Biz ve Onlar(Sezon Öncesi Analizi)

Çok uzun yazmak istemiyordum takımlar hakkında ama madem taşlar dökülüyor yeni sezon öncesi gelin iyice bir inceleyelim biz ne durumdayız, onlar ne durumda:
Diğer topiklerde yapılan yorumlar inanırsak final oynarız gibi şyler. Bu işin inanmakla inanmamakla bir alakası yok. Elinde bu kadro varsa bir maç inanarak feneri yenersin, hadi bir maç inanarak Efes'i de yenersin, ama inanarak şampiyon falan olunmaz. Evet başlıyorum,

Öncelikle Efes ve Ülker'i saymıyorum, ha bir takımın en az süre alan oyuncusunu alarak onlardan daha iyi olunacağını düşünen biri varsa bu yazının geri kalanını okumasın zaten lütfen. O yüzden daha mantıklı takımları inceleyeceğim: Galatasaray'da rotasyon

dış:Dixon iç: Burak
HAdley Hüseyin
Pastal Allred
Şemsettin Fatih
Serhat
İsmet
Gökhan

Olarak yer alacaktır, herhalde kimsenin bir itirazı olmaz.

Şimdi BEşiktaş'ın gerisindeyiz, Özellikle 1 numarada 5 dixon ve KErem'i eşit bile tutsam Mithat2ın da olması, bizim çok önümüze geçiriyor. 2 numarada da Barış ve Ellis çok önümüzdeler Hadley ve Serhat ikilisinden. Kısa Forvette biraz zayıflar, Türetken Pastal'dan iyi ama Şemsettin dengeliyor. Uzun rotasyonları ise 3 yabancı + Umut Yenice+ NEdim Yücel ile bizim çok çok önümüzde. Koç Farkını saymıyorum bile.

Fenerbahçe'nin de gerisindeyiz. Gard da Mrsic'in yedeği olarak Türkiye'nin en iyi genç gardı HAkan oturacak. Bizde ise Hakan'ın 3. yedeği İSmet var. 2 numarada Hadley=Stevenson desek, BArış Serhat'a karşı üstün. Kısa Forvetde de Rasim-Erdal ikilisi ŞEmsettin ve Valentin'e karşı üstünler.Uzunlarda ise Kambala tek başına bizim 4 uzun eder. Artı Aydın Örs.

Tuborg'u da saymak lazım önümüzdeki takımlar arasında. 3 yabancısının yanı sıra da Asım- Erkan-Hakan gibi 3 ü de bizde oynasa bir numaralı yerli skor opsiyonumuz olacak oyuncuya sahipler. Üstelik transfer sezonları henüz kapanmadı.

KArşıyaka da Ahmet KAndemir gibi bir scout dehasının getirdiği 3 yabancı oyuncu var. Artı orta ayar takımlardaki en iyi yerli oyuncu olan Muratcan var. Artı bu sene Arda da geldi. Artı sizin saydığınız milliler gibi olan 2 de oyuncuları var: Enes ve Ersan.

Telekomdan da ileride değiliz. Dudley( ki bu adamı izleyin. Büyü bir sürpriz olmazsa mvp adayımdır) - Jensen-GRays- Davenport gibi çok sağlam ve bildik bir yabancı 4 lüleri var. Artı geçen yıl BEşiktaş'ı final oynatan Haluk geldi. Tutku ile gard sorunları da olmayacak. Daha adem gibi, mutlu gibi bizde olsa 25 dakika kapacak adamları saymıyorum.

Gördüğünüz gibi size ilk planda 6 takım saydım bizden ileride olan.

HAdi biraz daha aşağıya inelim . MErsin Belediye'de HArun var. Artı Biz PAstal AKdeniz olimpiyatlarında havlu salladı diye sevinirken orda 5 çıkmış bir adamları var: Reha. Artı geçen yılın flaş adamı Fırta Aydemir var. Artı biri NBA oyuncusu Steve Logan olmak üzere 4 de yabancıları var. Eğer yabancıları iyi çıkarsa onları da üstümüzde sayın.

Artı Tekelspor'u da sayın. Filip Videnov'u takip ediyorsunuz. 2 tane de Amerikalı getirdiler. Bizimkilerin iyi çıkma ihtimali ne kadarsa onlarıki de o kadar. Artı yerli oyuncularına bakalım rotasyonda kullanacakları: İki yıl önceki yıldızımız Tufan Ersöz, geçen yıl PLay-out da " ya oynarsa diye altımıza yaptığımız Nedim Dal" geçen yıl İTüden hatırlayacağınız Serdar ÇAğlan, Samsunsporu birinci lige çıkartan Ufuk Yanar, artı Umut tınay. Bu adamlardan hangisi bizim takımda en az 15 dk oynamaz. Geçen yıl oynatmadık mı umutu?

