izledim.Geçen sene karşıyaka da oynayan bir pivot var.Fenerbahçe uzunlarınla nasıl mücadeye ediyor.Bence de maliyeti de o kadar çok değil.İşte bunlar yönetim beceresidir.Akıl İşidir.
 
Herkese Merhaba,
Ben genelde bu forumu takip ederim ama pek fazla yazmayı tercih etmem. Aşağı- yukarı her yorumu okudum. Hepimiz Galatasarayımızın her branşta şampiyonluğa oynamasını istiyoruz bu konuda herkes hem fikir sanırım. Ama bir yerde bir yanlışık var bence.
Evet bugune kadarki tum yönetimlerde cok büyük hatalar var. Son 15 yılımıza bakın ileriye gitmemiz gerekirken ya yerimizde saydık yada geriye gittik. Avrupada iki kupa aldık 4-5 yıl öncesine kadar şampiyonlar ligine en çok katılan 3. takım bizdik. Ama bunların karşılığı ne oldu? Fenerbahçe stat yaptı, tesis yaptı, diğer branşlarda şampiyonluğa oynayan takımlar yaptı. Biz ne yaptık? Bana birisi söyleyebilir mi bu iki kulübün son 15 yıllık gelirlerine bakıp (ürün satışlarından bahsetmiyorum) hangisi daha çok para kazanmıştır? Bence bugüne kadar gelen hiçbir yönetim bu kadar kıymetli bir kulübü yönetememiştir.
Fakat taraftar olarak bizlerin de eksiklikleri çok var. Bugun avrupada en çok kombine satan futbol takımı kim? Ben cevap vereyim; B.Dordmund. Müzesinde ş. ligi şampiyonluğu var ama son 5 sezondur ne yapmış? Ben söyleyeyim; Hiçbir şey.. Bu örnekler artabilir ama uzatmaya gerek yok. Biz 23.000 kişilik (yanlışsam düzeltin) Ali Sami Yen stadını dolduramazken (derbiler hariç) 55.000 kişilik stadda ne yapacağız?
Fazla uzattım kusura bakmayın. Sadece şunu söylemek istiyorum ; Biz GALATASARAY ' a aşığız yönetim veya oyunculara degil. Ne olursa olsun o stadları doldurmalıyız. Düşünün her maç (özellikle futbol ve basketbol maçları) full çekse o zaman mı taraftar olarak daha çok sözümüz geçer? Yoksa futbolda 3-5 bin, baskette 300-400 kişinin desteklediği zaman mı? Biz taraftar olarak ne kadar büyük olduğumuzu gösterirsek ondan sonra taraftar grubu liderleri yönetimle herşeyi konuşabilecek duruma gelebilir.
Ben GALATASARAY'ı çok seviyorum gerisi hikaye.. Herkese saygılar..
 

Üst