Bizde Olsa Aynısı Olurmu?

Salı sabahı oynanan playoff ilk tur 2.maçında Portland, kendi sahasında Houston Rockets ile karşılaştı...Bu maçta Dikembe Mutombo dizinden sakatlanarak kortlara veda etti...Fakat dikkatimi çeken şu: Dikembe Mutombo sahadan sedye ile götürülürken, Bütün Portland taraftarları ve Portland Benchi onu ayakta alkışladı...Sizce bizde böyle bir olay meydana gelse, rakip takımın efsane oyuncusu ciddi şekilde sakatlansa, ayağa kalkıp onu alkışlarmıyız?Bizde olsa aynısı olurmu? ...Saygılar

Birkaç kez denk geldim, ülkemizde böyle durumlarda genelde taraftarlar "Oh, oh" diyorlar :) , hiç saygı duyup alkışlayana denk gelmedim ama özel durumlar olabilir tabi. Mesela; Kepez maçında Fitch sakatlanırsa Galatasaray seyircisi saygı duyar mutlaka veya Türk Telekom maçında El Amin sakatlanırsa Beşiktaş seyircisi saygı duyar ve alkışlar. Ama bunlar istisna durumlar tabi, diğer türlü pek olacağını sanmıyorum açıkçası..

Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki,çelik ve ahlaklısını severim." sözü durumu açıklıyor zaten..Kimin armasını taşıdığı önemli değil , adam gibi adam olduktan sonra gerisi faso fiso..Doğru olan da alkışlamak ama bizim ülkede eğer hele bir de ezeli rakibinin arması ise o , formanın altına Larr Bird'ü bile soksan karşı taraf alkışlamaz orası ayrı konu tabi.. :)