DAha Pero Cameron'lu, Radosevic'li Banviti bile saymadım ki onlar da bizim ayarımızdalar. Büyük KOlejden bile çok yukarıda değiliz.HAtta biz PAstal'ı aldık diye seviniyoruz ya, onlar da daha iyisi var: Caner Topaloğlu. Artı Efesden yetişme Selim SAygın da orda olacak. Geçen yıl kümede klmış takımı aynen koruyup 3 tane yabancı aldılar yukarıda saydıklarımdan başka. Artı herkesin peşinde koştuğu Murat KAya var.

Evet Beyler durum bu, ligdeki 10 takımdan hiçbir şekilde üstün değiliz birçoğundan da daha gerideyiz. Bu şartlarda hayal görmeyin, yere inin. Zira sene sonunda hayal kırıklığı büyük olacaktır. Şu takım final falan yapmaz, play-off çok büyük başarıdır. Takımdaki en iyi yerli oyuncular ligde 3-5 dakika oynayan Fatih ve PAstal, ligde kimsenin istemediği Şemsettin iken çok hayal kurmayalım ki çok üzülmeyelim. Üstelik yukarıda saydığımız takımların hepsi bizden daha iyi koçlara sahipken...

yazdiklarinizin cok buyuk bir kismina katiliyorum. Play off basaridir. Ancak yabancilarimizi henuz setretmedik. Ayrica yerlilerin onemli bir kismini seyretmedik. Fatih ve pastali en en fazla 8-10 dakika seyrettik. nasil bir performans sergilerler kestirmek zor. umudumuz lig ilerledikce performanslarinin artacagidir. daha da onemlisi takim olabilecekmiyiz. tum taqkimlarin kadrrosunda onemli revizyonlar oldu. Hepsi icin gecerli olan sorun takim olabilecekler mi? bunu oyuncular,seyirci,yonetici ve teknik ekibin birligi sagla. ama bu birlikte, takim olmada en onemli rol coach'a duser. Kadro acisindan diger takimlarin pek cogundan iyi olmayabiliriz ama kotu de degiliz. tak'm olabilirsek basarili olabiliriz. bunu saglamazi geerken kisi ise halil uner. butun takimlardan kotu oldugumuz nokta coach.

Ben takima destek verirsek halil uner'e ragmen basarili olacagimizi dusunuyorum. basari derken bence ligin su goruntusunda play-off cok onemli. play-off'ta efes-ulker disindaki takimlari saf disi birakabiliriz, ruyalarim degil halil uner olmasa...

bi yabancımız mrsiç gibi çıkarsa bence ilk 4 e gireriz

yazının genel bölümüne katılmakla birlikte, kurulan her denklemleri doğru bulmuyorum ve bana göre daha öncede dediğim gibi hedef olarak İLK 6 yeterli olacaktır. ve bu kadro bunu yapabilecek güçte. yani bu şu demek (benim kendi kriterlerime göre)

ilk4 e girersek cok büyük başarı
5-6-7 olursak beklendiği gibi bir sezon olur
8 ve altı olursak bana göre başarısız bir sezon olur..

ama kafama yatan, tam olarak beklediğim yer 6.lık..
efes ülker bjk fener zaten yatırım olarak bizim cok yukarımızdalar..bunlara gordonun saydığı takımlardan biri daha eklense zaten önümüze 5 takım geliyor.. biz de 6 oluruz... ama bu şu demek değil.. biz feneri bjk yi hatta ül-ef i yenemeyiz değil.. anlık motivasyonları sağlarsak neden olmasın ki. ama şunuda bekliyorum. biz gidip orta halli takımlara bikaç mağlubiyet bırakırken ül-ef bırakmayabilir ve tabiki üstümüzde bitirebilir.

gordonun dediklerinin hemen hemen hepsine katılıyorum :(

eğer iyi bir guard(türk) ve yabancı 4 numara(bb gibi) alırsak ilk 5olur :eek:key

bide halil ünerin geçen 2 seneden ders cıkartması lazım..
hiç değilse bu sene savunma yapalım atamasakta attırmayalım ;)

bence bu sene herşey farklı olacak öncelikle yabancı transferinde geç kalınmadı ah keşke boddicker gitmesydi yerlilerde ise bütçemize göre alabileceğimiz en iyi oyuncuları aldık ama bence koç değişikliği iyi olurdu benim beklentim play off

