Brigada (2002)

200px-Brigada.jpg

Aslında bu başlığı neden açtığımı bende tam olarak bilemiyorum çünkü Türkiyede DVD'si pek kolay kolay bulunmayacağını eminim. Bu filmden tahmin ediyorum Kerem abi haricinde kimsenin haberi yoktur başlığı açmamın sebebide sanırım bu olsa gerek belki birileri bulurda izleyebilir diye.

Muhteşem kelimesini bir film için kolay kolay kullanmam ama bu film bunu gerçekten hakediyor. Geri dönüşü olmayan bir yola girip bir daha eski günlere geri dönememek... 1989 yılından itibaren 4 arkadaşın yaşadığı dostluk dediğimiz şeyin tam olarak ne olduğunu gösteren tam 760 dakika Tüyleri ürpeten, gözünüzden yaş damlalarının gelmemesinin mümkün olmadığı tek kelimeyle muhteşem bir Rus yapımı film. Ben bu film için asla vurdumlu kırdımlı Mafya filmi diyemem çok başka bir film izlemeyenlere anlatamayacağım kadar başka.

Yönetmen: Aleksei Sidorov
Oyuncular: Sergei Bezrukov, Dmitry Dyuzhev, Vladimir Vdovichenkov, Pavel Maikov, Yekaterina Guseva
Süre: 760 dk.

IMDb Puanı: 8.6/10
Kişisel Puan: 10/10

Brigada.gif

Sevgili Alen, beni çok şaşırttın ne zaman nerede izledin güzel kardeşim, tebrik ederim..

. . .

Rus sinemasının karakteristik özelliklerinden biri iyi adamın finalde ölümle taçlandırılmasıdır, etkili ve sizi derinden vuran anlatımı çoğu zaman sıkıcı ve hatta boğucu gelse de özellikle Sergey Eisenstein, Alexander Sokurov, Kavkazskaya Plennitsa, Andrey Tarkovski gibi içinden çıkardığı dev yönetmenlerin filmlerinde sanatsal anlamda Hollywood 'a parmak ısırtan özel teknik çekimleri, kullandıkları kurgular, göz yormayan anlatım biçimi ile hayranlık - nefret çizgisindeki arafta durmaktadır..

Aleksei Sidorov ismi yeniden görkemli günlerine dönmek isteyen ve silkinen Rus Sineması 'nın köşe taşlarından biri olmaya aday.. Brigada filmi - tv serisi özelinde; arka planda kızıl mafya ana temada dostluk ve kardeşliğin sonsuz görkemini anlatan, dozunda ve rahatsız etmeyen şiddet sahneleri, özellikle sinema dünyasında pek de hakettiği yere gelemeyen muhteşem karakter Sergei Bezrukov 'un akıcı oyunculuğu ile sizi koltuğunuza mıh gibi çivileyecek bir anlatı..

Alen 'in bu güzel tavsiyesini görsel anlamda realize etmek ve bu sinema şöleniyle dimağına ziyafet çekmek isteyen arkadaşlarımız talep ederlerse koleksiyonumun bu özel parçasını çoğaltıp adresinize bir gülümsemeniz karşılığında kargo yapabilirim.. ( . . benden bu kadar )

Kişisel Not 'um : 9.1 / 10

Kerem

Kerem abi filmi izlememi sağlayan aslında ablamdır Petersburg'dan tam 6 kaset eve göndermişti. Tek sıkıntı o kasetleri CD olarak çevirebilmekti bihayli uğraş verici olmuştu açıkçası : )

Annem Vladikafkas doğumludur onun sayesinde iyi sayılabilecek bir Rusçam var. Belkide beni bu kadar etki altına bırakan o diyalogları Rusça olarak anlamamdı diye düşünüyordum ama bu yazdıklarınızdan sonra neyseki yanıldım ve filmi gerçekten anlayan birilierinin olduğun görebildim. Film hakkında güzel yorumunuz için teşekkürler başlığı açarken tek yorumun sizin tarafından yazılacağından emindim.