Valla anlaizler gerçekten doğru da, basketbol kaıt üstünde oynanmıo. Bence bi-iki maç izledikten sora karar vermek lazım, bence yapılan transferler isabetli duruyo, özellikle uzun rotasyonumuz son senelere göre çok güven verici, burdan ul-ef i yeneceimiz annamını çıkarmayın sadece bende Utku abi gibi 6-7 hatta 5. sırayı alırız gibi düşünüorum, biraz daha umutluyum açıkça sölemek gerekirse.

gordon kısmen haklısın ama ne basket ne futbol kagıt ustunde denklem yaparak oynanmaz oyle olsaydı GS ne real madridi ne milani ne arsenali ne juventusu vs... yenemezdi hatta 12 dev adamda italyayı yenemezdi yada slovakya sırbistanı bekleyip gorcez maclar ahmet comert spor salonunda ilk macımıza cıkınca bizler orda olcaz ozaman gorcez bu takım kımden iyi kime kafa tutar...

biglion' Alıntı:
gordon kısmen haklısın ama ne basket ne futbol kagıt ustunde denklem yaparak oynanmaz oyle olsaydı GS ne real madridi ne milani ne arsenali ne juventusu vs... yenemezdi hatta 12 dev adamda italyayı yenemezdi yada slovakya sırbistanı bekleyip gorcez maclar ahmet comert spor salonunda ilk macımıza cıkınca bizler orda olcaz ozaman gorcez bu takım kımden iyi kime kafa tutar...

tek tek maclar icin haklisiniz ancak lige dair denklemler kurmak bana mumkun gorunuyor.

Kadromuz çok kötü değil. Yabancılar mantar çıkmaz ise oyuncuların uyumu sağlanabilirse ve fahiş coaching hataları yapılmaz ise play-off lara rahat girebilecek bir takım bence. Türkiyede takımların derec3esini daha çok yabancı oyuncular belirliyor. 3 hatta 4 yabancı iyi çıkarsa araya da 2-3 dolgu Türk koydun mu bir de aklı başında coach bulursan zaten play off a giriyorsun. Yabancılarımızın kelek çıkmamasını umut edelim.

Gordon'un takım karşılaştırmalarına 1-2 takım hariç katılıyorum. BEnce FB kadrosu çok abartılacak bir kadro değil. Amerikalılarını tanımıyorum ama Kambala'yı eski Efes günleri gibi düşünmeyin o kadar etkili olabileceğini tahmin etmiyorum. Fizik olarak eski gücünde değilse (ki yaş nedeniyle öyle olduğunu düşünüyorum) boy zaafiyeti daha belirgin hale gelecektir. Mrsiç te bu sene son barutunu yakacaktır. Bu yaştan sonra ondan da çok üst düzey basketbol beklemiyorum. Rasim ve Erdal ikilisi de istikrarsız (aynen bizim şemso gibi).

Hayal görmemek lazım bizim takım ilk 4 ü falan rüyasında görür. 6. veya 7. sıradan play off a girmek büyük başarıdır bence.

arkadaslar fenerin gecen seneki kadrosunu hatırlıyorsunuz değil mi gayet sıradan bir kadroydu ama yarı final oynadı bizm takımda bu sene ne yazık ki birnci sınıf türk yok bircok vasat türk oyuncumuz var ama sizde bilirsiniz asıl onemli olan yabancılardır eğer galatasarayın yabncıları iyi cıkarsa bu tablo cok değişir ben bu ligde cok mac hatırlarım bir pg nin tek başına götürdüğü ama tabi soylemek gerekir bu kadorya takviye lazım ben genel kanının aksine iceriye değil oyu kurucu mevkine takviye yapmamız gerektiği kanısndayım su an 11 adam var bir yabancı hakkımız var o zaman bu adam yabancı olacak bu arada galatsaray avrupadan bir pg getirmelidr takımı oynatacak savunma yapcak asist düşünen bir adam ve yedek kalmayı sallamayacak bir kişi ama boyle birinin bulabilirmiyizdersek zor ne yazık ki herkes burada sürekli halil abiye saldırıyor ama biz aydın orsün milli takımımızı ne hlae getrdiğini de gordük senlerce naumoıskinin gazıyla gittiğini de hatırlarız ayrıca elinde mirsat hidayet mehmet hüseyin gibi adamları bir arada tuttuğu sezonda neler yaptığını da htırlıyoruz boyle bir kadro vardı hatırlarsınız simdi de sıkısınca at olum mirsic üçlüğü seklinde bir moda devam ediyor kambla geldi yine birsey olamz korkmayın gecen sene onların pivotu bize sene bası gelse herhalde en azından altıya girerdik(edwards)halil abinin eline iki senedir cok kötü kadrolar verliyor ve de yabancıalır cok gec geliyor bunu da unutmayın bende sevmiyorum pek falza ama rakiplerinmz sisirmeye ne gerek var murat didini de gorecez keremi tanyeviç oynatmayacak bu arada murat didin oynatacak bun da unutmaylaım yani kısacı en azından daha sezon baslamadan ybancılaır izlemeden üzlmeye gerek yok izleyelim gorelim bize düşeni yapıp salonu dolduralım

bencede hem dısa bir hem ice bir oyuncu lazım alıcamız guard yabancı olursa daha iyi olur dısada skorer 1.sınıf bir turk oyuncu lazımki her zamen sırf yabancılara muhtac kalmayalım gecen sene aynı hatayı banvit yaptı ve her yabancı oyuncusu cıktıgında fark yediler....

biglion' Alıntı:
bencede hem dısa bir hem ice bir oyuncu lazım alıcamız guard yabancı olursa daha iyi olur dısada skorer 1.sınıf bir turk oyuncu lazımki her zamen sırf yabancılara muhtac kalmayalım gecen sene aynı hatayı banvit yaptı ve her yabancı oyuncusu cıktıgında fark yediler....

Yabanci guard dixon alinmadi mi?

LİGİN EN SÜPRİZ TAKIMI BİZİZ YAPILAN TRANSFERLERİN NERDEYSE HEPSİ YERİNDE TRANSFERLER VE EN ÖNEMLİSİ TRANSFER YAPMAK İÇİN YAPILMIS TRANSFERLER DEİLLER BU SENE İLK 4 ZORLARIZ AYNI ZAMANDA DİXON GALATASARAYIN EL AMİNİ OLABİLİR :atki :atki :atki :atki :atki :atki

Tarih: Pts Eyl 12, 2005 3:19 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

LİGİN EN SÜPRİZ TAKIMI BİZİZ YAPILAN TRANSFERLERİN NERDEYSE HEPSİ YERİNDE TRANSFERLER VE EN ÖNEMLİSİ TRANSFER YAPMAK İÇİN YAPILMIS TRANSFERLER DEİLLER BU SENE İLK 4 ZORLARIZ AYNI ZAMANDA DİXON GALATASARAYIN EL AMİNİ OLABİLİR

katılıyorum.önce inanç.

transferler süper gerçekten buna kimse bir şey diyemez ama ya 2 sezon önce yaptıkları gibi önce umut verip sonra paralarını alamadıkları için çekip giderlerse.

Umarım bizi yüzüstü bırakıp gitmezler.Yoksa geçen seneden daha kötü oluruz.(biraz karamsar olduk ama..)Açıkçası sezon başlamadan ve bir kaç hafta geçtikten sonra takımımızı görmeden hiç bir şeye inanmak istemiyorum.

lig icindede bole denklemler yapılamaz misal ole olsa itu gecen sene feneri filan yenemezdi ne efes yenilirdi ne de ulker oyuzden bu inanc isi futboldada ole misal antebin bizle diyarbakırın fenerle aynısekılle bjk ile berabere kalması rizenin bjk yi yenmesi ve daha bussuru sey bence bu takım ilk 6 yı zorlıcak bi takım hem gecen seneki kadroyla bile beklenmeyen macları aldık bu senekiyle daha fazlasını yapmamız lazım ben yabancıların iyi oldugu kanaatındeyim fakat normal dise dis bi macta izlemek gerekir ayrıca yabancı guarda dixon ı aldık ama ismet onun yedegi olamaz ya iyi bi turk ya iyi bi yabancı lazım bu mevkiye yabancı alcaklarını zannetmiyom bu nedenle iyi bi turk bekliyom bu mevkiye :atki :atki :atki :atki :atki

eşitsiz gelişim kanunu vardır birde arkadaşlar her şeyi hesaplarsın edersin planlarsın ama birden bir şey olur ve her şey alt üst olur işte ben bizimde desteğimizle böyle bir şey bekilyorum takımımızdan :atki :atki :atki :atki

abi bnece gordonun en basta yazdığı sey kehaneten oteye gecemez izlemden bir takımı bu yorum nasıl yapılmıs anlayamdım (daha dorus bircok takımı)ayrıca admaların ne katkı yapacakları internetten istatistiklerine bakılaırak analsılamaz bneden soylemesi kimin ne olduğunu bir ay sonra anlayacaz